Tuesday, July 17, 2012

Health Medical Screening..

Bismillahirrahmannirrahim...
Assalamualaikum w.b.t...


Setelah sekian lama menyepi, klcc kini kembali bergiat aktif dengan aktiviti-aktiviti yang menarik. Kali ini, HSE Division menganjurkan Health Screening Day yang telah berjaya menarik perhatian seramai 80 orang daripada 99 orang staff  klcc urusharta untuk turun padang. Alhamdulillah, event ini mendapat sambutan yang menggalakkan. Pemeriksaan kesihatan ini merangkumi pemeriksaan pengiraan BMI, tahap tekanan darah, pemeriksaan kolesterol dan tahap gula. 


Nampak tak, wanita berbadan sasa berbaju biru tu..(it's me :p) semangat beratur. Dah tak sabar-sabar la tuee..



Jom kita lihat gambar di bawah....

tempat menimbang berat badan & tinggi.

 En Rahim dan En Faizal, person in-charge untuk aktiviti ini 

En Rahim diberikan penerangan dan nasihat tentang tekanan darahnya

 Cucuk jarum, bab yang saya tak suka ok..

 antara peralatan yang digunakan

 my turn..darah sampai terkeluar la..
doktor kata kulit aku jenis nipis, senang nak cari nadi..iye ker?haha 

 step pertama, ikat lengan dengan getah merah tue..
kak dora, muka cuak beb..lepas tangan kiri tak boleh, tangan kanan pulak jadi mangsa..
doktor susah nak cari nadi. Seminggu lepas cucuk terus lebam. cian dia..

step seterusnya, cucuk jarum dan ambil botol kecik cam tabung uji letak kat bawah pencucuk..step terakhir, ambil kapas dan tampal tape kat kapas dan lekatkan di kawasan yang telah dicucuk dan siappp! ok..ini tangan kak sue..darah dia lagi melampau tersembul keluar..hehe. Kak sue tetap maintain jer..bagus2. 

Aktiviti berakhir dengan pulang ke workstation masing2 dan sambung kerja okeyyyhhh..hehe =D

Cik Jah berkata-kata : Sesekali ada aktiviti cam ni kat office, best gak kan... :)

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio