Wednesday, May 11, 2011

Bad Day..

Betul2 aku diselubungi rasa bersalah sejak dari semalam..sehinggalah ke hari ini.. Aku asyik bertanya Salah ke ape yg aku buat? Salah ke apa yang aku cakap? Semuanya serba tak kena.. duduk tak kena, baring tak kena, pergi tandas pun ade yang tak kena.. Disebabkan rasa bersalah tersebut, terus ia bertukar kepada 'hari yang malang'.teramat malang. kali nie rasa bersalah yang tak keharuan. sungguh. dah lama perasaan macam ni tak muncul..tetiba datang la pulak menerjah tirai hati ..gelisah.sepi..sayu.. arghhhhhhh..

di kala hati berkecamuk dan fikiran tidak lagi 'center'..dan mata merata ke setiap sudut dan jari jemari tidak lagi menari mengikut rentak lagu..dan badan terasa layu tak bermaya...dan..ah, macam2 lagi tingkah laku yang tak keruan..muka pula pucat tak bernyawa..senyuman di wajah kelihatan hambar.. rakan yang melihat sentiasa memerhatikan aku dari tempatnya..aaahhh, mereka memang selalu memandangku dengan rasa penuh sinis, benci, cemburu, marah, dan geram membuku di sanubari mereka. biarkan mereka dengan cara hidup mereka... 

dan di kala perasaan negatif yang tak sudah membukam rasa, tetibe ku teringat tulisan WARDINA SAFIYYAH di twitternya yang berbunyi...
 
We are so ungrateful"..Kami menemptkan kamu di bumi & di sana Kami sediakan sumber penghidupan untukmu. (Tetapi) sedikit sekali kamu bersyukur"Aal-A'raf, ayat 10

"Sesiapa yg melakukan kebaikan, maka baginya 10 kali ganda kebaikan itu..". Al-An'am #160..jomla buat baik...buat jahat-resah yg dirasa.

Are we one of those people yang tidak bersyukur? Ingat janji Iblis ayat17-"aku didatangi mereka dari depan,belakang,kanan &kiri" nampak how atas & bwh tak ada?

Syaitan tak boleh datangi kita dr atas atau bawah khas untk hamba yg "berdoa"(atas, menadah tgn) dan "bersujud"(bawah) maka doa dan sujudlah.

Jom Dhuha dulu-Jika rezekiku di langit turunkanlah, jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika 
haram bersihkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika jauh dekatkanlah.

Inilah antara mutiara kata daripada Wardina...memang benarlah apa yang dikatakannya.. 
Semoga menjadi iktibar untuk diri ini dan sekalian yang membaca..

Mood lepas baca, musti jadi BePlus Corp. iaitu BERFIKIRAN POSITIF... :)
 

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio