Sunday, January 30, 2011

URUSAN AIZAT AMDAN...LIVE IN DAMANSARA


Ha, cube tengok tajuk entry nie..musti u ols tertanya2 apa dia yang i nak citer kali nie..bagi kengkawan blogger musti  dah tengok my update kat facebook.. so, dis entry very special to me.dats y i nak update cepat2..hehe.. FYI, last nite i went to Mutiara Damansara.. i buat apalak kat situ kan?? Nak tau..? Semestinya, i gi tengok KONSERT PERTAMA AIZAT.. "Urusan Aizat Amdan" merupakan tajuk untuk konsert tertutup tersebut. Konsert itu diadakan di Wisma Bentley,Mutiara Damansara..ala dalam bangunan Court Megastore MD. I kan pernah cover staff kat Courts situ..Memang pernah nampak aizat lepak main gitar kat Yamaha Music tue. Tapi leh usha dari jauh je la time tu..tapi malam tadi, dalam tengok dari dekat lagi. Seronok sangat.. Apa yang seronoknyer kan? Ha, tu la my first impression macam uols gak la..best ker konsert aizat nie. lagu aizat memang best la kan.tapi kalau aizat wat konsert, best ker..? So, meh i jawab.. Seriously, konsert aizat malam tadi memang betul2 power, rock beb!..Combination vocals, keyboard, piano, guitar, lead guitar, bassist, drummer, violin memang menyeronokkan..percaya tak yang i "head banging" semalam..bile aizat nyanyi lagu Omputih, wa rasakan dah macam International Artist yang nyanyi.. Kelasss wa kata beb! Terbaek..Wa, apa lagi kan, melalak la, terjerit2..dah macam orang kena histeria tue..hehe..saje je bagi gempak hall tue.. baru la layan beb. Ni wa tengok, budak sebelah gua boleh terpacak sambil berpeluk tubuh..Apa kejadahnya..!!!Orang tu pun dah cakap "We all come here for fun right, so tak nak ada yang malu2 & cover2 macho or cover cun.. Kita just enjoy tonite"..terang2 orang tu dah khabar..macam dia tengok konsert Siti Nurhaliza plak..Ni Aizat la, wat apa dia bawak gitar, drum, angklung, panggil lagi DJ Fuzz..musti la kena rock beb! DJ FUZZ handsome dow..bila dia start main player tue..dah rasa macam Linkin Park "Joe Hahn (aka Mr. Hahn) - turntables" tue.Gempak tak penangan Dj FUZZ..ha, berkata pasal Siti Nurhaliza, u know wut? antara VIP yang datang beri support kat aizat ialah Siti Nurhaliza, Datuk K, Mizz Nina, Noh Hujan, Sharifah Aini, Freddie Fernandes etc. 

