Posts

Surah Dhuha Penawar Depresi

Image
Assalamualaikum dan selamat pagi.. happy weekend korang... 
Di sini kita nak share sikit.. korang ade tak terfikir nak larikan diri dari realiti? Ada pernah tak rasa stress yang tak boleh nak dibendung dah.. ke ada tak korang rasa orang2 kat sekeliling ni hanya menyusahkan.. dan diorang je rasa diorang tu betul dan kita ni je yang asyik salah dalam semua perkara.. kadang korang akan ada rasa not belonging in the society.. bila pelbagai masalah yang datang bertubi2 buat korang jadi lemah.. pernah tak korang menangis tersedu sedan bila jadi perkara sebegitu.. pernah tak rasa hati ni seperti sempit sangat macam susah nak bernafas.. sedih yang keterlaluan.? 
Okay, untuk pengetahuan korang, itu la yang kita pernah alami dan sampai hari ini masih lagi struggle.. then try to find a solution to be positive person.. dan itulah juga antara faktor2 kenapa berlakunya "suicide" dikalangan artis kpop.. mungkin korang boleh cakap pergilah dapatkan khidmat kaunseling, stress management, hango…

WINTER TRIP TO SEOUL, SOUTH KOREA

Image
Hola,

This is a throwback story for my Winter trip on January 2018. I would like to post it a long time ago but unfortunately I just get access to this blog today, 17/10/19 as I forgot my password and google can't give me back my blog just till todate. Its quite long enough that I am not active blogging since instagram has been taking control the world and a massive changing in social media world. That makes me more active in instagram rather than blog.

Since I am so happy to get my lovely blog, then I would like to publish a new post. 

So, let's get back to my story. 

Basically, this story is about my journey to Pyeongchang, Korea. It was happened by the time South Korea was under preparing for Winter Olympic, 2018. I was super excited to go to the ski resort where the event will be take place at Pyeongchang. Although, we came earlier around 1 week before the Olympic, still I am so happy just to be there for a very short moment. 

For your info, this is an unplanned trip where I ju…

KOREA NO.1 SHAMPOO BRAND (DAENG GI MEO RI)

Image
Hello.. Have a blast Monday..

Today, I want to share my review about Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Shampoo. Actually, I've been interested with this product a long time ago. Unfortunately, I couldn't afford to buy it since this product is very costly. Then, one day I help my friend to do a video to promote guardian sale. You know what, guardian provide 50% discount for all shampoo & conditioner brands. Since I help my friend, so she treat me the shampoo!! Yahoo!! So, I've decided to choose Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Shampoo. I'm so happy. After discount, it's so cheap & worth your money.


I 've started to tried this vitalizing shampoo around last week when I was on vacation with my friends at Kuantan. On the first try, I felt so fresh and you can smell Ginseng aroma. Its give me a calm sensation. For your info, I have unhealthy and itchy scalp that I'm so worried to see my hair loss. After tried about 2 weeks, I can see the difference. No more scalp prob…

THE BEST ANTI-FUNGAL TREATMENT

Image
Hi guys,

I nak kongsi cerita sedikit.. kali ni berkenaan dengan kuku kaki. Al-kisah, pada suatu hari kita pergi join Run.. masa run tu, kaki depan terasa sakit sangat.. tapi kita biarkan je. Tak sangka lepas habis run tu, tengok2 kuku ibu jari kanan dah bertukar jadi kebiruan. Patutla sakit banget.. Sedih tgk kuku jadi berubah warna.. rupanya saiz kasut yg baru dibeli tidak sesuai.. lagi sedih, kasut baru tu.. tak pernah terfikir pun kasut baru tu ketat. Masa try ok jew.. Hurmm..dah tak cantik kakinya.. sudah disebabkan malas, kita biarkan je..

Lepas tu, makin dibiar, makin parah. Maka, timbul pulak darah beku.. setelah itu, kita pun pergi ke klinik kerajaan setapak minta ubat dan minta pendapat doktor sekali.. sama ada perlu letak cream atau dicabut kuku kakinya. kalau korang google, mostly banyak pendapat kata perlu jumpa doktor dan biar doktor yang cabut. Punyala takut bila dengar.. kebanyakkan orang cakap sakitnya tak terkata kalau doktor yang cabut. sudahnya minta pendapat doktor. …

VASELINE HAND CREAM WITH VIT E REVIEW

Image
Hola All, 
You know what, recently I am so into it with skincare and beauty products. This time, I want to review Vaseline Hand Cream that I'd received from my boss that had been away for outstation to Japan. So, she gave me this little small lotion for souvenir. I am so thankful..thought I still not travel to Japan. I always travel to South Korea, lorr.. 
What I can tell about this product:-Soft and light texturesMedium rich hand creamSmell like aloe veraOverall satisfaction : 10/10 

You may visit Vaseline Japan website for more info: http://www.vaseline.jp/products/hand_finger/

Last time trip to Padang-Bukit Tinggi, Indonesia 2012

Image
Assalamualaikum w.b.t.. n Bismillah..
I need a vacation now..Lama gile tak gi travel. Bohsan kot.. Last time gi Padang-Bukit Tinggi, Indonesia.. Seronok sangat. Pergi ngan kakak n member kakak. Member kakak bawak omak dia skali. Makcik ni sporting habis la..Sanggup follow kami gi pasar malam kat Jam Gadang, siap lepak kat situ smp jam 1pagi n sanggup balik hotel jalan kaki memalam.Ni la antara tempat2 yang kami kunjungi..
PANORAMIC VIEW - parabola
RESTORAN PONDOK FLORA
TOKO SULAMAN HJ.ROSMA

ISTANA RAJA PAGAR RUYUNG

MUZIUM BUYA HAMKA






BATU MALIM KUNDANG, PANTAI AIR MANIS


JAM GADANG (port untuk melepak di malam minggu.lebih kurang mcm uptown la)



AIR TERJUN LEMBAH ANAI