Thursday, December 30, 2010

DEMAM BOLA SEPAK PIALA SUZUKI AFF 2010



Bola..bola..bola...Piala Suzuki AFF 2010 muncul kembali..baru2 nie, Malaysia sebagai tuan rumah menang kepada indonesia (3-0)..seronok gilerr..dan semalam Malaysia berentap dengan Indonesia di Jakarta dan berpihak kepada indonesia menewaskan malaysia (2-1). Walaubagaimanapun, Malaysia menang juara keseluruhan dengan memperolehi mata yang tinggi sebanyak 4-2...bertambah seronok la rakyat malaysia kan. mau tak seronok kan.. PM umum cuti ari Jumaat (31/12/2010).. 

So, kita sebagai rakyat yang mempunyai semangat kesukanan yang tinggi harus mengucapkan jutaan terima kasih kepada TOp Scorer kita, Safee Sali yang berjaya menjaringkan kesemua gol tersebut dan terima kasih juga kepada Goal Keeper kita,  Khairul Fahmi Che Mat yang berhempas pulas menepis setiap cubaan gol yang cuba dijaringkan oleh pemain indonesia.. kalau tidak dengan usaha keras beliau, dah tentu la indonesia dapat mata gol yang tinggi..ucapan tahniah kepada pemain bola sepak malaysia yang tidak berputus asa bermain hingga ke saat akhir.. Maka, gembiralah hati jurulatih malaysia,K. Rajagopal..

 So, buat rakyat malaysia bersama lah kita meraikannya sekaligus menyambut tahun 2011 dengan hati yang riang gembira beserta dengan harapan yang baru. So, untuk pengetahuan uols, company i bagi cuti sempena new year pada ari senin..should be tomorrow..tapi malaysia menang bola..so, cuti new year di forwardkan ke ari senin.. seronoknyer..cutii.....


Our Goal Keeper(kiri) & Our Top Scorer(kanan)
so, HAPPY NEW YEAR....

bestnyer cuti like heaven..  :)

Wednesday, December 29, 2010

Taylor Swift

Taylor Swift merupakan satu nama besar di persada seni antarabangsa. Nama beliau begitu gah dan popular pada masa kini. Jom kita lihat sedikit sebanyak perihal beliau. Nama sebenar ialah Taylor Alison Swift. Taylor dilahirkan di Wyomissing, Pennysylvania pada 13 Disember 1989. Beliau merupakan penyanyi-penulis lagu bergenre muzik Country dan artis berkebangsaan Amerika Syarikat. Taylor dikenal oleh media adalah disebabkan rambut 'curly' emasnya dan matanya berwarna biru dan seakan2 mata kucing.kelas gitu...!
Single pertamanya ialah "Tim McGraw" yang melonjakkan namanya. Seterusnya diikuti dengan single " Teardrops on my guitar". Single ketiganya ialah "Our Song".Single yang seterusnya ialah " Should've Said No","Change", "Fearless", "You're Not Sorry", "You Belong with Me", "Love Story", "White Horse" dan lain-lain yang boleh dilihat seperti yang terdapat pada carta berikut.  


  • Daftar Top 40 Lagu dari Billboard Hot 100. Swift sudah mendapatkan 27 lagu yang terdaftar dalam Top 40 dari majalah muzik paling hot di Billboard Hot 100, setengahnya merupakan debut yang langsung mencapai posisi itu.

Judul Lagu

Tahun

Album

Posisi di Billboard Hot 100

Posisi di Billboard Hot Country Songs
"You Belong with Me"2009Fearless21 (2 weeks)
"Today Was a Fairytale"2010Valentine's Day Soundtrack241
"Mine"2010Speak Now32
"Love Story"2008Fearless41 (2 weeks)
"Back to December"2010Speak Now613
"Speak Now"2010Speak Now860
"Sparks Fly"2010Speak Now8-
"Fearless"2008Fearless910
"Change"2008Fearless10-
"You're Not Sorry"2008Fearless10-
"Jump Then Fall"2009Fearless (Platinum Edition)1046
"Mean"2010Speak Now1155
"Teardrops on My Guitar"2008Taylor Swift132
"White Horse"2009Fearless132
"Our Song"2008Taylor Swift161 (6 weeks)
"Crazier"2009Hannah Montana Soundtrack1725
"Two is Better Than One" (feat. Boys Like Girls)2009Love Drunk18-
"Untouchable"2009Fearless (Platinum Edition)19-
"The Other Side of the Door"2009Fearless (Platinum Edition)22-
"Fifteen"2009Fearless234
"Half of My Heart" (feat. John Mayer)"2009Battle Studies25-
"SuperStar"2009Fearless (Platinum Edition)26-
"Innocent"2010Speak Now27-
"Picture to Burn"2008Taylor Swift283
"Come in With the Rain"2009Fearless (Platinum Edition)30-
"Should've Said No"2008Taylor Swift (Deluxe Edition)331 (2 weeks)
"Forever and Always"2009Fearless34-
"Tim McGraw"2007Taylor Swift405


So, mari kita lihat gambar2 Swift pada era kemunculannya hinggalah ke trend sekarang




















Tuesday, December 28, 2010

~Memoir with CiK Comel~

Inilah kenangan yang tinggal buat kali terakhir bersama kak comel..kenapa aku cakap mcm tu ek? Mestilah, cz kak comel nak resign...masuk hari nie dah 2 hari kak comel tak ada kat opis(tak masuk sabtu, ahad & Ph..ekeke). so, sunyi gak la opis nie.biasa suara dia yang ruih pepagi buta.. so, ni la kenangan aku ngan umi bersama kak comel. Makan2 kat secret recipe.. tonton wayang citer Narnia(gambar tengok wayang tak ada la pulakss....) so, ini la last moment we all sit together & makan2...lepas nie, tak tau la dapat jumpe laie ke tak..sob,sob, sob...oh, pulau..nantikan aku di sana..(eh, termelencong pulaks..)so, layan..
.muke kebulur & kekenyangan
yummy....eating time..mesranye..ah..
excited kak comel tengok makanan..hheeh
last time together2 @ Secret Recipe 
~THE END~

Saturday, December 11, 2010

Shopping Time!


I love this moment...hehe..today, my hubby bought for me a bag...yeppi..!! actually, aku minat satu beg ni kat stadium,klcc..Brand Ferrari & Adidas..but dat bag is sport bag..aku teringin nak ade satu..bukan apa, senang sket aku sumbat sport shoes dalam beg yang penuh bergaya tue..seriously, i just love the brand...hehe..Nak gak merasa pakai beg mahal..before this, my hubby belikan handbag G.Davin kat Sogo..masa tu Sogo wat sale..murah la sket, dapatla below rm100. Then, just a past few months ago,my hubby belikan Harrods handbags..black colour..i suke sangat..
 
Sambung cerita balik..so, ferrari yang i minat tu,i think not suitable n not worth it for me at this time..watpe yang aku nak membazir beli sampai 2 ke 300 yang hanya untuk pakai sekejap jew. so, i decided nak usha kat Isetan. Pusing punya pusing sampai my hubby dah tension n naik berang kat i. mana taknyer, dia suh i tengok beg yang mana i berkenan..yang den, dok pusing la dari satu station ke station yang lain sepintas lalu sambil menyirup air coke di tangan..hangin la mamat tue..disebabkan dah kena marah punyer pasal, i ternampak satu beg nie brand Toscano..memang lawa, siap leh sandang lagi. 2 in 1..less 50% lagi..so, sementara my bf gi withdraw money,i pusing la tempat lain..mana tau ade yang lagi lawa.kang dah beli menyesal xsudah pulak..i ternampak satu beg kat bahagian Clearance yang dilonggakkan dengan macam2 jenis beg.tapi bukan kat port yang depa dok longgok tue..i usha kat tempat yang teratur la..nak amik Paris Hilton, mahal sangat. Calvin Klien, lagi la mahal.main ribu2 jew..Guess? i tengok harga after less sama jew.Last2 i terpikat la kat beg di bawah nun.. after 50% less memang berbaloi..disebabkan harganyer berpatutan, my bf suruh i ambil 2...jgn marah...so, i rasa amat terharu sesangat ari nie. My bf pun taknak la lepaskan peluang membeli-belah nie..bila nampak Sale, lagilah gila dia dibuatnya.. So, for his own, he bought a trousers from Mark & Spencers and t-shirt from Adidas shop..Pengalaman shopping hari nie takkan kulupa sampai bila2 beb...

Tas tangan comel n ringan..bentuk yang sangat menarik

handbag yang sesuai untuk letak banyak barang. compartment di dalam sungguh la luas.

Tadaaaaa....2 handbag sekaligus from my hubby..ngehngeh
My handbag simple jew..but i like n love it so much coz very convenience and kalis air bak kata sales girl kat isetan tue..thanks baby..

Friday, December 10, 2010

Suhana's Baby Gurl..

Last week, aku dengan member2 menjenguk kawan kami yang baru menyambut anak kelahiran sulungnya. Baby girl lagi. Baby itu dinamakan Nurul Iman Irdina. Sedapkan namanya. Baby tersebut baru berusia 2 minggu..So, kami telah terjah kawan kami yang bernama Suhana nie di rumah mertuanya yang terletak di Taman Mesra, Kajang. Punyalah jauh perjalanan kan..dengan kesesakan lalulintas lagi. Maklumlah, hari minggu..Hujan turun renyai2 kami rempuhi jua..Semangat nak tengok member yang masih lagi dalam pantang tue. Sampai je kami disana jam menunjukkan tepat pukul 4petang. Ngam-ngan seperti yang dirancang.. Berborak la kami. Punya lah seronok kan..macam2 topik la yang keluar..citer zaman persekolahan dahulu..citer rakan2 yang dah berkahwin.. cerita bakal husband..n husband2 yang dah ada..maklumlah, kami kebanyakkan single mangle..hehe.. so, ade lah kawan2 yang nak merasa dukung baby..nak ambil berkat katanya. mereka dah tak sabar nak jadi ibu seperti suhana.. Terpampar rasa gembira di raut wajah suhana dengan kehadiran kami..Seronok sangat la dia kan. So, borak punyer borak, masing2 pun dah penat..kami pun bertolak pulang kira2 pukul 7petang.. Ezzaty yang memandu ketara rasa kepenatannya.. Tak lupa aku dan diha yang tersadai di dalam kereta sehingga tidak larat lagi untuk berborak..Suhaizan dan suami dah pulang ikut arah berlainan daripada kami.. So, nak tengok aktiviti petang tersebut.. Lets see..
diha berkata di dalam hati "bila lah aku nak dapat anak secomel ini" huhu
si husband..dah tak sabar nak timang anak sendiri..ekeke
ezzaty penuh dengan ciri keibuan..sabar no.. :p
smile uols...
comel kan baby suhana..
Sekian..buat tatapan uols..Next is Suhaizan..hehehe..musti pergi.. (*-*)
 
Blog Template by Delicious Design Studio