Tuesday, November 9, 2010

HATI & PERASAAN



Perlukah kita menjaga hati dan perasaan orang? Sedangkan hati kita dipijak dihenyak lunyai..Tak ada sesiapa yang peduli. Bak kata orang la..Aku tak kata..hehe.. "Hancur Luluh Hatiku, Tiada Sesiapa yang Peduli".. Hati dan perasaan ini sungguh sensitif lebih2 lagi dengan kutukan, maki hamun, cakap belakang etc.. Macamana kita nak tangani perkara ini.. Aku bukan cakap pasal orang..Pasal diriku ini.. Aku ni seorang pendengar dan penasihat yang baik.(eceh, perasan).tapi itulah kenyataan..Bila aku terlebih menjaga perasaan orang. Balik2 aku yang makan hati..Yang orang2 nie tak makan saman sungguh.. Paham2 sendiri sudah la.. Bila ku luah, kata aku ni terlalu sensitif..memang..memang aku sensitif..so what? Korang macamla tak pernah rasa sensitif.. tipu la kalau korang kata korang jenis yang cool..mana nak cari orang jenis macam tue.

Contoh, bila si suami kena queen control ngan bini...memang la diikutkan aje kata bini itu..tapi dalam hati yang kecil, Tuhan saje yang tahu kan..
Contoh lain, member baik buat 'taik' ngan uols, xkan tak touching kot..musti la bengang, marah, tensen semua ada..klu orang yang tak sensitif ngan hati dan perasaan ni, maka dia akan buat 'bodo' je atau 'redha' je.. Ko redha ker kalau member wat 'taik' kat korang..

Ha, gitula peranan hati. yang mana link dengan perasaan anda semua.. So, bagi mereka2.. takkan la den ni nak tatang hati uols bagai minyak yang penuh?????? Korang dah besar panjang, sekolah tinggi, IQ tinggi.. Fikir2kan lah..dan selamat beramal..

Sesungguhnya, menjadi satu dosa apabila kita menyakiti hati dan perasaan manusia..


sekian...

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio