Thursday, August 18, 2011

Last time @ UniGL0 Suria KLCc

Kebetulan sangat, habis je kerja. terus gi jenjalan kat suria ngan bf. ingatkan nak gi tengok wayang coz ade tayangan perdana filem Seru lakonan Nora Danish, Nisha Dirr, Awal Ashaari dll. Tetibe we all usha bawah kat concourse nampak ramai sangat orang ditambah dengan muzik dentum-dentam. So, we all pun turunlah tengok.rupanya ada UniGlo Opening new Store. ada ramai selebriti tanah air yang popular. Nak tau siape? Tu kat bawah tue...jgn jeles..gmbar kenangan tue..theeee...

with Zahid AF
with Alex Yoong 

with Jasmin Hani..waacchhaa

with Angie (Famous Model of d year 2010  uols)

me..ada cam model gak tak?haha

Ella ngan jejaka ensem MTV singapore

ngn dak tecik - Liyana Jasmay

with Sheikh Muzaffar - our astronaut..dia sangat baik uols.

Stacy in da house, guys..
Sekian..just nak share kenangan ngan artis fofular..hehee

Monday, August 15, 2011

IFTAR 2011

IFTAR @ AUGUST 2011 

NANDO'S
CHILI'S
NIKKO HOTEL 
KLCC CONVENTION CENTRE
JOGOYA RESTAURANT (STARHILL)
 
CORUS HOTEL
COMING UP NEXT TRADERS HOTEL

Syukran..alhamdulillah..

Saturday, August 13, 2011

Tengku Khairul Azwa's Wedding



24 July 2011 merupakan hari perkahwinan kawan aku yakni jiran rumah lama aku + kawan satu sekolah dulu + kawan main rounders, main baling selipar dan segala permainan suatu ketika dulu.. Lebih dikenali sebagai Wawa jer..tak ku sangka kawan aku ini akhirnya mendirikan rumah tangga seperti kawan2 yang lain. Majlis telah diadakan bertempat di Dewan Beringin, Taman Seri Gombak. Dekat je ngan rumah aku.. 

Gambar sekitar majlis

siapakah disebalik kamera tu ek? hehehe..aku la.
.besau gak badan aku (br sedar ker?huhu)

beratur ambil makanan.bergambar la sat kan..ngengeh
nampak x aweks baju merah tue? jiran lama gak..dh besar panjang dh dia..
yang tudung purple plak my older sista with her son.
taadaa..ini lah anak buah aku yg handsome gileerr.
ape pakai kasut colour pink tu afiq?kahkahkah
wawa & pasangan..sesi potong kek.
sesi suap menyuap kek la pulok..cantek wife ko wawa..ahaks!
sompat laie bapak & adik den bergambo naa..
bukak la cermin mata golap tu wawa..rimas kami nengok..haishhh..ahahha
ni ngan bapak si wawa pun apak aku nak bergambo.maklumlah lama tak jumpe. ni la Ku aziz a.k.a Stone Cold.
nape lak Stone Cold..sebab badan ayahnya besau tue..berketul2.. body builder.
Real Stone Cold (Steve Austin)..sama x?hehe
sompat lagi aku suh anak buah aku si Nabila posing kat bunga tue..cantek tak saya?hehe

aku pun nak gak interframe ngn adik wawa "Tengku Ezzaty"

SEMOGA WAWA BERBAHAGIA & BERGEMBIRA BERSAMA PASANGAN.
SEMOGA BERKEKALAN HINGGA KE ANAK CUCU..
Amin...

Tuesday, August 9, 2011

09.06.2011 @ Madam Kwan's

Ni last time punyer citer. baru tak baru la..baru la ni sempat citer.. lepas ni nak gi solat plak. lebih kurang jam 2petang..ala2 waktu lunch la..kami di bawa makan ke Madam Kwan's at KLCC la..mana lagi kan. 
Ikutkan henery yang ajak..tetibe selera dia nak ke sanakan..yang aku & k.dora giler punyer cuak..mana nak cekau duit nie...makan situ mau2 nak rm100++. makanye, kami pun bawak la duit sorang sket..tambah kekalau tak cukup..heheh.last sekali henery gak yang bayo..tapi kami diingatkan utk belanja dia pulak lepas nie..tak de hal bro..ape2 pun tunggu lepas raya k..ahaks1

So, korang layan je gambar kat bawah nie..yang penting, memang terbaek..tak rugi beb!

soup apa ntah

kueh tiaw goreng (kongsi ngn k.dora)










paling sedap..tak tau apa namanye..harga? rm39.90





minum air masak - jaga kesihatan..hehe


licin siottt...
So, gi la beramai2 ke Madam Kwan's..
Kalau pergi, mesti nak datang lagi..
Cube la..

Thursday, August 4, 2011

Cara mudah mencari muka surat dlm Quran..!!!

Mari Kita Cuba....!
Al-Quran adalah peninggalan Rasulullah kpd kita semua umatnya. Ada 2 benda yg Nabi Muhammad s.a.w tinggalkan kepada kita iaitu Al-Quran dan juga Sunnah utk kita semua amalkan. Berapa kali korang baca Al-Quran sehari? 1 kali? 2 kali atau dalam solat sahaja? Pahala paling senang nk dapat adalah melalui pembacaan Al-Quran kerana setiap huruf diberikan 10 pahala, tambahan pula Al_Quran adalah kalam Allah (dtg daripada Allah sendiri bukan diciptakan manusia)

Tip yg nk kongsikan ni adalah cara utk menghafal muka surat setiap juzuk Al-Quran. Memang menakjubkan kerana hanya dengan menggunakan formula matematik ringkas, kita dapat tau muka surat setiap juzuk Al-Quran.

Jom sama2 kita belajar...

Contoh 1
Jika anda ingin mengetahui Juzuk 5 di halaman ke berapa:
5-1 = 4, 4 perlu didarab dengan 2 jadi 4 x 2 = 8
Letakkan no 2 selepas jawapan.
Jadi, juzuk 5 adalah pada halaman 82
Sekarang lihat pada Quran dan anda akan lihat Juzuk 5 bermula pada halaman 82. Menarikkan?

Contoh 2
Jika anda ingin mengetahui Juzuk 10 di halaman ke berapa:
10-1 = 9, 9 perlu didarab dengan 2 jadi 9 x 2 = 18
Letakkan no 2 selepas jawapan.
Jadi, juzuk 10 adalah pada halaman 182

Contoh 3
Jika anda ingin mengetahui Juzuk 23 di halaman ke berapa:
23-1 = 22, 22 perlu didarab dengan 2 jadi 22 x 2 = 44
Letakkan no 2 selepas jawapan.
Jadi, juzu 23 adalah pada halaman 442

Subhanallah, memang menakjubkan kan kawan2. Sama2 kita kongsikan kepada kawan2 kita, adik2 kita, famili2 kita supaya kita sama2 mendapat pahala...

Dipanjangkan info ini..moga dipanjangkan pahala bagi yg menulisnya. 


credit from: Sis Sue CE.

Tuesday, August 2, 2011

Paris Hilton Said...



"Nobody can go back and start a new beginning, 
but anyone can start today and make a new ending..."

                        ♡I LOVE PARIS HILTON XOXO♡  
                              
 
Blog Template by Delicious Design Studio