Wednesday, November 17, 2010

Salam AidilAdha

Hi semua...rasanya masih belum terlambat untuk ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha.. So, pagi raya tadi boring2 kat umah..i pun gi la usha lembu disembelihkan kat area rumah i.. pengalaman pertama tengok 'live'.. teruk gak la mereka kerjakan lembu tue..hehe..dengan darah yang berlumuran..dah tu i sorang je perempuan kat situ..nak cover line, i bawak la anak buah yang kecil tu..jenuh gak la daki bukit sampai ujung jalan di mana terletaknye tempat penyembelihan tersebut.. Sampai termengah2 i dibuatnya..ditambah dengan mendukung baby tu...penat sungguh...kalau diikutkan malas jugak nak gi usha..disebabkan adik i bawak balik idup2 ekor lembu siap belum potong laie.tu yang menyebabkan i nak gi usha sangat tu. kisahnya, abang ipar i nak wat sup ekor , tu yang amik ekor lembu tu..tak habis kat situ, i gi la surau nak usha mak2 n makcik2 memasak..lama gak lak kat situ..tak lama lepas tu dah siap makan n minum tiba la masa untuk pulang...tak larat nak turun bukit, i suruh abang i hantar balik dengan motornya...maka selamat la sampai di rumah.. anak buah kemain happy...balik2 jer terus masuk buai n tido...letih sungguh gamaknya..hehe..so, aktiviti hari nie just sitting on d couch n watching d televisyen..nasib baik ada cerita yang menarik kat tv..cerita mat saleh pun i layan..bosan la katakan..raya haji tak semeriah raya puasa kalau kat K.L nie..kalau kat belah utara meriahla jugak.so, nak pergi mana kan..nak tengok wayang pulak takade new movie..sudahnya duduk la kat umah...adeh!.. so agihan daging lembu yng diperolehi setakat hari ni ialah sebanyak 4 bungkus...banyak tue..cukup sampai seminggu..ha, makan la pepuas...breakfast ari nie, nasi impit dengan rendang daging beserta dengan tepung talam. tengahari punya menu, nasi goreng..malam tak tau lagi apa menu..so, layan.. besok dah kena kerja..oh,tidakkkkkkk...malasnya kurasakan....hehhehe..so, salam aidiladha..enjoy ur holiday bloggers...

sekadar gambar hiasaan.. :)   


moooooo...selamat hari raya kawan2...

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio