Thursday, November 17, 2011

BANDUNG TRIP!

BANDUNG, INDONESIA
~3 DAYS 2 NIGHTS~

(5 - 7 OKTOBER 2011)

jOM Layan..

My first time to Bandung..Seronok tak terkata uols.. cam tak caya..
kalau first time pergi, mesti nak pergi lagi...best..so, kat bawah ni my flight ticket.


Boarding time pukul 6.05pagi, makanye rest dulu la kat Tune Hotel,LCCT.




Cukup je waktu untuk boarding time, cam biasa la untuk siapa yang belum tahu, 3 jam sebelum penerbangan antarabangsa kita mesti dah check in. ok..nak gerak dah..


Sementara menunggu selama 3 jam tue, apa yang perlu dilakukan ialah pekena McD la..layan..



ok..makan sudah, tido pun sudah..tiba masanya untuk fly to bandung.
tadaaa..2 jam perjalanan..akhirnya smp sudah di Kota Bandung.



smp je kat situ..mesti la nak check in hotel kan..
tapi ada masalah sikit. disebabkan kami smp pukul 8 pagi, maka semua urusan hanya boleh dilakukan pada pukul 10 pagi..tapi pukul 10 malam baru kami check in..cz dah berjalan sakan. hehe.ini hotel kami. 2 rooms (double bed & single bed).. dengan bayaran sebanyak RM 380 untuk 2 malam, kami menginap di ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE..4 star hotel i guess..swipe credit card member la jawabnya..hehe. member confident je kata RM 200 lebih..sekali balik Msia hambek ko..mahal seh..tp selesa la kan..kat bandung banyak gilerr hotel..uols boleh pilih ikut kemampuan k. :)



Sementara tunggu pak supir datang, kami berlegar2 di sekitar bangunan berdekatan hotel.
~snap time~






ok2..pak supir dah smp..namanya Pak Heri. Mana mobilnya..ohhh ini...besar bangat dong.
hehe..ini la pengangkutan yang akan bawa uols jenjalan..best..


Destinasi untuk kami berjalan..tentunya FACTORY OUTLET yang bersepah kat tepi2 jalan.
bukan cikai2 punya kedai kay..of course BUTIK.. 
Mula2 kena pergi TOKO TIGA JEANS




Dah habis shopping kat situ..baru la bergerak ke tempat lain..





hahaha..banyak gile shopping..plastic bag & paper beg sume small n cute..tehee
nice sun glasses Anne.. :)
nak tau we all gi mane ni berpose bagai..ehehe..banyak tempat kami berjalan..smp lenguh kaki.
antaranya:-




Sape pulak kat bawah tue..itu "Penyanyi Jalanan"..sedap dorang ni nyanyi..
kalah budak2 AF..hehe.tapi bila dorang dah sumbang suara, kita pulak kena la sumbangkan uang. tak kisah berapa korang nk bagi..dorang amik je.


 Lokasi seterusnya ialah RUMAH MODE..favourite shopping outlet.musti pergi..








:))))

Mood first day : :D
Sekian untuk hari pertama kami..

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio