Thursday, August 18, 2011

Last time @ UniGL0 Suria KLCc

Kebetulan sangat, habis je kerja. terus gi jenjalan kat suria ngan bf. ingatkan nak gi tengok wayang coz ade tayangan perdana filem Seru lakonan Nora Danish, Nisha Dirr, Awal Ashaari dll. Tetibe we all usha bawah kat concourse nampak ramai sangat orang ditambah dengan muzik dentum-dentam. So, we all pun turunlah tengok.rupanya ada UniGlo Opening new Store. ada ramai selebriti tanah air yang popular. Nak tau siape? Tu kat bawah tue...jgn jeles..gmbar kenangan tue..theeee...

with Zahid AF
with Alex Yoong 

with Jasmin Hani..waacchhaa

with Angie (Famous Model of d year 2010  uols)

me..ada cam model gak tak?haha

Ella ngan jejaka ensem MTV singapore

ngn dak tecik - Liyana Jasmay

with Sheikh Muzaffar - our astronaut..dia sangat baik uols.

Stacy in da house, guys..
Sekian..just nak share kenangan ngan artis fofular..hehee

Monday, August 15, 2011

IFTAR 2011

IFTAR @ AUGUST 2011 

NANDO'S
CHILI'S
NIKKO HOTEL 
KLCC CONVENTION CENTRE
JOGOYA RESTAURANT (STARHILL)
 
CORUS HOTEL
COMING UP NEXT TRADERS HOTEL

Syukran..alhamdulillah..

Saturday, August 13, 2011

Tengku Khairul Azwa's Wedding



24 July 2011 merupakan hari perkahwinan kawan aku yakni jiran rumah lama aku + kawan satu sekolah dulu + kawan main rounders, main baling selipar dan segala permainan suatu ketika dulu.. Lebih dikenali sebagai Wawa jer..tak ku sangka kawan aku ini akhirnya mendirikan rumah tangga seperti kawan2 yang lain. Majlis telah diadakan bertempat di Dewan Beringin, Taman Seri Gombak. Dekat je ngan rumah aku.. 

Gambar sekitar majlis

siapakah disebalik kamera tu ek? hehehe..aku la.
.besau gak badan aku (br sedar ker?huhu)

beratur ambil makanan.bergambar la sat kan..ngengeh
nampak x aweks baju merah tue? jiran lama gak..dh besar panjang dh dia..
yang tudung purple plak my older sista with her son.
taadaa..ini lah anak buah aku yg handsome gileerr.
ape pakai kasut colour pink tu afiq?kahkahkah
wawa & pasangan..sesi potong kek.
sesi suap menyuap kek la pulok..cantek wife ko wawa..ahaks!
sompat laie bapak & adik den bergambo naa..
bukak la cermin mata golap tu wawa..rimas kami nengok..haishhh..ahahha
ni ngan bapak si wawa pun apak aku nak bergambo.maklumlah lama tak jumpe. ni la Ku aziz a.k.a Stone Cold.
nape lak Stone Cold..sebab badan ayahnya besau tue..berketul2.. body builder.
Real Stone Cold (Steve Austin)..sama x?hehe
sompat lagi aku suh anak buah aku si Nabila posing kat bunga tue..cantek tak saya?hehe

aku pun nak gak interframe ngn adik wawa "Tengku Ezzaty"

SEMOGA WAWA BERBAHAGIA & BERGEMBIRA BERSAMA PASANGAN.
SEMOGA BERKEKALAN HINGGA KE ANAK CUCU..
Amin...

Tuesday, August 9, 2011

09.06.2011 @ Madam Kwan's

Ni last time punyer citer. baru tak baru la..baru la ni sempat citer.. lepas ni nak gi solat plak. lebih kurang jam 2petang..ala2 waktu lunch la..kami di bawa makan ke Madam Kwan's at KLCC la..mana lagi kan. 
Ikutkan henery yang ajak..tetibe selera dia nak ke sanakan..yang aku & k.dora giler punyer cuak..mana nak cekau duit nie...makan situ mau2 nak rm100++. makanye, kami pun bawak la duit sorang sket..tambah kekalau tak cukup..heheh.last sekali henery gak yang bayo..tapi kami diingatkan utk belanja dia pulak lepas nie..tak de hal bro..ape2 pun tunggu lepas raya k..ahaks1

So, korang layan je gambar kat bawah nie..yang penting, memang terbaek..tak rugi beb!

soup apa ntah

kueh tiaw goreng (kongsi ngn k.dora)










paling sedap..tak tau apa namanye..harga? rm39.90





minum air masak - jaga kesihatan..hehe


licin siottt...
So, gi la beramai2 ke Madam Kwan's..
Kalau pergi, mesti nak datang lagi..
Cube la..

Monday, August 8, 2011

GA utk Lucky Follower ke 99 - 105


Join this site
Members (105More »
Already a member? Sign in

Korang...follower i dah cecah 100..jgn marah. alhamdulillah dengan usaha keras tanpa penat wat blogwalking n tukar2 link ngan rakan2 blogger @ Kelab Blogger Abang Ben kite. Thanks Abang Ben coz wat Kelab Blogger ni..Caya la.. I tak penah wat2 GA pun. tapi disebabkan member dah makin meningkat, i nak bagi hadiah kepada mereka yang telah menjadi member i bagi follower ke-99, 100, 101, 102 & 105 (setakat jam 5.00pm @ office). Sungguh bertuah dema nie.. Congrats kay..waa...tapi follower makin meningkat. cian dorang tak dapat. takpe, yang lain tu kendian kay.. jgn sedih2 la..


SO, mari i kenalkan sorang2. bagi follower ke-99 jatuh kepada :-
Follower ke 100
Follower ke 101
Follower ke 102
Follower ke 103 : 
Follower ke 104 : 
Follower ke 105 : 

Hadiahnyer berupa jeng, jeng, jeng..i tak tau lagi la..coz tak prepare..sangat2 terkezut lagi nie.nanti i inform pemenang yang bertuah nie kay..tunggguuuu....
TAMBAHAN: UTK PARA PEMENANG DI ATAS SILA MSG ALAMAT RUMAH UTK PENGHANTARAN BARANG KE MY FB (SITI HAJAR SELEMAN).TQ.

Tips Tambah Kenalan a.k.a FoLLoWer

Hi uols..Sihat? Semoga uols masih gagah berpuasa k? Ok, hari nie, i nak kongsi rahsia menambah kenalan. Seriously, memang uols tak rugi. Cer citer..cer citer.. heheh. Cara yang paling mudah dan terlampau2 senang untuk uptrafik blog uols. Caranya..

JOIN
KAT FACEBOOK.
(type Kelab Blogger)

THEN 

START LA SHARE LINK @ BLOG ADDRESS uols 
ex: http://lifeissecret.blogspot.com (nie ip address i k)


AFTER THAT

MUSTI RAMAI YANG SINGGAH BLOG uols

TAPI 

JANGAN LUPE SINGGAH & FOLLOW BLOG MEREKA.



TAK CAYA?????????????

KAN DAH ADE BUKTI KAT SIDEBAR TUEEE..FOLLOWER I TERUS MENINGKAT MENDADAK..

BILA LAGI NAK KENAL2 NGN BLOGGER2 DI MALAYSIA NIE..

RAMAI SANGAT..THEN THEY'RE VERY2 NICE UOLS...

CUBE LA (style iklan Yuna - libress).. =)

yang mana belum lagi jom (o_O)

Friday, August 5, 2011

Just For Sharing!


"Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria, ada datang dengan perasaan 'biasa' dan ada datang dengan perasaan serba tak kena '. Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan 'biasa' saja, hasilnya adalah 'biasa' saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa. Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita.
Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah..."

Jadi renungi lah :-

1. Ada di antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggung jawab 'DATANG BEKERJA' tapi hampeh, hasilnya macam kita 'TAK DATANG' kerja

2. Adakala kita rasa kita BUSY giler, rupanya kita hanya 'KELAM KABUT'.

3. Adakala kita rasa kita PRIHATIN', tapi rupanya kita BUSY BODY

4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENG'AJARAN

5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS rupanya kita hanya lebih kepada KRITIK yang mencipta KRISIS.

6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA

7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE', adalah lebih baik kita tanya 'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT'

Pejam mata dan renung lah diri
Kalau kita perlu melakukan ANJAKAN PARADIGMA, maka lakukanlah segera.
Tapi manusia tetap manusia, sukar untuk berubah kerana kita selalu
beranggapan kita lebih baik.
Adakah dengan merasakan itu kita sememangnya terbaik?

Maka untukitu, mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita dan
tingkat kerjasama dalam kerja, tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan'
dalam tugasan.
Kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain.

Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat..kita draw kat
akhirat nanti.
Kalau kita asyik dengki mendengki, nasib la sebab dah ditentukan jalan
yang sukar itu yang kita pilih.
Renungi lah, berapa orang kawan kita dan berapa orang lawan kita,
nescaya itu la kayu pengukur diri yang sebaiknya...


"mengkritik tidak bererti menentang,

menyetujui tidak semestinya menyokong,

menegur tidak bermakna membenci,

dan  berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik"



RENUNGAN BERSAMA
 
Blog Template by Delicious Design Studio