Wednesday, October 19, 2011

TERBAAEEEKKK!!


~ SENANG, MUDAH, CEPAT & SEDAP..~

Itulah ungkapan yang boleh dihuraikan..
Ni nak citer, skrg ni kat pantry office i dah ada menjual makanan untuk sarapan pagi spt nasi lemak, bihun, mee, kueh teow. Nasi lemak pulak ada nasi lemak paru, sotong, udang, biasa.
ditambah pula dengan pelbagai aneka kuih-muih. nak kuih ape? kuih lepat, kasui, karipap, koci, talam, bingka, cucur badak, sandwich etc. sebut je kuih ape, semua ade.. gila kalau tengok..
Bukan department kami je yang datang beli, department lain pun turun padang menjenguk, contractor n cleaner pun join..jangan main2. business memang laku..smpkan ade yg duduk berjam2 dalam pantry tue. milo, nescafe & teh pun laju..tak macam dulu nak kena sekat2 milo..sekarang, belasah jer..abis, order lagi kat supplier refreshment..hehe
tapi yang paling letih, si Tia..jenuh basuh pinggan mangkuk & cawan2.cian dia.. :p


Untuk kuih 3 ketul RM1.00
Selebihnye RM2.00

Boleh la kan..kalau makan luar pun lebih kurang..
member smp cakap modal RM 3.00, makan smp nak muntah la..hahahha..itu dia yg cakap. tapi serius memang kenyang..asal lunch hour, semua tegak kat tempat..perut dah kekenyangan la katakan..hehe


Huh...nasi lemak memang layan..my favourite.
tapi hari2 pun tak elok gak..so minggu nie layan biskut kering n roti gardenia.. meleleh..hehe

itulah penangan masakan Makcik kepada En.Arif  (engineer maintenance) yang jadi pembekal makanan tersebut. Terbaaeeekkk! 

To CFCR : umi n da gang, jom la turun P1, usha..wallahh..

4 comment:

uMi aishah said...

mmg terbaekk la aja! ari rabu kitorg cfcr team ade meeting kat p1. bekfes mkn nasi lemak. punya lah sedappp...

pastu ari jumaat,shift sy keje pagi apelagi kul 8 serbu pantry P1..5 bungkus nasi sy rembat bwk naik cfcr. henery mkn nasi goreng n kuih 2 ketul..mmg sedap sangat...yg penting murah!

mcm tu la cara berniaga yg betul kan. ikhlas...bkn nak kejar untung jer. pahala tu beb bg org makan dgn ikhlas.... :)

nick dot anis said...

waaa bagus la wat bisnes kat pantry opis:-)

Ct_hAjAr said...

nick dot anis: tue la..cube la jual apa2 even cikedis.musti laku.

Ct_hAjAr said...

betul tue umi..pahala kan..tapi memang banyak En Arif bawak smp tak lalu dh nengok..hehe..yg best kalau meeting tak yah susah2 cari kuih kat luar..order je ngan dia..macam2 ada..hehe :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio