Tuesday, July 5, 2011

Kontrak Dah Nak MAti...!!


My contract with Klcc with be end this friday (08/07/2011). Bermakna genap setahun 3 bulan i ngan company nie. Setahun dengan maintenance department & 3 bulan dengan Contract Admin Department. Banyak giler pengalaman dan pengetahuan yang ditimba semasa bekerja di sini. Terasa berat sangat kaki nak melangkah pergi. Walau pelbagai dugaan, ujian ditempuhi...walau ada manusia yang tidak berpuas hati, walau diri diherdik, dipulau dan bermacam lagi. Walaupun gaji ciput jer..walau diri di"kuli" sesuka hati..aku masih setia di sini. Terasa ia sudah sebati dengan jiwa ini. 

Tetibe lak touching..Mana wa tak touching beb. Depa kata nak sambung kontrak wa lagi setahun. Wa dah sign n dah completekan segala mcm forms yang depa nak. Kakak den pun dah submit awal kat hr klcc bagi pihak den..cume tunggu green light dari agensi pekerjaan under klcc, panggil den sign "real agreement". Takde ku nampak jua batang idup depa. Then, wa kasi call sama depa. Boleh plak depa kata depa ngah deal ngan klcc. Still discussion.. apa lagi yang boleh aku cakap.


Disebabkan cuti masih berbasi, aku pun abeskan la balance annual leave tue dengan menghabiskan masa aku di rumah selama dua hari iaitu semalam n hari nie. Gila bosan aku dok umah. Semalam satu hari aku jaga anak buah aku yang paling tecik..ya Allah, meraung dia tak sudah bila dia dapat tau mak aku takde. Tu la manja sesangat ngan mak aku, orang lain yang susah. Dan makanye asyik berdukung jer la coz duduk pun taknak. Dan hari ini, konon mood nak cari bahan untuk assignment..tak kesampaian dow. lain yang aku buat. aku bukak yahoo baca email yang menimbun, selak facebook, usha blog orang..bila tak tahu nak wat ape, aku pun updatela blog. Percaya tak korang, apa2 makanan pun aku belum telan ari nie termasuk la air. Giler tahan perut aku.. entah takde selera nak makan..tunggu la petang2 cket..

So, esok aku kena la pergi kerja macam besa. Dalam otak aku dah set, aku nak terus buat filing kat fit-out section. aku memang rajin wat kerja kat situ berbanding kat department aku. hahaa...then dalam tengah hari aku nak kutip barang2 kat workstation aku letak dalam beg, bawak balik..maklumla, contract dah expired. Keesokkan harinya, baru aku call balik agensi tu tanya status aku. Buat masa nie, aku tak tergerak nak cari kerja kat mana2. klu confirm dorang kata tak sambung, baru la aku terkial2 bukak jobstreet..hehe..

Bulan depan dah start bulan puasa, tak lama lagi nak raya...aduh, bertimba2 masalah kurasakan..ceti dah ready menunggu..(cimb, furniture, air purifier, etc.) mati la aku..so, raya ni cam tahun2 lepas..maksudnya sakit la beb, wa dah target nak settlekan all debts by this year. So next year im a bit relief from debts. So, all my cousin's who read dis entry, taun ni duit raya takdak..jgn nak mintak2 kay..uwwwaaaa...cian dorang tak dapat duit raya..biorkan dema udah besau.huhu....




1 comment:

Ct_hAjAr said...

lupe lak..ari nie ade training satu hari..uwwaaa..

 
Blog Template by Delicious Design Studio