Wednesday, October 26, 2011

My small cave~


This is my station.
The place to do my work.
Not much document in my desk
coz
i dun like messy!!


 Of course all documents must put in the tray.
before going home, all that i'll kept it in the drawer n locked. 
so that, no any document missing when i'm not around.

Oh, bout the pc.its very old school model u know.
u see the monitor?? i still use the bigger monitor. most of them already use LCD lol..
But its okay as long as the desktop still can work fast, i'm okay with it.


My teapot, spoon, fork its together in the small tray given by kak Anna.
Thanks kak Anna..

Did u guys see the new year card there?
Its given by Angela a.k.a Nurul from Otis Elevator Company (M) Sdn.Bhd. 
It was last year. She's so kind..i appreciated that..thanks angela.

Motivation word there is a must!


A'ha...Malaysian flag also there.
I was excited to celebrated Merdeka Day & Malaysia Day last time..
Given by kak Anna.. :)
Makes my desk complete..

The compartment given by kak dora..
Need to drink more to keep healthy.thats why me bought that big bottle with kak Fiza.
The small fan-fold (kipas lipat-kayu) given by KZ.

A bouquet of flowers..
it's already dried. it's belong to kak Comel before.
I asked her to took it when she packed her things to leave the company.
Same goes to the Britney Spears Perfume (Midnight Fantasy) box.
its a memory that i still keep in my mind when we were together last time.
Missed her damn much.



Beautiful green basket with flowers
Body spray, vitamins, cologne, lotion
in there to make me feel so calm...
plus Cabtree-Evelyn biscuit
from hamper given by supplier lorr..


I love this side.
Full of key chains.
My friends gave it..
2 of them from UMi..thanks umi.nanti bagi lagi ek.hehe

Small stationeries there.Can't put many, it will missing lorr..
Yasin book i keep it safe there..
gave by Major Wan Chik when first time i joined Safety Department group.
names of Allah i stick close to key chains to inspire me that
Allah always be my side.. :)


Cute bear with small bag..love u teddy..dun be naughty ya..
The calendar there, easy for me to look up and plan the holiday..hahaha.
Did u see the frame. i got it when i joined Nasyid with my officemates n bosses last time 
(iftar KLCC at CONVEX).
the dried flowers i took it at Convex also..hehe
Small notes using Double A n Post it-notes sticker.
No snacks like before..i decided to put a small nuts in the tiny tupperware.
kak angelina ibrahim gave me. she now not in our company.she do 'hijrah' to other company.

May Allah bless u all my friend.
You all always shining my life with your love,cares..
It's so blessful..
Thanks coz had being my friend. 
it such a beatiful honour to me..
May you guys live with full of joy, prosperity and happiness
ever after.. (^_^)

Wednesday, October 19, 2011

TERBAAEEEKKK!!


~ SENANG, MUDAH, CEPAT & SEDAP..~

Itulah ungkapan yang boleh dihuraikan..
Ni nak citer, skrg ni kat pantry office i dah ada menjual makanan untuk sarapan pagi spt nasi lemak, bihun, mee, kueh teow. Nasi lemak pulak ada nasi lemak paru, sotong, udang, biasa.
ditambah pula dengan pelbagai aneka kuih-muih. nak kuih ape? kuih lepat, kasui, karipap, koci, talam, bingka, cucur badak, sandwich etc. sebut je kuih ape, semua ade.. gila kalau tengok..
Bukan department kami je yang datang beli, department lain pun turun padang menjenguk, contractor n cleaner pun join..jangan main2. business memang laku..smpkan ade yg duduk berjam2 dalam pantry tue. milo, nescafe & teh pun laju..tak macam dulu nak kena sekat2 milo..sekarang, belasah jer..abis, order lagi kat supplier refreshment..hehe
tapi yang paling letih, si Tia..jenuh basuh pinggan mangkuk & cawan2.cian dia.. :p


Untuk kuih 3 ketul RM1.00
Selebihnye RM2.00

Boleh la kan..kalau makan luar pun lebih kurang..
member smp cakap modal RM 3.00, makan smp nak muntah la..hahahha..itu dia yg cakap. tapi serius memang kenyang..asal lunch hour, semua tegak kat tempat..perut dah kekenyangan la katakan..hehe


Huh...nasi lemak memang layan..my favourite.
tapi hari2 pun tak elok gak..so minggu nie layan biskut kering n roti gardenia.. meleleh..hehe

itulah penangan masakan Makcik kepada En.Arif  (engineer maintenance) yang jadi pembekal makanan tersebut. Terbaaeeekkk! 

To CFCR : umi n da gang, jom la turun P1, usha..wallahh..

