Thursday, November 17, 2011

BANDUNG TRIP!

BANDUNG, INDONESIA
~3 DAYS 2 NIGHTS~

(5 - 7 OKTOBER 2011)

jOM Layan..

My first time to Bandung..Seronok tak terkata uols.. cam tak caya..
kalau first time pergi, mesti nak pergi lagi...best..so, kat bawah ni my flight ticket.


Boarding time pukul 6.05pagi, makanye rest dulu la kat Tune Hotel,LCCT.




Cukup je waktu untuk boarding time, cam biasa la untuk siapa yang belum tahu, 3 jam sebelum penerbangan antarabangsa kita mesti dah check in. ok..nak gerak dah..


Sementara menunggu selama 3 jam tue, apa yang perlu dilakukan ialah pekena McD la..layan..



ok..makan sudah, tido pun sudah..tiba masanya untuk fly to bandung.
tadaaa..2 jam perjalanan..akhirnya smp sudah di Kota Bandung.



smp je kat situ..mesti la nak check in hotel kan..
tapi ada masalah sikit. disebabkan kami smp pukul 8 pagi, maka semua urusan hanya boleh dilakukan pada pukul 10 pagi..tapi pukul 10 malam baru kami check in..cz dah berjalan sakan. hehe.ini hotel kami. 2 rooms (double bed & single bed).. dengan bayaran sebanyak RM 380 untuk 2 malam, kami menginap di ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE..4 star hotel i guess..swipe credit card member la jawabnya..hehe. member confident je kata RM 200 lebih..sekali balik Msia hambek ko..mahal seh..tp selesa la kan..kat bandung banyak gilerr hotel..uols boleh pilih ikut kemampuan k. :)



Sementara tunggu pak supir datang, kami berlegar2 di sekitar bangunan berdekatan hotel.
~snap time~






ok2..pak supir dah smp..namanya Pak Heri. Mana mobilnya..ohhh ini...besar bangat dong.
hehe..ini la pengangkutan yang akan bawa uols jenjalan..best..


Destinasi untuk kami berjalan..tentunya FACTORY OUTLET yang bersepah kat tepi2 jalan.
bukan cikai2 punya kedai kay..of course BUTIK.. 
Mula2 kena pergi TOKO TIGA JEANS




Dah habis shopping kat situ..baru la bergerak ke tempat lain..





hahaha..banyak gile shopping..plastic bag & paper beg sume small n cute..tehee
nice sun glasses Anne.. :)
nak tau we all gi mane ni berpose bagai..ehehe..banyak tempat kami berjalan..smp lenguh kaki.
antaranya:-




Sape pulak kat bawah tue..itu "Penyanyi Jalanan"..sedap dorang ni nyanyi..
kalah budak2 AF..hehe.tapi bila dorang dah sumbang suara, kita pulak kena la sumbangkan uang. tak kisah berapa korang nk bagi..dorang amik je.


 Lokasi seterusnya ialah RUMAH MODE..favourite shopping outlet.musti pergi..








:))))

Mood first day : :D
Sekian untuk hari pertama kami..

Wednesday, November 16, 2011

Be Strong~






~✿ Kadangkala kita senyum sekadar utk menutup luka dihati dan kadangkala kita ketawa hanya utk mengubati 
kesedihan dlm diri, Adakalanya kita melangkah dgn penuh yakin sedangkn perasaan goyah menunggu rebah, Bila menangis tdk siapa yg tahu, Semuanya demi maruah diri.. 

~✿ Walau siapapun kita,dimana kita berada,langit tetap dijunjung,tanah tetap dipijak, Selagi kita hidup,langkah mesti diteruskan, Jgn sesekali kesal dgn nasib diri kerana kita adalah sebahagian dari makhluk ALLAH yg sedang diuji oleh-NYA.... 





credit: Senyumlah walaudirimu disakiti

A-B-C












Just For Sharing.

SMILE :-)


SMILE..

NO NEED TO SAY ANYTHING.

IT EXPRESS EVERYTHING..

SO,

SMILE GUYS :)


Annoying People!