Okay, i nak citer sket pasal Datuk Siti kita..Kesian siti sampai lenguh2 bahu n tengkuk dia tengok aizat performed. Sampaikan Datuk K urut2kan lah isteri kesayangan tue. yang tak boleh blah, bila Siti perasan yang me n my bff dok usha, terus siti tengakkan kepala dia..hahaha...comeel, sweeet sangat uols..rugi uols tak datang.. n yang paling best kan, bila i tengok aizat wat gimik dengan menggelapkan studio dengan tiba2, we all ingatkan dah habis bila aizat nyanyi lagu "Kau Pergi" dengan penuh perasaan..so, me n bff pergi ke belakang dekat ngan siti. siti duduk di atas..time tu la we all nampak aksi2 romantis siti n datuk K. so, aizat yang hilang tetibe tadi, keluar semula dengan mendendangkan lagu "Mungkinkah", (i think la) dari Anuar Zain. then, elok je habis lagu tue.tetibe, satu dewan nyanyi Happy Birthday kat aizat..siap ngan kek lagi.la, birthday aizat rupenyer. Kebetulan birthday my Bff, Sharifah Nurul Izzah  juga pada hari yang sama..I pun nyanyi la dengan penuh perasaan kat my BFF sambil peluk dia erat2..member terharu la, birthday lak sama ngan aizat, then satu dewan nyanyi happy birthday, bersaksikan pulak para artis yang hadir especially Siti yang menjadikan pujaan hatinya jua kan..Wa plak dah belanja KFC kat tEsCo. Terlampau seronok la member aku tue kan..aku pun turut happy kerana dapat spend time together ngan dia,,kira special gift from me la..kan nurul..ekeke..hadiah on d way ya...as ur request la, album kan..but i will plus another gift la my dear.. so, berbalik pada siti, abis depa dok nyanyi lagu kat aizat, i pusing belakang tengok siti dah nak balik la..siti gi jumpe sharifah aini, gi salam n beramah mesra la kan..nanti kata siti menyombong plak kan.bagus tul siti, respect kat orang yang lebih tua..sejuk mata aku tengok.. aku yang dok tengok datuk K berdiri kat tangga, trus tarik tangan datuk K n salam la..datuk K serius memang handsome, putih betambah manis bila dia senyum dengan misai yang cantik terletak kan.. FYI, i block tangga yang artis nak turun tue. bile nampak je siti nak turun tangga trus i stop siti, tarik tangan siti, ala macam sambut bidadari turun dari tangga tue..i trus salam tangan siti, cium pipi siti kiri kanan then baru i lepas tangan siti pass to my bff..my bff just dapat salam je coz orang ramai dah sibuk nak salam gak ngan siti. sampai siti terpijak kaki security kat situ..tapi yang best, security tu tengok je i cium siti..datuk K dah tunggu kat luar dah.. kitorang tunggu sharifah aini turun, tengok2 dah hilang.tak tau dia turun kat mana..mungkin dia rasa tergugat dengan kehadiran siti kot..so, we all trus je keluar..sampai kat luar nampak orang serbu siti n bergmbr. me n my bff tak dapat bergambar ngan siti coz bateri tepon my fren dah totally empty..takdan nak charge sebelum keluar rumah..so, melepas la nak bergambar ngan siti tersayang. tapi siti yang kembali berada sisi datuk K sempat reply my flying kissed. i sempat la ckp "i love u siti..mmmuahhhh"..siti senyumnyer.. lepas je siti balik, sempat la i capai merchandise aizat..(see the pic).so, kitorang pun balik la gak..malas nak mintak  autograph aizat..kena beratur panjang.. elok je we all turun, we all nampak kereta siti baru aje gerak..nak tau keta apa..kalau tak salah keta FERRARI. ORANGe colour..we all tak sure la sapa artis dalam keta tue coz keta tu tinted habis. tapi perasaan kitorang kata itu kereta siti coz siti baru je turun then we all follow few minutes lepas tue. 

so, sampai je dalam kereta my fren, my frenbaru teringat cawan percuma 24k gold dari KFC tertinggal la pulak kat dalam dewan tue..hampeh! terlampau tengoksiti sampai tertinggal cawan tue.. takpe leh beli lagi..tapi tu la kenangan yang me n my bff tak leh lupe sampai bile2.. so dedicated special to En. Azlan Spek dari Mentor yang bgi tiket percuma tersebut..lat minute tue..akhirnya, hajat dia tertunai nak tengok den pegi gak konsert tue..impian my fren tertunai untuk celebrate birthday yang gilang-gemilang tue dengan aizat dan siti. n impian me terlaksana apabila dapat close-up, face to face n kissed siti.. impian yang dibina sekian lama, akhirnya termakbul..Thank Siti, Aizat, En. Lan, My BFF..n Thanks to God dat make my dream come true.. so, enjoy all photo from me n my BFF..not much but still okay la..gambar tak penting, yang penting we all truely been there watching Aizat concert LIVE AT DAMANSARA.. once and for all. the memoir is in our HEART ever!


















AIZAT'S MERCHANDISE








Saturday, January 8, 2011

CABARAN DUNIA PEKERJAAN

CABARAN DUNIA PEKERJAAN
 OLEH MUHAMAD ALI EMBI

Buku yang  berguna untuk panduan hidup dalam menempuh alam pekerjaan. Enjoy!
 
Blog Template by Delicious Design Studio