Sunday, October 16, 2011

Jenjalan di Pantai Remis

Bestnye jenjalan. haha...ngat sesaje nak smp kat sana..al-kisah, habis je makan kat kenduri kawin my bff, tetibe my brother in law terasa nak makan seafood kat klang..puncak alam kan dah tak jauh dari klang kan..makanye, terus la ke sana.. cari punyer cari, tak jumpe la plak.. akhirnye turun la balik ke KL melalui kuala selangor..tetibe nampak signboard seafood restaurant kat area Jeram. tanya punya tanya, baru la ketemu restoran AROMA, restoran paling femes gitu kat area tue.. ingat nak terus ke restoran tue, tetibe lak abg ipar nak gi tengok pantai..bila dah nampak laut, maka gila la bebudak kecik yang 3 orang tue..pantang nampak air la katakan..


Ni la aktiviti pengunjung di petang hari...
(termasuklah kami yang first time smp kat situ..kesian kan..hehe)

















di Restoran Aroma 
makan malam sambil menikmati sunset..
damai terasa..








sesekali jenjalan ngn family, seronok gak uols..tengok si kecik tu kemain suke lagi..hehe
jom beriadah bersama family... :)

Thursday, October 13, 2011

My BFF got Married

My bestfriend were married to army last week.. Tak sangka kawin jugak member aku tue..start dari first semester lagi asyik dok kata nak kawin, nak masuk last semester baru tertunai hajat dia tue.. Alhamdulillah,finally!

Tapi yang bff nyer nie (aku la) datang lewat cket pada hari persandingannya.. al-maklumlah, rumah dia gilerr punyer jauh kat Puncak Alam..ngat nak tido je kat rumah dia..fikir2 balik, sape pulak nak hantar aku balik nanti bila dah habis majlis.esok lak senin, musti la kena keje.dia dh tentu la coti kan. then, member confirm2 la ade aktiviti bergambar lepas tue..so, setelah discuss panjang lebar ngan dia, i pun bawak la family datang sekali..i gi ngan mak, kakak, abang ipar + anak buah yang 3orang tue.. datang2 makanan tinggal ciput je..seday gak la..nak wat camner datang pun ikot orang..nasib ade gak family yang rajin nak ngantor, klu tak dah terkecik hati member klu aku tak datang.

So,tak dapat nak tengok dia berjalan bawah pedang..hukhuk.. gambar di bawah ni copy kt fb member. time nikah n sanding..




ni gambar dr kamera i lak..




Anyway, Congratulation beb!!

I won ChurpChurp Movie Contest!

Korang...gilerr lama aku tak update kan..bukan tak nak update entry masalah busy teramat sangat starting dari Ramadan till now. so, banyaklah kenangan raya + gambar terbaru tak dapat update.tak terlayan uols.. so, i nak share ngan uols story ni..basi pun basi la noks..mak nak share gak..

Hokeeyy, musti ramai yang dah familiar benor ngan ChurpChurp ni kan? nak citer ngan korang yang i menang tiket wayang menonton filem WARRIOR tajaan ChurpChurp..tunggu Nuffnang nyer income tak naik2, baik i layan ChurpChurp..jangan marah ye Nuffnang. Nuffnang tetap no. 1 lorr..ok,banyak betoi contest yang dibuat...tapi kebanyakkan movie contest tu kena gi tengok kat GSC Mid Valley..jauh tu dari rumah i..tayangan lak kul 9 ke atas..kalau i ade kereta kan best..hikhik..so, memandangkan movie utk contest nie ditayangkan di TGV KLCC, memang bagus la sangat..dah dekat sangat ngan tempat kerja..satu bangunan..so, i pun join la contest tersebut n menang.


WARRIOR ni mengisahkan 2 orang adik beradik yang terpisah sekian lama akhirnya bertemu di atas gelanggang perlawanan gusti yang sama bagi merebut wang tunai yang lumayan. Perbalahan dan dendam kesumat antara mereka selama ini akhirnya dapat dileraikan..



Citer dia habis gitu jer..akak bagi 2star je..kureng best..

tapi ChurpChurp bagi tiket free kan layan je la..tak payah nak bazir2 duit..hehe..so, macam biasa me pergi tengok ngan hubby..sape lagi nak diajak..hehe..

Anyway, thanks ChurpChurp...


p/s: teringin nak plushie ChurpChurp..tersangat2 comel..tapi tak cukup duit ari tue..nanti nak borong banyak plushie tue..theeee...


Tuesday, October 11, 2011

Pullman again..


Kemeriahan...

Riang Ria....

Keseronokan...






Colombiana vs Cataleya




I love this movie so much..Cataleya such a beautiful name.. character by Zoe Saldana that use her name as "tagline" to killed her father enemies.


Cataleya names is comes from Cattleya Orchid, the national flower of colombia. :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio