Thursday, December 22, 2011

Jangan Bersedih..

Jangan Bersedih...

Cinta Rasulullah Menjamin Kebahagiaan
Jangan Bersedih...Redha Dengan Anugerah Allah Membuat Anda Terkaya di Dunia
Jangan Bersedih...Allah Maha Pengampun lagi Maha Penerima Taubat serta Rahmatnya Maha Luas

Jangan Bersedih...Semata-mata Kerana Anda Berbeza dengan Orang lain
Jangan Bersedih...Bila Disakiti, Dicela, Direndahkan atau Dizalimi


Jangan Bersedih Sesungguhnya Setelah Kesusahan Akan Ada Kemudahan
Jangan Bersedih...Kerana Kesedihan Anda akan Membuat Musuh Anda Gembira

Jangan Bersedih...Atas Perilaku Manusia Terhadapmu

Tetapi Perhatikanlah Perilaku Mereka Terhadap Allah

Jangan Bersedih...Allah Tidak Akan Mensia-siakan Pengorbananmu

Jangan Bersedih, Dunia ini Terlalu Hina Untuk Ditangisi



~SHARING IS CARING~ :)



Coolest Cupcakes

Coolest Cupcakes

Muppets Wedding Cupcakes

Pacman Cupcakes

Halloween Cupcakes

Cupcakes Looking Like Cups of Hot Chocolate

Sesame Street Cupcakes

iPhone Cupcakes

Mario Bros Cupcakes

Space Invaders Cupcakes

Pool Billiard Cupcakes

Star Wars Cupcakes

Popcorn Cupcakes

Burger Cupcakes

Brain Cupcakes

Dog Cupcakes

Canada..wait for me.. :D


Cantikkan mata wang Kanada nie..

Teringin sangat nak ke sana.

hurmmm..

Semoga Allah izinkan satu hari nanti.


:)

Tuesday, December 20, 2011

Tutti Frutti vs Cool Blog


Finally, dapat gak makan aiskrim tutti frutti nie.
rupenya ade je kat Ampang Park.
mula2 cam cuak gak..risau harga mahal..tak mampu omak..
sekali harga ikut timbang la..makin berat, makan mahal la..
oic..cam gitu diorang kira..

actually i teman kak dora gi cari money changer,
 dia nk hntr duit kat adik dia yg dok kanada tue.
lepas dh puas cari money charger.
rest la kat tutti frutti tue.
so, tutti frutti perisa chocolate + yogurt menjadi pilihan kak dora.
ofcourse kak dora yang bayar..haha..
maklumla tengah bulan..


elok plak sebelah tutti frutti tu ade jual air nie.
name kedai tu "Cool Blog"
yang i pilih nie yam juice..
sedap..lazat..
kak dora cam biasa la ngan chocolatenye.
murah je rm 2.50. kalau campur black pearl (ala2 cincau tp ni bulat)
harga charge lagi 0.60. 
so, yang ni i belanja kak dora plak la kan..hehe..
cube jgn tak cube..


Monday, December 12, 2011

Ombak Rindu vs Twilight Saga Breaking Dawn:Part 1



VS


okay..mana satu pilihan korang..
rasa nak tengok filem yang mana satu?
hahahaha
me?
of course la Ombak Rindu then
Twilight Saga


So, pada 1.12.2011, seawal jam 10.30 pagi me n kak dora dah beratur kat lane TGV KLCC
nak beli tiket Ombak Rindu utk jam 6.50pm.
itu pun dah separuh hall full..boleh?gila hot filem ni kan..
memang filem terbaik 2011.
takut + lawak + sedih + gembira = LOVE
semua perasaan ade..
amat sesuai untuk jiwa wanita sahaja k.
so, mcm kak dora n kak ila telah tinggalkan laki masing2 kat umah
semata2 nak tengok filem ni k.
me of course my sis want to watch it too.
sanggup my sis balik keje dari bangsar terus park keta kat klcc.hehe

____________________________________________________________

Citer lain...After back from Ezzaty's wedding, me n my bff,diha straight going to Cathay Cineplex.
saje ngat nak tengok Ombak Rindu kali ke-2
tapi tak kesampaian uols..sit full..jadi kami tgk Twilight.
so, masa masuk kat cineplex tu nampak Aaron Aziz korang..


even just board only..
still want to take a snap lorr..
"Aaron, u so romantic in Nora Elena, now in Ombak Rindu..love thousand time"
hahaha..itu kata aku hokkey..giler obses..
member aku pernah berlakon ngan Aaron, siap ada lagi no fon Aaron korang.
but i'm not jealous, u know..
just send flying kiss from far to him k, Mellissa..(over uols..hahaha.saje)


Okay, the beautiful Maya Karin a.k.a Izzah
lakonan u memang mantap. this comeback memang memukau peminat..
(tetibe teringin nak berjubah mcm Izzah..pray for me kay)
hahaha..terlebih sudah.. :p


Oh..the evil one, Lisa Surihani..
percubaan watak yang menjadi kay..
amylea siap simpan gambar haris masa kecil + tiket wayang -kenangan wit haris
opss..mcm terkena ngn aku jer,,hehehe..
ok, tak nak ikut.nak buang sume tiket wayang i with si dia dulu..
bueeeekkkkk...
so, kak lisa cepat2 kawin ngn yusri..
tak sabar nk tgk wedding of year...haha


Okay, ape citer ngan Twilight Saga?


Edward & Bella berkahwin..


then pergi honeymoon..
tengah2 honeymoon..
Bella mengandung..


dapat baby..
baby tu hisap darah Bella smp mampus.
Bella mati
then jadi Vampire.
End.

Apa jadi ngan Jacob?
Jacob mula2 nak bunuh anak tue yg telah mjadi penyebab ke atas kematian Bella.
tp Jacob tak jadi nak bunuh coz bila dia pandang anak mata baby tue,
dia teringatkan kenangan dia ngan Bella dari kecil smp besar.

tue je la..
just leh bagi 3 bintang..
yang paling lama part honeymoon..of course la censored uols.
nak, tengok sendiri kay..
hehehe..

summary: Ombak Rindu lagi best dari Twilight ye korang..
so, yang mana lum tengok gi tengok kay..







Alhamdulillah...selamat sudah.


Akhirnya, Ezzaty dan pasangan selamat disatukan pada tanggal 04.12.2011
di Dewan Beringin, Taman Seri Gombak.

 

Subhanallah..U're so beautiful, dear.


acara memotong kek..
maaf ezzaty, kami especially me dah makan suku dari kek tue..
sedap sangat.sori ya.. ;p



hidangan untuk tetamu..
i loike ayam goreng..
nak tambah lagi, tp malu..
serius, sedap k..


hari yang tak disangka2.
hari yang mempertemukan sahabat2 yang lama tidak bersua.
tersangat touching korang..
especially u, Zarina..eventhough dah berjubah n berpurdah..perangai tetap cam dulu..
enjoy sangat.
perkara2 yang lepas telah kami lupakan n maafkan..
tiada yang penting melainkan
PERSAHABATAN..
kerna
ia seakan permata yang bernilai
ouchhh.falsafah.. :)


Tak sangka dapat ketemu kamu berdua juga Aini & NAzi
maaf Nazirah.bukan ku buat2 lupe tidak mengingat namamu..'memory dah low'  la.
tp i still ingat muke u k. Aini with her cute little baby..so adorable.
tak sangka jumpe ngn korang (my ex-classmates form 4n5).
Bila nak wat reunion woit?! (*_~)


ok..this picture is a must k.
of course amik berkat..
doakan kite ye zaty.. :p


then..lagi best bile dapat jumpe Fara with EL.
mcm tak caya, akhirnya Fara couple gak ngn Eli.
kemain susah Eli nak ngorat Fara masa sekolah dulu.
doakan korang cepat2 kahwin k..

p/s: lepas ni turn diha plak.
nour rehan bila la time kite plak.
mak semakin stress ni noks..huhu

korang sume..
doakan kami ek.moga kami juga mengikuti jejak langkah dema.
wwwaaaaaawaaaaaa.. :'(

Friday, December 9, 2011

BANDUNG TRIP! ~back home~


 Hari terakhir di Bandung..
suasana pagi di kota bandung..
terasa sayu je nak tinggalkan.. :p




