Monday, July 18, 2011

Another 1 Year

Attention...

FYI, kontrak kerja den sambung lagi deh..Suka bangat. So secara rasminya 11hb Julai 2011 merupakan hari pertama permulaan kontrak kerja yang baru. Suka, suka jugak. Paling bestnye, scope of work aku makin meluas yang mana aku dipertanggungjawabkan untuk menjaga Safety Depart @ HSE Department. Oleh itu, pada sebelah pagi aku bertugas di bahagian Operation & Maintenance dan sebelah petang aku perlu bertugas di bahagian HSE. Tak terkejar beb. Tapi nak buat macamana. Kerja je la selagi termampu..


So, latest news aku disuruh untuk menggantikan sedikit tugas seorang exec yang tengah berehat dalam pantang selama 2 bulan selepas melahirkan seorang baby girl. Tahniah kepada si dia. Tapi sekarang nie, aku terpaksa cover kerja dia beb.. buat Monthly report..just compilekan je..nampak macam senang. Tapi menyeksakan. Sebab apa, aku pulak nak kena pk mcmn nak dapatkan data2 dalam system. Otak aku ni dah overload beb..tak berapa nak support. Masa aku tulis entry nie, kepala sakit yang teramat. Dah telan panadol, tapi tak jalan pun..kena rehat baru ok kot.

Aku ok je..orang mintak tolong, dengan rela hati aku tolong. tapi mestilah ada kerjasama. Janganlah aku dibiar terkontang-kanting buat sendiri. Kalau kerja aku takpe gak, kerja orang. Dan orang-orang tersebut leh lepak, wat bangang dan tak ada sedikit pun rasa bersalah. Please la beb.. gua pun bukan muda lagi dah masuk 25tahun..setengah abad dah..badan pun bukan ok nak angkat kotak, angkut kabinet..silap sikit, leh terkehel tulang den nie...hahahhaa...


Bukan itu saja, aku memang pantang la bila aku dah tolong nak lebih2 plak. Bak kata pepatah "Dah bagi betis, nak peha pulak" macam tu la manusia.bermacam orang..

Maklumat tambahan, Tenant Care a.k.a Customer Service @ Helpdesk yang dulunya tinggal di tingkat 54 akan turun ke P1 nie..kat opis den la..makin tak leh bla.tak leh masuk dow.tp layankan ajer..elok jugak diorang turun.klu tak asyik aku ngan kak dora jadi receptionist@ kaunter pertanyaan..hahaha



Banyak kebaikan dan kelemahan bila job scope aku makin meluas..

Kebaikan: -


* aku leh gi opis mana yang aku suka..klu tensen kat O&M, lepak la kat HSE..dan sebaliknya.
* aku dapat bergaul dan berkenalan dengan ramai orang
* aktiviti melepak & surf internet dapat dikurangkan
* dapat timba pengalaman dan pengetahuan
* jadi orang harapan utk settlekan tugas
* leh wat overtime banyak cket

Kelemahan:-


* Dah macam kuli batak a.k.a kuli kutif
* Kerja makin bertambah dan tak terbuat dow
* Kepenatan yang teramat akibat berulang-alik dari satu department ke deparment yang lain
* Waktu makan & rehat makin tak terurus beb

So, bagi aku bila lagi nak timba pengalaman yang bermacam..time ni la kan..
Akhir kata, Bekerjalah Selagi Terdaya..ekeke

4 comment:

uMi aishah said...

aja,kak huda n henery ade offer sy...even dpt keje normal hour tapi sy syg nak tgglkan cfcr. sorry to hear that..makin bz la nmpknye awk lepas ni..sabar tau

Anonymous said...

congrat's ye hajar sebab dapat sambung contract.bile nak lepak same2 ni?rindu la.
-ezzaty-

Ct_hAjAr said...

umi: ye ker umi..apasal awk tak amik..lagipun awk dah familiar ngan kerja kak uda kan..hehe..takpela.sementara leh kerja, kerja kan ajer..heheh

Ct_hAjAr said...

Ezzaty: thanks zaty..bile la nk ketemu nie..udah lama dong..huhu

 
Blog Template by Delicious Design Studio