Wednesday, June 29, 2011


Photo Decorator


Dia seorang yang sangat baik

Amat rapat dengan diri ku di ofis ini

Teman suke duka ku selain kak Comel


Dia sangat memahami

Dia sumber inspirasi


Dialah teman, dialah kakakku

Dia pendengar setiaku

Bukan sekadar mendengar,

Dia jugalah turut memberikan nasihat & tunjuk ajar

Panduan & pedoman dalam mengharungi ranjau kehidupan


Dia cahaya penerang jalan

Dia tidak pernah mengeluh, tidak pernah kedengaran nada kesal

dalam melayan segala kerenahku yang bermacam ragam


Hidupnya penuh dengan keceriaan & kegembiraan

Pedih di hati disimpan dalam diam

Dia sungguh tabah & cekal

Walau kilat datang menyambar

Walau lautan bergelora

Walau marhain meletak duri di jalannya


Dia tetap dia,

Dia tetap menongkah arus yang dahsyat dengan semangat yang terus membara,


Dialah Afiza Shaari yang kukenali

Tiada yang dapat menandinginya

untuk terus bertakhta di jiwaku

YOU'RE MY IDOL kak Fiza....!

Quotes


Quotes and Sayings Pictures, Graphics, Images, Comments
Quotes and Sayings Comments Pictures - Photobucket

Saturday, June 18, 2011

KFC LUNCH TREAT

Korang ingat lagi tak kisah Muzzie, member ofis i tue..apa? tak ingat? okay, uols boleh usha balik kat SINI. Takpun scroll down musti ada. Mesti uols nak tahu kesudahan cerita si Muzzie tue.

Alright, seperti yang dijanji i pun buat la aktiviti amal pergi kemaskan meja mamat nie. Bila usha meja dia, ingatkan senang la nak kemas just campakkan ajer dokumen yang ntah hape2 tue. Bila i mula mengemas, i kutip la kertas2 yang berselerak tue. makin ku kutip, rasa macam tak susut pun. Kemas bila sini, sana bersepah lagi. Dah la ari jumaat, i pulak tak terfikir nak buat aktiviti mengemas pada hari jumaat tu. i pun pakai la baju kurung. Hamik kau..menitik2 peluh den, ketiak dah basah, badan dah melekit2, kepanasan yang teramat walaupun ada aircond..tak rasa dow. i kuatkan semangat untuk settlekan table dia tue. Tetiba terasa nak usha bawah meja. sekali i pun tundukkan kepala tengok apa yang ada di bawah meja. Giler dow, terlebih ternak.drawing bersepah2, kotak tak bersusun, selipar zaman jepun pun ada sejak berkurun selipar tu sangkut kat situ. i dah la 'allergic' ngan habuk..habis nak wat camner, i pun tutup idung n tahan nafas. Fuuhhhh..semput gak la. Alhamdulillah settle la jugak..

Elok jer meja dah clear, tuan punya badan datang. Terkezzzuuuutt habis dia..bukan dia ajer. Member2 yang lain punya la sakit ati + sakit mata coz dorang tak percaya aku leh clearkan meja tue. Dorang semua cakap "Meja Muzz ker tu, wa tak caya dow..wa bagi seminggu jer"..dan macam2 la cakap2 tak puas ati. Boleh lak member2 aku ngat free punyer keje..giler baik ati aku..aku pun cakap la.."Kalau korang nak, bayar yer"..dengar jer aku cakap bayar, semua tarik muke..gaggagagaa..Giler hape, poket aku dah kering, tenaga habis, masa terbuang coz bukan termasuk dalam scope of work aku.so musti la berbayar..hhehhe. Kira relevan ape permintaan aku tue.. gaji dorang gempak2 takat belanja aku makan tak luak la gaji dorang yang beribu2 tue. Muzz jugak yang baik ati belanja aku yang dah tolong dia dengan rela hati.. Mak suke,sukkeee..Tapi si Muzzie ni baguih..dia tak lepas tangan cam tu jer.malahan dia menurut aje permintaan aku yang menyuruhnya gi check mana dokumen yang nak pakai n yng nak let go.ada la dalam 2 tray. Berpeluh dia asingkan kertas2 tue..tapi yang paling penting dia tak ngeluh. Thats y aku suke wat kerja kat Fit-out Section nie. diorang ada semangat berpasukan tak macam Maintenance Department aku tue, yang leh harap si KZ jela..yang lain, hampeh..tengok file pun tak nak.

Wokeh, setelah habis mengemas. Lepas je solat jumaat, seperti yang dijanji Muzz belikan aku KFC. tapi aku taknak KFC Chicken Chop coz dorang kata kuah chicken chop tu tak sedap..maka nye Muzz telah  membelikan aku JENG, JENG, JENG....

aku punyer..
Potato Wedges
Cheezy wedges for me too..
Other KFC Desserts
Cube teka yang mana satu aiskrim yang aku dapat? hurm..
musti la yang mahal punyer. [SUNDAE]

Tak lupe jugak untuk yang lain..muzz belikan KFC COMBO MEAL untuk rakan2 di departmentnyer. Kak dora pun turut serta makan. I sempat tapau seketul untuk kak fiza. Then ada mata yang jeles nak la jugak KFC tue. Tak kan aku nak kata tak leh..sebab aku punyer muzz dh beli asing. Combo meal ni untuk Muzz n rakan2 dia. Aku lak yang jadi serba salah. Aku beranikan gak la tanya kat member2 muzz kekalau aku leh bagi dorang. Member muzz suh tinggal sket. so, aku amik la 2 ketul untuk member aku (lelaki okay) yang wat muke seposen tu.
untuk dorang
So, aku memang salute la ngan Muzz, tetap tak lupe kawan2 di department dia. aku lak yang terharu. So, disebabkan muka tak percaya dorang..dorang ada la snap SEBELUM dan SELEPAS kemas. nanti aku dah dapat.aku masukkan untuk korang tengok..sebagai proof okay...wait for the photo kay..

Sekian...cerita aku untuk korang. layankan ajer.

p/s: maaf kiranya ada yang terasa, coz i tulis berdasarkan perasaan & isi hati yang terpendam..orang kata tak baik pendam2 okay.nanti diri gak yang parah.i am profesional person, work is work. i cakap habis kat sini jer kay..Peace No War!!

Tuesday, June 7, 2011

PERLU KER GLAMOR?


Baru sat lepas usha blog member..terkezut seh tengok FOLLOWER blog dia..Mak aihh..semakin ramai yang mengikuti blognyer..Kadang2 timbul jugak rasa jeles kat owner blog2 tersebut.terfikir gak camner dalam masa yang singkat boleh ramai yang follow..hurm, banyak gak la tips2 yang diberikan oleh Top2 blogger kat malaysia nie. Antaranya:-

1) Tajuk entry kena gempak 
2) Isi kandungan entry musti yang best2
3) Banyakkan tutorial
4) Blog musti cantek.. (Cantek tak blog sayeee??ekeke)
dan macam2 lagi tips yang diberikan.

Tapi bagi saya la kan..eh,saya? bagi i..bagi i, i tak suke nak popularkan blog i nie.coz my blog ni nadi hidup, nyawa, jantung dan segala-galanya dalam diri i.. That's y la nama blog i bukan nama owner blog. nama blog i HAPPINESS, LAUGH & SAD BECOME TOGETHER IN ME.. 

Nape i tak letak nama yang gempak2 cket ek?
sebabnyer ini blog peribadi. Blog cetusan pendapat, pandangan, pengalaman, kegembiraan, kesedihan, motivasi dan perkara yang i suke. Sebab tu tak perlulah i nak kejar 1000 follower ker, Famous blog ker.Sebab nak wat ape.. i pun tak mengharapkan viewer klik iklan2 kat tepi tue coz saje suke tengok iklan blink2 tue..So, this blog is quite privacy that why it calls www.lifeissecret.blogspot.com. 

Musti uols terfikir klu nak privacy kenape tak private kan aje blog nie.?? 
sebab i nak luahkan segala perasaan, share segala aktiviti, share maklumat dgn uols.klu private camner orang nak cari maklumat.hahahaha..sebab sekarang mana main diari..semua main blog je. tak main buku2 diari..sume online maaaaa...

So,dats y my number of my follower still remain the same. Kalau suke,sila klik.tak suke pun tak pe.. kalau rajin komen, tak rajin tinggal jejak pun okay..i stil view blog uols.pastikan tinggalkan link blog korang.senang nak terjah..

SILA TINGGALKAN LINK ANDA...TERIMA KASIH DATANG LAGI..

CLPT in Twitter. apa ke jadahnyer???!!

Okay..i ade cerite menarik nk tunjuk kat uols. Setelah sekian lama tak open my twitter account, tergerak pulak rasa ati ni nak bukak twitter..cam biasa la..i ternampak iklan to follow name DaphCLPT..Semua artis di bawah tu i dah follow kecuali AtiliaCLPT & DaphCLPT? Pernah gak la terpikir APA KEBENDA CLPT tu? Dorang nie ade hubungan ker? Ker saje suka suki letak? Rupe2nye ade makna disebalik perkataan CLPT tu,nyah....

I  pun ape lagi. pergi google la kan.. sekali jumpe link nie.
http://adibyusoff.blogspot.com/2011/05/clpt-celepets-watapak.html. 
Korang klik link.. Cube tengok video tersebut plus komen2 kat blog tue..i tak sanggup nak tulis kat blog i nie.. Jejes seh..hahaha..

so korang CLPT itu bermaksud CELEBS PET PROJECT  dow ...huhuhu...

MUZAFFAR HAZRIL BUDAK FIT-OUT SECTION, KLCCUH

ALright, uols.. i nak cerita sket di pagi yang tak berapa nak hening ni.. aku tak tau la apa masalah si budak MUZZIE ni. nak sangat tengok blog aku..ha tengok..kan dah terkeluar cerita pasal hang.. hahaha..tak kesah la u nak baca blog mak ni..mak okey jer..coz our boss, Zulbahrim pun dah pernah baca blog i ni.kesahnya, my boss nak cari bahan maklumat kat GOOGLE. makanya boss i pun taip la perkataan KLCC URUSHARTA SDN BHD. Makanya terciptalah Lord of The Ring..ahahaha..apa pulak. makanya, kantoi sudah..hahaha..mak wat muke tebal je la.. suke ati mak la kan..blog mak..suke mak la  nak citer pasal pengalaman mak keje kat sini yang hampir menjangkau usia 1 tahun pada bulan Julai nanti..

Wokeh, back to the story.. budak MUZZIE suke menganggu life i noks..kaki buli punyer budak..hahaha.. tapi yang i tak puas ati.penat i kemas filing cabinet dia n his section, jadi bersepah balik..stress.. nanti i nak kemas balik..sekarang tak de mood nak wat aktiviti mengemas filing. So, MUzzie i tak tau la bile i nak touch drawing tu..nak susun okay jer..tapi port tu tak best..tak aman..hahahhaah...

Mamat ni ade kedengkian yang tak boleh blah..panas jiwa raga n kemerahan matanya jika ternampak aku lepak kat tempat Kak Fiza atau Kak Dora. BERGOSIP katanya..ade ku kesah nyah. bukan ko sorang je yang kata.semua kata..i want to tell u DAT I REALLY,REALLY DON'T CARE..hahahaa..giler kurang ajar kan aku..(saje bagi muzzie berasap)..kahkaha..wakakakak..

Inilah budak nakal yang PALING BERSEPAH MEJANYA DENGAN DOKUMEN..kuat kerja la sangat kan..hehehe.. so, aku diminta oleh si Muzzie untuk kemaskan mejanya..Yelah, dia jeles tengok workstation aku kemas n cantek n berbunga2 n berbau harum..kahkahkahkah(gelak evil dow). aku boleh je tolong kemas..kesian lak aku tengok..tak rupe orang..rupe penternakan tikus, lipas, semut n serangga2 yang lain membiak membesar bagai johan..hahahah..So, aku telah berjanji pada dirinya utk kemaskan meja tu tapi dengan syarat dia kena belanja aku makan KFC CHICKEN CHOP + ICE-CREAM..MARVELLOUS.Boleh MR.MUZZIE???Dun forget this Friday kay..

asyik cerite je kan..korang musti nak tengok muke mamat ni yang bajek ensem + comel + jambu nie..

TTTAAAARAAARRAAAAAA


NI LA DIA MR EN'CE MUZZIE..
(jgn  marah dong..)

PEACE NO WAR!!

TWIN TOWERS@LIVE 2011 (PART 2)




HARI KEDUA (SABTU - 9 APRIL 2011)


Hari kedua pun pergi ker? Mestilah, bukan senang nak tengok famous international artist datang Malaysia. Hari kedua ni tak berapa nak sesak seperti hari pertama. Ini kerana, awal2 lagi dorang dah pasang pagar. so, takde la aktiviti tolak menolak cam ari sebelumnya. Then belon pun takde menghalang pandangan kami. Kak dora pilih port baik punye betul2 dekat ngan pagar tu (pintu masuk ke FANZONE). Disebabkan kami lepak berhampiran ngan pintu gate, dengan secara tiba2 ade sorang mamat cute lagi baek ati iaitu abang cody guard yang hensem datang kat we all then dia bagi FREE TICKET TO ENTER FANZONE AREA. Yuhooo teramat2 suka. but dia bg 2 tiket sahaja. we all datang berempat. makanya, me n my sis bodek la abang ensem tu suh bg lagi 2 tiket. Mula2 dia tak nak bagi, tapi melihatkan muka kami yang merayu2.(memang tak leh bla..ekeke). then dia pun bagi 3 tiket free. apa lagi yang lagi satu tu aku lelong kat orang ramai berhampiran aku dengan tangan di atas sambil berkata "SAPE NAK TIKET FREE". Berebut la dorang.. mana tangan yang panjang tu la yang dapat..takkan i nak baling plak kan.
So, keseronokan berganda coz dapat layan lagu dengan tenang and dapat amik gmbr artis2..i loiiikkee..  
Antara shot-shot yang diambil:-(layan kan aje gambar yang banyak nie)

BELON BESAR (menyemak je..ekeke)
JOE FLIZZOW & ULTIMATE ( PEMBUKAAN KONSERT)
JOE FLIZZOW

MIZZ NINA..PERSEMBAHAN YG MEMUKAU

BERGANDINGAN DENGAN COLBY O'DONIS

COLBY O'DONIS

Paling suke persembahan dari internatinal artis yang di bawah ni..
I
I
I
I
I
THE EARTH, WIND AND FIRE EXPERIENCE
(PERSEMBAHAN PENUTUP)



Korang nak tahu kenapa? persembahan dari kumpulan ni memang luar biasa dow..
Lagu layan baik punyerr...kak dora n aku menari non stop smp lagu abis..memang best..
YEAHHH...

OUR PRIME MINISTER LAUCHED NEW PETRONAS PRODUCT
(PRIMAX 95 EXTRA)

KEGILAAN...

KAK DORA & HER BFF

OUR HOST
SENYUM SEMUA...
MY SISTER,LEZA

NAmpak tak akak2 n abang2 tu menari..seronok sanagt la tue..ekeke
GELEK GUYS..
ME..
KEMERIAHAN DI PENTAS

FIREWORK..

NAK BALIK DAH...
sekian..tata uols..
 
Blog Template by Delicious Design Studio