Sebelum bertolak ke airport..
breakfast dulu di



Anne layan "Mie Ayam Pedas"
yummy..mcm maggie goreng


My favourite
Paket Ayam Goreng


teringin nak makan??
leh check in d branches at
Central Market (ganti McD)
nak lagi senang 

ok..nak gerak dah..
pose dulu kat lobby hotel..
hahhaah
besar gilerr burger & hot dog tue..
cam nak makan jer..heehe



Pengalaman yang tak leh lupe..
duit ngam2 je untuk naik taxi ke airport..
duit kami sume habis..duit rupiah la..
tinggal duit RM..padah sakan shopping..
nasib baik pak supir tu terima..hehe


Di airport sudah..
Flight delay 45minits..
letih beb..


tengok tu..
kami dah tak serupa orang dah..
melayan kebosanan yang teramat2..



member i, ct yang pakai bju pink dah pergi 2nd time
1 week after back from our trip..
gila la..

p/s: teringin lagi nak ke Bandung.. :p

BANDUNG TRIP! ~paRt 2~

Di pagi yang hening, sebelum memulakan perjalanan...
 breakfast dulu kengkawan..




Hahaha..makan tak hengat.. ;p
Dah makan kenyang2..baru la boleh berjalan.

Destinasi pertama pada hari yg ke-2
PASAR BARU

tadaaa...




cantek2 telekung kat situ...bersulam2..bermanik2..
tak dapat nak rembat satu coz uang nya enggak cukup dong.huhu..
takpe,ti klu datang lagi wa rembat bebanyak..haha.gile hape aku nie..ekeke

pink blouse - cantek x? :p

Semangat member kira duit..kuikuikuiiii

Cantik baju ni kan..



anne & ct borong sakan kain ela kat kedai ni..
kalau uols nak jahit kain yang baru dibeli untuk dijadikan baju kurung, baju moden etc. pun boleh.
siap dalam masa 1jam..ok la tue kan..got taylor from bandung..


Hahhaaha..member shopping sakan..i jadi model jer..harga kat pasar baru tue berbaloi2..
Wajib datang kay..macam2 ade..tengok tu bonet smp penuh la..hehe


Ok after dah bershopping bagai..
tiba masanya untuk jenjalan cuci mata..

Destinasi seterusnya:-
TANGKUBAN PARAHU



wah..gawat dong. ramai gile manusia dh menunggu untuk serbu kami..ahaha
eleh,mcm la we all ni artis kan nox..
takde la sebenarnya, bila korang smp je kat lokasi ni, maka ramai peniaga 
akan datang ke arah korang untuk menjual pelbagai jenis barangan.
dan harus diingat, di sini harganya jauh lebih mahal (2-3 kali ganda)
so, jikalau kamu mahu jugak beli pastikan tawar harga barang itu serendah yang mungkin k.






Indahnya panaroma alam..
FYI, bau gunung berapi ini sangat perit ttp masih terkawal baunya. :p


so tengah2 elok menikmati keindahan alam.
tetiba kami didatangi oleh lelaki yang menggelarkan diri mereka 
sebagai "Tour Guide" di kawasan tersebut. siap tunjuk pas lagi..
so, kami rasa selamat la kejap.

Katanya "Di sini merupakan kawasan gunung berapi yang tidak berapa aktif, 
Kiranya Ibu2 mahu melihat kawasan gunung yang aktif, makanya ibu2 boleh ke Kaunter Infomasi" 
a.k.a kaunter pertanyaan la..nampakk? so, rasa secure di situ kay.

so, kami pun pergi la ke kaunter tersebut seperti gambar di bawah..


setelah masing2 setuju dengan bayaran yang dikenakan (tiket masuk),
kami pun gi mintak izin dulu ngan pak Heri..tp tak sempat cerite panjang coz tour guide tu dh bising2..
nak cover line, kami pun bgambo la dulu ngn pak supir


Pak Heri dengan muka terpinga2 terus membenarkan kami pergi.
Perjalanan untuk ke kawasan tersebut mengambil masa selama 2 jam. 
supposed 1 hour.
tp kalau ngn kami, makan 2jam dow.

nak gerak nie..




mak aih..tetibe ramai pulok manusia..
perasaan risau, takut semua adala..
so, be more careful.make sure if u want to go down here, please bring at least one guy with u k.


kawasan kawah aktif : Kawah Domas..(lihat papan tanda)


nak gak gayut kat pokok kering tue..heheh


rest dulu..


posing guys.



tengah2 berjalan terserempak lak ngan mat & minah saleh..
snap dulu..smileeee



dalam2 hutan pun ade orang jual perhiasan nie.
badan abang yg ketul2 sebelah i tu ialah mas tour guide. handsome kan.. :)


inilah pengukir kayu..
perhiasan tadi diambil daripada pokok2 yg berada di sekitar gunung berapi tersebut.
hanya buangkan kulit pokok dan boleh dijadikan perhiasan.
katanya ia boleh menghalau serangga, tikus etc.
(mungkin sbb bau kayu itu yang busuk kot)


haaaaaaaaa..penatnyer..lepak sat.


di sini terdapat pokok yg boleh memuatkan badan anda..
lopong pokok tue..
tengok..saya pun boleh masuk...teheehhe.. (bangga sat)


kabus yang menyelubungi kawasan..cantik kan..


eeiii..cer tgk rupa pokok tu..scary uols..


taddaa..kami telah smp ke 
KAWAH DOMAS..
berjaya akhirnya..

pemandangan dari bawah..sweettt..


ok..ini la tempatnya...
kawah tu serius memang panas..
sangat elok untuk rawatan stim muka.

boleh juga merebus telur di situ dan dimakan
kena bayar la ye..

juga boleh merendam kaki 
sangat elok dan berkesan.. :p

Okay..check it out gambar di bawah..

gambar terakhir kami di Tangkuban Perahu..
tehehehe..pose uols.. :D
(saje pilih gambar nie..tehhee)

Next...

Jalan punya jalan..
terasa lapar la plak..
jom dinner..




hahaha..banyak giler lauk..
tapi kalau rasa tak nak lauk yg banyak2 tue,
suruh jer pelayan tu angkat balik.
sebab...kalau uols dh usik sikit lauk tu, restoran akan charge..
better la suruh dorang angkat lauk banyak2 tue dan hanya pilih lauk yang korang nak..ok?


Next Destination
~Trans Studio Theme Park Bandung~



Memandangkan kami pergi pun dah malam..
theme park pun nak dekat tutup..
so, hanya 2-3 game je yang leh main..huhu


Tiket masuk boleh la tahan..
Hanya Rp. 150,000 (isnin-jumaat)
weekend harga tiket jadi Rp. 200,000. 
anggaran RM 50.00. hahahha..bengkok!!!



seronok sangat korang..
dah rasa mcm dalam alam fantasi
ala, macam dalam citer Harry Porter tue..
very adventure..

nampak x gmbr i ngn gugurl comel tue??
serius,muke dia sgt comel but sgt seram
ini kerana dia ditugaskan untuk jaga pintu masuk rumah hantu tu @ DUNIA LAiN
so scary u know..


GIANT SWiNG
memang terbaekkk..
lagi dahsyat daripada SOLERO,genting
game ni betul2 akan membuatkan anda rasa mual + loya, rasa nak pitam, 
nak muntah, pening, penat + tak bermaya..
memang tak leh lupe..
cer tgk muke kami bertiga (gmbr di bawah) lepas naik Giant Swing nie.
sure tak nak naik lagi lepas nie..
hahahahaha..lawak tul la..



Game List
  1. Trans City Theater
  2. Yamaha Racing Coaster
  3. Giant Swing
  4. Marvel Superheroes 4D (Opening On December 2011)
  5. Vertigo
  6. Trans Car Racing
  7. Si Bolang Adventure
  8. Trans Broadcast Museum
  9. Science Center (Openin On November 2011)
  10. Dunia Anak / Kiddy’s Land (Opening on December 2011)
  11. Jelajah (the Adventure)
  12. Kong Climb
  13. Sky Pirates
  14. Amphitheater
  15. Black Heart Pirate Ship
  16. Negeri Raksasa (Land of the Giant)
  17. Dragon Riders Pulau Liliput (Liliput Island)
  18. Dunia Lain (the Other World)
  19. Special Effects Action (Opening On December 2011)
  20. Trans Movie Magic (Coming soon)

Kalau nak lagi best, datang awal..
leh main sume 20 permainan tue. :)

Last but not least..
layan gambar di bawah
suke sangat gambar nie..


Sekian...

 
Blog Template by Delicious Design Studio