Apa kes nie..?? 
Last time, seingat aku dalam bulan puasa..bulan ramadhan bulan yang mulia,so, kite kena jaga setiap butir perkataan yang kita keluarkan dari mulut kita kan..tapi, ada la seorang hamba Allah ni telah mengguris hati & perasaan aku.


citer nyer bermula apabila me n the gang nak gi buka puasa kat Traders Hotel. Kebetulan hamba Allah ni ikut. dah buyong2 tu nak ikut gak..itu tak kisah la.Kisahnya, my fren yang mana satu group ngan dia dengan tetibe berkata "Eh,sama baju awak ngan hajar.." Then, dengan sepantas kilat minah ni terus berkata "ANNOYINGGGGGGG..."beserta gaya gediknye.




Pergh, bagai ditusuk sembilu tajam bila aku mendengarkan perkataan tersebut dikatakan. Pedih, sakit, ditikam2, malu yang teramat..mcm2 perasaan bercampur baur.Bertambah malu apabila ada bos yang aku kenali di dalam lif tersebut yang memuatkan seramai lebih kurang 8 orang officemates aku.. apa korang akan rasa bila perkara begini berlaku pada korang.. aku yang memang bengkekkk sesangat terus berkata "Eh, mana sama..xsama".Perkataan untuk sedapkan hati sendiri..


Dan sampai sekarang, perkataan berupa penghinaan terhadap aku itu x dapat aku lupakan sampai bila2. Terkadang ada la aku terdengar mereka mengatakan annoying sesama mereka.
dan kemudian barulah aku tau bahawa perkataan itu bermula dari seseorang individu ni dan menjadi ikutan yang lain termasuk la minah ni yang terikut2 budaya tersebut. Gurauan sesama mereka takpe la..ini ko nak bgurau dgn orang yang ko tak rapat.dah tue, engkau tu baru je dalam organisasi nie. dah nak berlagak macam ko bagus. dan sebenarnye, apa yang engkau katakan itu adalah mencerminkan diri ko yang sebenarnya. so, sebagai reply kepada bahasa ko tu ialah "JEJES"..ha,puas hati aku dapat luahkan dalam blog aku nie.. :/


Korang nak tau, minah nie bergurau memang tak kena tempat. cakap ngn orang pun, bahasa nauzubillahhh.. teramat2 kasar. bagi aku, dia mungkin kurang berpelajaran.
Bukan nak kata, orang yang berpendidikan akan lebih menjaga tutur kata dan perasaan orang lain berbanding mereka yang kurang.. aku tak leh imagine mcmana cara dia bercakap dengan klien. aku pun bukannya perfect..tapi aku tau batasan dalam bercakap.tak perlu nak malukan orang lain di hadapan orang ramai. Tuhan itu Maha Adil...engkau pulak menyakitkan hati orang semasa engkau mengandung.


So, fikir2 lah sebelum memulakan bicara. Lidah manusia nie lebih tajam daripada pisau.
Lebih baik berdiam diri dari mengatakan perkataan yang menyakitkan.


Pesanan untuk semua dan diri sendiri :-
THINK BEFORE REACT!!


Tuesday, November 15, 2011

HSE Amazing Race 2011

my group (20) named PUBLIC SAFETY AGENTS 
on d mark get set go..faster.. (mana aku ek..ehehe)

turun site at Lot C..the building is under construction..
we must find  out  hazardous surround us.

"Jom korang, aku telah mengesan aktiviti yg berbahaya".. :p

pegang scaffolding..supaya tak runtuh..hehe.
kak idayu bdiri dh  mcm polis..haha

inilah hero malaya.. pasang jgn tak pasang..

akhirnya kami berjaya..LULUS!

cara2 membalut kaki yg patah..balut lagi..

mangsanya kak idayu cz badan dia yg paling ringan antara kami berlima..hehe
berat tue..jenuh kami pikul..berat urat dawai tulang besi..hehehe..

posing..dah mcm skuad pelumba negara.. :)

poster kami.. buruk kan.. kejar masa pnyer pasal.. redah jer..

dan masa yg ditunggu...
We won 9th place out of 23 groups.
kira ok la tu kan.. bukan senang..
dan hamper tue masih belum dibuka hingga sekarang nie.
busy siott..
anyway, memang best, seronok, challenging.
taun depan nak masuk lagi la..
tp kena get slim first lol..enjoy..
 
Blog Template by Delicious Design Studio