Monday, September 24, 2012

"Why Maybank should give me tickets to Legoland"

Bismillahirrahmannirrahim.. 
Assalamualaikum w.b.t..  



Legoland Malaysia kini telah dibuka buat pertama kali di Asia. Yeayyy!
Legoland ini baru sahaja dibuka pada 15 September 2012, yang bertempat di
Bandar Iskandar Malaysia, Medini, Nusajaya, Johor Bahru.. 
Nu haa kat Selatan Malaysia..  
Boleh la ajak kawan-kawan, keluarga dan saudara-mara datang beramai-ramai
ke sini lepas ni. Amat teruja. Tak sabar korang...

Sekarang ni, Maybank sedang mengadakan "Maybank - Legoland Bloggers Contest".
Peraduan bermula dari 1-30 September 2012. Ada masa lagi..
Jom la join, mana tau boleh menang tiket ke Legoland..wohoooo!!



Pelbagai reka bentuk lego yang dijadikan bangunan yang menarik. Sangat kreatif.
Paling suka tengok reka bentuk masjid di bawah..Sangat cantik dan mengkagumkan..


Maybank oh Maybank..
En. Maybank boleh tak bagi saya tiket percuma ke Legoland?
Saya teringin sangat nak naik roller coaster seperti gambar di bawah ni.
Mesti seronok. Walaupun saya agak sedikit gayat, 
saya nak jugak mencuba permainan ini.
Kalau kat Genting, tu ha permainan SOLERO tu saya dah naik sampai 2 kali ok.
Walaupun terasa macam nak tercabutlah jantung ni kan..
So, kalau boleh nak cuba menatang roller coaster ni. 
For sure la, suara hilang lepas main permainan ni. hehe...



Eh, permainan ni pun cam best gak kan.. Mesti cuba ni..
Don't want to missed it!

Pelbagai aktiviti yang ada kat sini bermula dengan 
Miniland, Imagination, Lego Technic, Lego Kingdoms, Land of Adventure, Lego City
 dan bermacam lagi aktiviti di sini yang mesti dicuba.
Water theme park pun ada..Lepas ni boleh la tukar selera. 
Takde la asyik Sunway Lagoon je kan..
Let's Plan Our Visit..hopefully, i can go on this December.
Itu pun, kalau En. Maybank bagi tiket percuma la kan. 
Kalau tak, kena beli sendiri la..huhu..

More info click here : http://www.legoland.com.my
Details about the contest go to this page : http://www.maybank2u.com.my/

~The place that full of fun & exciting..
the place you must go, guys~~ :)

Wednesday, September 19, 2012

Story for today:When Human Change.....

Bismillahirrahmannirrahim.. 
Assalamualaikum w.b.t.. 

"SHARING IS CARING"







Friday, September 14, 2012

Majlis Aidilfitri KLCCGOC 2012

Bismillahirrahmannirrahim.. 
Assalamualaikum w.b.t.. 


Syawal menjelma tiba dan hampir ke penghujung.. Maka, berlaga-laga orang buat open house sana sini. Sampai tak termakan kadang. Kali ni pula, pihak KLCC Group of Company mengadakan Majlis Hari Raya bertempat di Menara PJH, Putrajaya. Selalu buat kat Pullman. Tapi kali ni tukar selera la pulak kan.. Antara makanan yang aku sapu pada hari tersebut ialah seperti di bawah..

Percaya tak saya hanya makan itu sahaja..Lemang satu, ketupat palas, rendang dan mihun sup.  Cukup ker untuk tank yang besar nie? Cukup la tu kan..haha. Sebenarnya, yang lain i pulun kawan-kawan punya. Kawan makan laksa, i rasa sikit. Kawan tak habis makan sate, i perabihkan.. Ha, dahsyat tak? Maaf la, nafsu makan belum boleh control lagi..bit by bit lorr. dan menu terakhir sebelum berangkat ialah char koey teow, rojak buah, popia gulung dan cendol + ABC.. Serius, hancuss diet den. Ngamuk la Dr Habibah (coach for Biggest LOser). Ampun Doktor. Bulan ni jer..Bulan depan saya gigih buat workout kay..tehehehee....


Macam biasa, sesi camwhore bersama rakan-rakan.Meh saya kenalkan..Ini kak Mas Ayu.Kakak ni Executive Petrosains under Operation & Maintenance. Tapi akak ni dah pergi HQ.Tempatnya digantikan dengan orang baru. Sunyi takde dia. Kak Mas Ayu ni sangat peramah tau dan yang penting baik hati :))


Siapa lak ni? Ini kan Kak Sue dari Common Estate Department. Pic taken at Surau Menara PJH..


Bersama kak fiza yang makin the Vogue sekarang nie.


Ok, ni part wajib. with abang BAsri..gi mana-mana je, dia mesti ada k. Tak lengkap hidup kalau tak bertekak ngan dia satu hari..hahaha.


Jejaka Malaya KLCCUH..naik weh. Bas nak gerak dah..balik,balik..ntah hape yang diborakkan lagi dema tue.. waawkakaa..


Wajah ini penting kay,. Tetap cover cun gituuhh..haha.


Thanks 4 Reading,guys! :)

Blogger terhangat di pasaran!


Bismillahirrahmannirrahim.. 
Assalamualaikum w.b.t.. 


INSPIRATIONS & TIPS

Siapa pulak si gadis cantik ni ek? Si cantik ini bernama Fatin Liyana, Beliau merupakan seorang blogger dan model muslimah. Masih lagi belajar dalam bidang perubatan. Cantik kan..First time  mengenalinya di dunia maya ini melalui blog Denaihati..Kenape Denaihati? Denaihati selalu memaparkan entry-entry terbaru meliputi pelbagai kisah kehidupan termasuklah si cantik Fatin Liyana ini, yang mana blognya http://honeykoyuki.blogspot.com/ telah menarik beratus-ratus orang stalker. Tak perlu follow.. just reading her blog and leave ur comment is good enough for her, i think. Penulisannya sangat sempoi dan simple. I think, people come to her blog because she's so pretty like princess. Kalah Yuyu Zulaikha, Jejariruncing, Cik Epal, Hanis Zalikha, dan lain-lain top blogger. No need for me to talk much about this girl. Better u all just click the link above. Then, u will know who is she & how come she become so famous..Chow..! :)

Wednesday, September 12, 2012

RM100 dari Denaihati.com

Bismillahirrahmannirrahim.. 
Assalamualaikum w.b.t..

Korang ingat lagi tak contest "10 Entri Terbaik Denaihati" yang saya beria-ia suruh korang semua join tu.. Nak tau? Saya menang contest tue..Bonus Aidilfitri bernilai RM100 menjadi milik saya. Tapi belum dapat lagi la..Result contest dah diumumkan dan entri saya turut terpilih. Tak caya? Klik sini 10 Entri Terbaik Denaihati.

Sepatutnya, hanya 10 entri yang best sahaja akan dipilih. Tetapi pihak Denaihati bermurah hati untuk memberikan Bonus Aidilfitri bernilai RM100 kepada semua blogger yang menyertai iaitu seramai 63 orang blogger. Sungguh bertuah kami..weeee.. :))


Dan yang paling best, sesiapa yang hendak meng"infak"kan hadiah bonus tersebut bolehlah menyalurkan kepada Tabung Jejai (rakan blogger yang menghidap Kanser Paru-paru Peringkat 4) atau Tabung Madrasah Tahfiz An-Nuur atau Tabung Kemboja.Ha, sesiapa yang ada niat nak menderma, dialu-alukan. Sesuai dengan slogan Denaihati iaitu "Hidupkan Untuk Memberi"

Semoga Denaihati.com terus sukses dan dimurahkan rezeki...AMin..

Jom follow Denaihati.. 


 
Blog Template by Delicious Design Studio