Tuesday, March 20, 2012

Durian Runtuh RM 10.00

   Baru sat en.rahim (Mr.R) menyerang tempat aku..lepas dia tendang work station aku then dia sepahkan accessories yang comel di atas meja aku..hangin tul gue.. dah sepahkan, terus je blah. Wah, bikin wa panas. Tapi aku dah biasa ngan perangai dia. Then, dengan tiba2 dia patah balik kat meja aku. Terus dia letak duit RM10.00. Aku pun tanya la untuk ape nie..katanya Major Wan bagi (bos dia a.k.a bos kedua aku). Dah dia sebut nama bos aku pun terus diam la..sepatah je jawap 'TERIMA KASIH'. hehehe..aku tak pasti la untuk ape dia bg kat aku.. tapi, kalau difikir2kan balik dah rezeki, terima je la kan. Al-maklumla, tengah bulan kot. 

   Aku ngah tunggu duit RM500 (BR1M) daripada kakak aku. Akak aku tak cash2 lagi. kalau dia bagi dapat gak la RM250. Share la kan. Fair la, aku amik borang ni untuk dia, baucer pun aku kena amikkan untuk dia. Memang patut la aku dapat kan. Sebenarnya, aku ngan kakak aku apply n ayah aku hantarkan sekali kat LHDN. Sampai kaunter, bila tengok alamat rumah yang sama, terus aku punye permohonan kena reject. Tetapi untuk tidak mengecewakan ayah aku yang tolong hantarkan, nama aku diletakkan di dalam permohonan kakak aku sebagai tanggungan. Maklumla, gaji akak den tinggi dikit dari den.. Tum, tum...surat sampai kata kakak aku punyer permohonan lepas..ape lagi, wa punyer share ade dalam tu kot..ikutkan dia nak bagi aku RM100 je.. tak berbaloi kot. dia just isi jer. yang amik borang, hantar borang, amik baucer, semua orang lain yang buat. Tetibe dia nak cash bagi aku suku jer..marah la den kan.. nasib baik family aku ade..dengar je akak aku cakap macam tu terus yang lain menyokong aku. hahaha..tu la ceritanye, yang mana aku memang broke sangat nie. Top up phone aku suruh my bf aku top upkan...hehe..cian dia jadi mangsa. then, petang ni dapat RM10. Sungguh terharu..dan gembira. 

*mintak2 akak den dah cashkan duit tue. Dan mintak2 la dia bagi half..debt dah menunggu nie. huhu -.-

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio