Wednesday, December 8, 2010

Abang-abang kesayanganku..

Meriahnya hidupku kalau ada ramai abang. Dulu, ada la abang angkat.. sampai terangkat pun ada..hehehe.. So, hidupku terasa bahagia dengan kehadiran dua jejaka handsome & tampan kat opis i nie. Mula-mula rasa kekok la jugak. Mereka merupakan orang yang berpendidikan tinggi dan berpengalaman luas. Umur masing-masing pun dah meningkat dan sudah mempunyai keluarga tercinta. So, chances nak dekat2 memang susah la. Tapi aku memang respect dengan mereka berdua ini. Friendly,caring, very kind person and outspoken. Riuh rendah opis nie, kalau mereka bersuara. Aku yang masih baru waktu ketika itu terasa segan + malu yang tersangat. Sekarang, tidak lagi..aku yang paling riuh berguraau senda dengan mereka.. Sehingga dikatakan "sunyi sepi opis tanpa kehadiranku".Cewah..hehehe..puji diri sendiri.tapi betul apa..huhu.  Mari aku introducekan dorang kat uols.. Coretan ini sebagai kenang-kenangan dan memori indah yang perlu diabadikan. Selain juga, sebagai penghargaan kepada mereka yang menceriakan hari-hariku..thanks abang-abang..  

 Inilah Henery Sigan namanye. Orang Sarawak tuk.. Baik lagi.. Ndak angkuh, ndak kedekut malah tersangat la caring..every day, dia akan tanya aku sihat? dah makan? okay ker? Bagusnyer.. Sejuk hati aku mendengarnya..hehehe..

Close-up picture..handsome kan..ngehngeh..    
 Mangsa kedua ialah :-
 Yang nie bernama Mohd Basri. Abang ni dah sedikit berumur la tapi still steady. jgn main-main. Abang Basri nie teramat lah peramah dengan aku..kebetulan kami satu kampung. Keluarla loghat perak dia. Kalau bagi dia bercakap satu hari pun tak habis tau. leh bernanah telinga. tapi, yang bestnyer, abang Basri panggil aku "Baby"..hahaha..katanya, aku  je teman tempat dia bercerita, meluahkan perasan dll. terharu aku..

so, ini la abang Basri..kalau dia tak ada sunyi la hidupku..eceh.

Anyways, thanks to you both..ada jugak yang sudi menyayangi diri ini..Akan ku hargai dan takkan ku lupakan sepanjang hayat ku..(*-*)

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio