Monday, December 12, 2011

Ombak Rindu vs Twilight Saga Breaking Dawn:Part 1



VS


okay..mana satu pilihan korang..
rasa nak tengok filem yang mana satu?
hahahaha
me?
of course la Ombak Rindu then
Twilight Saga


So, pada 1.12.2011, seawal jam 10.30 pagi me n kak dora dah beratur kat lane TGV KLCC
nak beli tiket Ombak Rindu utk jam 6.50pm.
itu pun dah separuh hall full..boleh?gila hot filem ni kan..
memang filem terbaik 2011.
takut + lawak + sedih + gembira = LOVE
semua perasaan ade..
amat sesuai untuk jiwa wanita sahaja k.
so, mcm kak dora n kak ila telah tinggalkan laki masing2 kat umah
semata2 nak tengok filem ni k.
me of course my sis want to watch it too.
sanggup my sis balik keje dari bangsar terus park keta kat klcc.hehe

____________________________________________________________

Citer lain...After back from Ezzaty's wedding, me n my bff,diha straight going to Cathay Cineplex.
saje ngat nak tengok Ombak Rindu kali ke-2
tapi tak kesampaian uols..sit full..jadi kami tgk Twilight.
so, masa masuk kat cineplex tu nampak Aaron Aziz korang..


even just board only..
still want to take a snap lorr..
"Aaron, u so romantic in Nora Elena, now in Ombak Rindu..love thousand time"
hahaha..itu kata aku hokkey..giler obses..
member aku pernah berlakon ngan Aaron, siap ada lagi no fon Aaron korang.
but i'm not jealous, u know..
just send flying kiss from far to him k, Mellissa..(over uols..hahaha.saje)


Okay, the beautiful Maya Karin a.k.a Izzah
lakonan u memang mantap. this comeback memang memukau peminat..
(tetibe teringin nak berjubah mcm Izzah..pray for me kay)
hahaha..terlebih sudah.. :p


Oh..the evil one, Lisa Surihani..
percubaan watak yang menjadi kay..
amylea siap simpan gambar haris masa kecil + tiket wayang -kenangan wit haris
opss..mcm terkena ngn aku jer,,hehehe..
ok, tak nak ikut.nak buang sume tiket wayang i with si dia dulu..
bueeeekkkkk...
so, kak lisa cepat2 kawin ngn yusri..
tak sabar nk tgk wedding of year...haha


Okay, ape citer ngan Twilight Saga?


Edward & Bella berkahwin..


then pergi honeymoon..
tengah2 honeymoon..
Bella mengandung..


dapat baby..
baby tu hisap darah Bella smp mampus.
Bella mati
then jadi Vampire.
End.

Apa jadi ngan Jacob?
Jacob mula2 nak bunuh anak tue yg telah mjadi penyebab ke atas kematian Bella.
tp Jacob tak jadi nak bunuh coz bila dia pandang anak mata baby tue,
dia teringatkan kenangan dia ngan Bella dari kecil smp besar.

tue je la..
just leh bagi 3 bintang..
yang paling lama part honeymoon..of course la censored uols.
nak, tengok sendiri kay..
hehehe..

summary: Ombak Rindu lagi best dari Twilight ye korang..
so, yang mana lum tengok gi tengok kay..







0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio