Tuesday, August 28, 2012

“10 entri terbaik Denaihati”

Bismillahirrahmannirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..

Dengan ini, Denaihati.com bermurah hati untuk memberi anda semua duit raya..Jom cepat jadi antara 20orang yang terpantas.. Tapi ada syaratnya la ye..

Untuk contest tersebut, sila senaraikan 10 entri terbaik Denaihati..alah, korang boleh tengok semua tulisan Denaihati di ruangan archive. So, untuk itu saya telah menyenaraikan 10 entri yang dirasakan terbaik mengikut pilihan hati iaitu untuk kategori "Blogging".

1. http://denaihati.com/perlu-ke-update-blog-dengan-terlalu-kerap

2. http://denaihati.com/5-tips-mudah-untuk-blogger

3. http://denaihati.com/idea-untuk-blogger-baru

4. http://denaihati.com/jadi-blogger-syok-sendiri-pun-kadang-kadang-tak-boleh

5. http://denaihati.com/10-blog-malaysia-2011-paling-kerap-dicari-google

6. http://denaihati.com/first-impression-pentin-blogger

7. http://denaihati.com/elemen-rekabentuk-blog-popular-malaysia

8. http://denaihati.com/mitos-dalam-berblogging

9. http://denaihati.com/15-cara-meningkatkan-trafik-blog

10. http://denaihati.com/jadi-penulis-blog-yang-bagus

Nak tahu tips-tips berkenaan dunia blogging, jom terjah blog Denaihati.com. Banyak sangat tips-tips berguna bagi mereka yang sentiasa dahagakan ilmu berblogging nie.. Jom! :)

“Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat joom serbu Denaihati.com”.

Monday, August 13, 2012

SELaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTRi!!!

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t...



Seminggu lagi kita bakal menyambut Hari Raya Aidildilfitri. Sangat tak sabar. Badan ni sangat penat dan amat memerlukan rehat yang panjang jauh daripada kekusutan kerja dan kesibukan kota. Macam  biasa la kan, semua shopping complex dah start mendendangkan lagu-lagu raya. Radio pun sama. Tak terkecuali juga, suasana di office ni. Kemain semangat masing-masing memasang lagu raya. Sampai tepu dah telinga ni.hehe.

Sangat berharap, semoga raya tahun ni ada kelainan berbanding tahun-tahun lalu. Dan yang paling penting, raya tahun ni saya kena jaga pemakanan. Nak kurus punya pasal kan. Dah tu kena telan air masak banyak-banyak. Sampai muntah gak la..Sangat berharap agar dapat melalui dugaan lambakan makanan yang pelbagai di bulan syawal nanti dengan tabahnya.. :( Korang doakan kite ye..berat setakat ni baru turun 3kg. lagi 27kg kena kurangkan.. chaiyokkk hajar!! :)

Untuk persiapan raya tahun ni, alhamdulillah bilik sudah kemas cantik-cantik..langsir pintu & tingkap, my mum dah settlekan.. Kuih raya dah order, separuh dah dapat. Tapi belum bayar lagi sebab belum gaji kot. Goverment pun belum gaji kan, apatah lagi pekerja sektor swasta ni..hehe.Shopping raya pun belum lagi.. mintak-mintak la sempatkan.

So, di kesempatan yang ada ini saya nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada rakan-rakan blogger yang sudi singgah di teratak sepi ini.  Mohon ampun & maaf jikalau ada kata-kata yang mengguris hati, perbuatan yang sengaja atau yang tidak disengajakan telah melukakan perasaan kalian, mohon dimaafkan.  Semoga lebaran ini memberikan seribu kebahagiaan dan kegembiraan kepada kita semua. AMin..




PJH Health Day

Bismillahirrahmannirrahim..
Assalamualaikum w.b.t...

Finally after Health Screening Day, i've joined PJH Health Day at Botanical Garden, Putrajaya. I was shocked when i'd received one call for PJH staff telling that i've been selected for the Biggest Loser Challenge. I was speechless..Then, after a call, i'd received an email saying "Congratulations".


I was so excited knowing that i have been selected.. Nothing can express my feeling.. So, on 18th July me n my friend went to the place..Very early morning, we had done an aerobic. after then, breakfast..then we had lauching that event..then exercise again, then have a talk by Dr. Azrul (our coach for this challenge)., then exercise again, lunch time, talk again and finally tea time and going back. The event was a full day event, from morning till evening..Means we still working on that day, tought just a different places and different activities. Let's check it out the photo throught out the event... :)


Lauching Time by our CEO, Head HSE & our GM.

Signing a pledge..

We were "Biggest Loser Challenge team".yeay! 
except GM ok. hehe:)

Me with Pn. Zalina..got free weighing scale.

15 out of 50 person who has been selected

Signing Pledge..pose :)

One of our coach from An-Nur Specialist.
(Dr.Azrul) He's always energetic.


me & nana has been selected to joined this program.
both of us is under Mentor.. :p

With HSE TEAM (my HSE boss, Mr. Rahim & Nasz)

Enjoyment fellas!

nana & kak anna on the Q to get a food..

This is KLCCUH team..

one of our HSE team also, Romzie

lepaking time..haha

Time for exercise n focus on talk.

4 mins Tabata Exercise. it works u!

Kak anna won a lucky draw yeay! got a ball rolling..

After that, balikk la. reached office around 6pm and got home around 9pm..
hehhe.. That was a good event..So, i need to start work out to win this challenge.
Hope i can do it! Pray for me, guys. :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio