Thursday, April 21, 2011

What! Laki Orang??? Biaq Betik!!!

Okay..honestly. Lately, my officemate (one married men - has 2kids n wife) always like to joke with me.but dat kind of joke is not suitable with me. U know. Macam nie, mamat ni baru sahaja berkhidmat dengan company aku dalam beberapa bulan yang lalu.then becoz of my fren was very close to him before, so he try to get close with me. but u ols bayangkan lah kalau ada mamat kat opis u yang u baru saje nak kenal dia, dia dah invite u macam2. like this guy, dia ajak i n my fren gi makan asam pedas kg baru.but then he broke d promises..apa lagi, i pun dok asyikla tanya bile dia nak belanja.then dia kata one day bcoz right now he so busy.then dia kata dia dah siap tulis dalam diari..siap nak show diari tu kat i kononnya yang dia tetap akan mengotakan janjinya. ok takat tu je.

After that, bermula dari situ.si dia teramat suka sekali bergurau atau menegur aku dengan kata2 umpama ini.
1) u look beautiful today?
2) awk nampak cantik dengan baju nie.
3) mak awk sihat?
dan ayat maut
"awk ada no phone saya kan..malam minggu kalau awk bosan2,awk calling2 la sy.kita keluar"..
Beb, boleh dia tanya soklan camtu ker kat gua? of course la i just jawab "Em, tengokla ye encik"

Sebabkan dia tak berapa close n serasi ngan i, i panggil ENCIK sudah..adalah 2-3 orang officemate lain i panggil abang..sebab kepala sama gila2. ngan mamat yang sorang nie..mintak ampun kay. Pernah before nie, i stayback nak siapkan kerja..leh lak dia offer nak hantarkan balik...ada i layan..i tengok dia keluar..terus i angkat beg CABUUUTTT!!!!.

okay, after peristiwa dia ajak i keluar tu..i tengok pe'el dia lain macam sket..macamana nak kata ek..ntah.. lain la dari biasa..takada lagi usikan darinya..

So, pagi tadi i beranikan diri pergi face to face ngan dia.tanya la kenapa?
Beb, beb, beb.....
dia jawab dia sekadar bergurau ngan aku..semua itu gurauan.. aku faham.. yang ajak keluar tu gurau gak kew..Pleaseee..aku bukan nak kat dia..tak hingin kay..sebab dia dah ada anak bini..satu lagi wa tak layan LAKI ORANG. so please..dia leh kata dia tak sangka aku amik perkara tu sebagai suatu yang SERIUS???...

Wehhhhhhh..apa pendapat korang.. Malu aku beb.. patutnya dia yang mintak maaf sebab gurau cara mcm tu kat aku..ini aku yang dok...em..tak tau nak kata..mungkin pada korang @ dia anggap aku nie sebagai PERASAN..Tolongggggggggggg sikiiitttttttt.. mak tak heran kay. yang pasti mak tak layan u. U je yang dok terhegeh2 gurau cara camtu ngan gua.. kalau budak2 satu unit ngan gua, xkesah la.sebab we all sekepala.. abis tak tahu nak tala kat mana muke ni kan.. i pun gi la cerita ngan pangkat bff gua.. namanya terpaksa dirahsiakan atas sebab musabab. biasalah banyak mata2 do kat opis nie. ok, member ni leh wat xlayan dengar cerite aku..kalau korang sedih tak??? setelah dari first chapter korang dah cerite kat dia, dia pun dah tau cerite..tuptup ending member leh wat boo layan ngan story korang..hangin tak..kawan,kawan gak..abis cube kalau kau bercerita ngan den ni ha, then den wat tak tau...wat wat pekak..wat wat tak dengar..apa perasaan korang.. macam2 perasaan dalam sanubari nie kan.,nak marah ada, nak terajang, nak angkat je meja ni, nak baling je pc nie, nak pecahkan je cawan nie. abis apa perlu aku wat???

Jawapannya..aku wat tak peduli la weh.. wat muke toya.. mood swing,..no mood...tak nak bercakap..tak nak wat ape la..nak ngadap blog je.. member leh wat muke tak bersalah ajak gua gi rehat..MALAS LA WA..wa tak nak..dia nak makan.. wa kata dah kenyang..boleh? padahal perut ngekngok ngekngok kelaparan.. abis wa rela dok kat pc ngadap tenet. abis tu, member leh tak nak kuar gak..nak gi dok kat tempat.reason sebab wa tak nak kuar.. weh, macam selama nie tak pernah gerak sengsorang. malas nak cakap banyak..kang terkutuk lebih2 susah..baik wa diam. blog nie la tempat wa luah perasaan.. lu mau dengar@baca..kira ok. tau baca, itu wa tak kisah..sebab motif utama wat blog bukan nak trafik, bukan nak kejar follower, tapi sebab dunia blog ni la tempat pena berbicara..tempat share masalah.cerite ngan orang, orang tak nak dengar.baik cakap ngan blog ni sorang2. ilang gak la segala beban + ketensenan tadi after write this entry.. seriously, wa rasa tak sabar je nak berhenti.. arggggggggghhhhhhhhhh!
Mulalah rasa nak HEADBANGING ni..layan lagu metal..kasi ringan otak nie.. tapi malam nie nak gi bieber concert..hopefully jadi..member dok senyap je kat fb dari tadi. aiseh..memang wa akan jerit sepuas ati kat sana..i said BIEBERRRRRR!!!!! YOU ROCKKKK!!!!..hhaahaha..GRRRGGGRRR!!! wakakakaka..layan siott..lega uols!


+


Sekian..korang rajin, baca..tak rajin usha rangkap akhir sudah...hahaha....stress gone! hopefully la..

5 comment:

Ct_hAjAr said...

beb..beb..additional..baru teringat mamat tu kata adik ipar dia keje satu bangunan..apa kena mengena adik ipar dia ngan aku..nampak sangat memang dia yang salah..now im relief, its all his fault! ummm..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahahah lawak lah hajar nih..apa2 pun hati2 jaga diri skang ni susah nak percayakan seseorang ok..xsuai ok

Ct_hAjAr said...

betul cakap akak tue..really need u back here sis..sakit otak ngan dorang nie..anyways, thanks for ur concern dear...love u much22..xoxo

Miserable J said...

at least sekarang mamat nih takkan kaco awak laie..sbb takut awak salah anggap...bagus gak kan...at least dier tak kaco... lantak kan orang2 camnih... ingat acara senda gurau nih ader dalam JD ker?? like ur style.. ~u go gal~

Ct_hAjAr said...

hahaha..kelakar la u Miserable J. betul cakap u tu..at least dia dh tak berani nak kacau i lagi.. nak tegur pun cam takut.. hahaha.yup, i dengar nasihat u. thanks dear.. :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio