Friday, March 30, 2012

Exam result dah keluar!

Finally, result exam for my last semester baru jer keluar uols..
My result? Emm..boleh la..
Yang penting LULUS okey...
Macam semua orang kata, kalau nak dapat pointer yang bagus, kena struggle masa first semester lagi.Ade sedikit perasaan kecewa gak la sebab aku tak blaja betul2 masa start study 4 tahun yang lalu.tapi, alhamdulillah dapat la 3.00 +. InsyAllah, jika diizinkan aku nak ambik Master. Then, aku berazam nak buat betul2..

Pengalaman, pengorbanan, kesedihan, kesusahan dan kegembiraan
Semua aku dah tempuh sepanjang belajar secara part time.
Macam2 halangan dan dugaan yang datang bertalu2.
Dengan masalah kerja lagi, masalah transport, masalah kewangan..etc.
Semua aku dah rasa..
Betul la ape orang kata "Menuntut ilmu perlukan pengorbanan." 
Pengorbanan masa, tenaga dan wang.
Semua tu membuatkan aku lebih matang..


InsyAllah, jika tiada apa2 aku bakal bergraduasi pada bulan 10 di Main Kampus Universiti Utara Malaysia, Sintok, Kedah Darul Aman..yeayyy!!!


FREEDOM.. :)

Thursday, March 29, 2012

SchAwal akhirnya bersatu...

Macam yang korang dah tau, Scha Al-yahya & Awal Ashari bakal bernikah pada 4hb Mei 2012 di Pullman Hotel, Putrajaya. Awal yang handsome giler ni dah propose Scha live at Propaganza di Astro Ria pada 25hb Mac 2012 yang lepas bersempena dengan ulangtahun perkenalan mereka yang ke2 katanya.. Wah kemain, siap dapat teddy bear besar tue.. last time, masa Awal gi Korea untuk program Terokai Korea Bersama Air Asia X, awal ade beli satu teddy bear besar colour coklat kat Teddy Bear Museum di Jeju Island. Of course la nak belikan untuk Scha kan..then tetibe camne lak leh terlepas kat tangan Didie Elias..hahaha..tapi tak tau la, Awal bagi betul2 kat Didie ke tak. Takpe la at least dapat patung lagi besar, kan Scha siap ngan sebentuk cincin berlian dan sejambak bunga lagi. currrlaaasss!!



 Majlis pengumuman rasmi mengenai tarikh perkahwinan mereka telah pun diumumkan pada 27hb Mac 2012 bertempat di Flora Cafe, Jalan Ampang, Kuala Lumpur. Majlis resepsi perkahwinan nanti akan di adakan di Putrajaya International Convention Centre (PICC ) pada 6hb Mei 2012.




Ramai giler blogger n wartawan hiburan yang turut sama turun padang untuk merakamkan saat indah mereka. Ni baru majlis pengumuman, belum majlis pernikahan dan perkahwinan. Sure meriah.

  
Scha ni memang cantik, i akui okie. But kalau dia senyum baru terserlah kecantikkannya. So, Scha senyum2 sket ngan peminat..takmo sombong2..i bukannya minat dia pun, tapi gambar dia ni memang cantik okay..Just nak share jer..tak salah kot.. :p




Semoga Awal bahagia di samping Scha & Moga jodoh kalian berkekalan..

Kredit gambar:-





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Tuesday, March 27, 2012

Vanila Coklat..


 

Korang, best kan tengok drama nie..
Tak bosan kan?
Kalau ada jual dvd, dah lama beli kot..

Kisah yang berakhir dengan "Happy Ending" nie sangat menarik.
Sampai sesiapa pun yang tengok, mesti terpukau dengan lakonan mereka berdua yang sangat menjadi..sangat tersentuh.

Bila lagi la tv3 nak tayang drama yang best2 macam nie selain 
Gemersik Kalbu & Nora Elena.
Of course, i takkan miss punye.

Bakat pendatang baru, Aiman Hakim Ridza dan Izara Aishah tak perlu disangkal lagi. Jom lihat antara babak yang bikin hati cair..layann.. 



Romantic Scenes..









Inilah Izara yang namanya makin meniti di bibir peminat.
Muka dia sangat manis.
Nanti nak bagi nama anak Zara Nur Aishah la..sedapkan..boleh?hehe



Nak gak letak gambar mereka yang sama cantik sama padan ni kat blog i..muehehe
Oh..Aiman & Izara, suka tengok lakonan u dalam drama nie..hehe
Kalau nak pilih antara Tiz Zaqyah, Neelofa & Izara Aishah,
i prefer Izara Aishah.
sebab muka dia natural je kot.tak payah mekap tebal2 pun, dah nampak cantik. senyum sket je dah buat jantung gugur kot..hahaha.
:)


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Monday, March 26, 2012

Really Touch me...


Kalau kita KECEWA kita buat apa ?

Mestilah NANGIS dan TERKILAN !!

Sebab ??

Tak SANGKA orang sanggup buat kita macam tu .
Dan lepas tu kita BUAT APA ??
Tak nak PERCAYA pada dia lagi .
Macam tu ke ?? 
TAK RASA ke KECEWA tu satu HADIAH dari DIA ??

Sebab ??

Dari kerana sebab KECEWA, DIA ajar kita LEBIH bersikap HATI HATI 
dan 
JANGAN terlalu mengharap pada Makhluknya, INDAHKAN ??

JADI jangan sedih sangat , INGAT kita MASIH ada ALLAH S.W.T yang SENTIASA bahagiakan kita ! :)


3Days 2Night : Visit MEDAN 2012 (P@RT 2)

 
25-02-2012 (SABTU) 

Suasana Lake Toba di waktu pagi. Waktu nie jam 6.30pagi. 
dah macam kul 7pagi kalau kat Msia.

Hotel kami betul2 berdepan ngan lake toba..seronok.
tidur malam dengar air tasik je.. tenang bangat.




Excited akak aku nie..


Pagi2 lagi, dorang dah turun memancing kat tasek tue..


Mak aih..besaunya pokok nie..huuyoo!


Breakfast kul 7pagi. Dekat ngan pool lagi..gila lapar kan..
kena makan banyak, perjalanan yang jauh sekali lagi untuk hari ke2.




sekali lagi, pemandangan lake toba di belakang tue ye.

Suasana tasik yang nyaman..

Bergambar dulu sebelum memulakan perjalanan ke Perkampungan Tomok, Pulau Samosir.



Pemandangan di atas bot.





Sampai sudah di Perkampungan Tomok..
Macam2 souvenir jual kat situ. Jgn pulak korang heran bila penjual di situ mengatakan harga pecah telur.  Jaga2 anda mungkin mangsa. Elok2 nak beli 1 barang, kena beli banyak pulak. Tapi jangan tunjukkan sangat muka tak suka kat diorang. Diorang marah. Untuk pengetahuan, Perkampungan Tomok terdiri daripada kaum batak tau..anjing tak yah heran la, selamba je kat kaki lima.


Rumah yang didiami mereka..


Patung si Gale-Gale

Ni ialah Makam Raja2 Batak zaman dahulu
anggaran lebih 400tahun kalau tak silap. So, sebagai menghormati tempat perkuburan tersebut, kami diwajibkan memakai selendang nie. Gambar seperti di bawah.. 

Amacam? ada macam gambar keluarga tak?hahaha..


bergambar dengan Mercu Tanda Perkampungan Tomok.
Antara jenis2 kaum Batak yang terdapat di Pulau Samosir.





Selesai di Lake Toba, kami menuju ke Air Terjun Si Piso-Piso.
Sebelum tue, singgah makan tengah hari di Restoran Istana Minang II.



Makcik2 n akak2 yang dah tak sabar nak makan kot.hehe


Lepas makan, perjalanan pun diteruskan. Jalan punye jalan, tetiba Pak Endro tu tanya, 
"Ada sesiapa mau rehat dulu?" Mesti la ada..Tak tahan nak terkucil kami. Sejuk kot aircond bas tue..hehe..Nama tempat tue, Simarjarunjung. Sempat kami bergambar dengan bunga yang cantik nie.



Taraa..dah sampai di Air Terjun Si Piso-Piso..
Pemandangan air terjun boleh dilihat dari jauh je kot..
Kat sini dorang jual murah cket..sini orangnya lembut bak kata Pak Endro.
So, senang kalau nak tawar harga barang. Kena pandai pilih tempat la ye..



Destinasi seterusnya ialah Berastagi. Destinasi peranginan yang sangat menarik.
Ala lebih kurang macam Cameron Highland la..











Penat berjalan..Tibalah masanya untuk pulang ke Tanahair.
Sepatutnya, gerak paginyer. Tapi kami nak berehat, makanya kami balik hari yang sama. Sampai airport jam 7.30malam. Check in 9.30malam. Nasib sempat..kalau tak miss flight la jawabnya. 
Dengan muka keletihan, pekena milo panas + biskut gandum dalam flight. 
Baru nak layan, tetiba nak dekat sampai kat LCCT. Rupenye, sekejap je kot..haha



Seronok sangat. Cume, pulus tak bawak banyak.
Kalau tak, leh shopping sakan.. 
hehee..

THE PLACE THAT YOU MUST GO kay..


P/S: Nak pergi Medan, mesti ada Tour Guide tau.
Kalau pergi backpacker, nescaya poket korang rabak, kena tipu ngan mat2 indon punya pasal macam sepupu aku. Cian dia, fobia bila dengar nama Medan. Laju je mulut dia kata "EEee, tak nak dah pergi tempat tue". Kalau tanye aku " Serius, aku nak pergi lagi..best wohh, tengok pemandangan Lake Toba yang sangat memukau pandangan".

Cik Jah : LUAS PEMANDANGAN, LUAS PENGETAHUAN..

 
Blog Template by Delicious Design Studio