Monday, November 7, 2011

Happy Eidul Adha!

Hi korang..apa khabar? lama gila tak update blog.
diharapkan korang sihat sentiasa di sisi keluarga.
amacam raya? ok?

kiter k.o la..
nak tau kenape?
sebab lepas je balik dari solat sunat aidiladha,
kite terus melantak..

malam raya dah tibai pulut kuning + rendang ayam


Tak cukup ngan pulut, pagi raya terus sapu
nasi impit, sedikit pulut + rendang daging & kuih koci


campur lak ngan susu strawberi magnolia, ice cream vanilla + coke light = float
minum plak susu omega..perggghhh, layan beb..


lepas tu tak cukup ngn itu, bantai blueberry yogurt 
makan kuih raya pulak..
bak kata raya tue makannnn aje tak berhenti..

abes, dah tak tau nak kemana..
omak den satu hari dok melapah daging lembu kat surau
my sis seronok online. layan citer Korea..
yang kome ni ha, nonton tv tak sudah2 sampai la ke malam
facebook, twitter..dah banyak kali update by phone
tak tau nak wat ape..chatting ngan #tweethearts @ #twitterjaya

muka den ni dah macam muka lembu kat bawah tue..
muka boring..tahap gaban.


yg best takde keje punye pasal kan..
i pun update la status fb kata 'tersentuh kalbu tgk muka lembu tue"
terus ada member komen yg tak penah2 komen tue
"kalau tersentuh kalbu tak leh makan daging lembu tu,haraammm"
mak aih..wa pun reply balik la
"bukannya sampai timbul rasa kesian..."hambikkk ko!

sikap aku yg amik mudah ngan status aku akhirnya aku yg kena balik..
actually, apa yg korang faham memang la camtu.
tapi aku punyer pemahaman ttg perasaan aku terhadap lembu tu lain..
yang paling penting, aku punye perasaan "tak kesian" kat lembu tue
tak sabar nak suruh mak aku wat gulai, masak kari ker, pergghhh sedapnya daging ko lembu.
so terpulang pada individu..
ni pengajaran pada aku gak, next time kena lebih berhati2 bila nak buat sesuatu.
kan org dh salah tafsir..hurmmm


akhir kata, raya ni memang bosannn yg teramat..
(padahal assignment berlambak tak wat lagi..hehehe..bukan tak nak wat hokkeeyy, dah akak aku guna laptop.nak gi cyber cafe memang la teramat malas..huhuhu.)

SEKIAN.

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio