Friday, November 19, 2010

Argh...BoSannyer.............



Hari ini hari Jumaat..hari ini juga merupakan hari cuti bagi kak dora..Ini kerana kak dora ada hal2 emergency yang tak dapat dielakkan. Maka, aku yang menjalankan rutin harian ku dengan bekerja pada hari ini terasa sangat....sangat... sangat... bosan...Bosan sesangat.. Sangat bosan....Betapa bosan n boring tahap gaban aku nie.. Nak naik meroyan aku...takde teman nak bercakap..So, terpaksalah aku bercakap sengsorang dengan pc nie.. Pagi tadi aku dok melayan perasan depan pc..Tengah hari tadi waktu rehat aku buat benda yang sama gak. Dah la masa rehat kemain panjang ari nie.. aku pun gi la hiburkan hati jengjalan kat cinema, usha movie baru.kot2 la ada..tak ada beb..kebanyakkan sume aku dah tengok..yang tinggal Harry Porter..tapi my hubby tak minat movie Harry Porter tue.Abis yang aku nie yang boringnyer terpaksalah ikutkan katanya.. lepas dah merayap sengsorang, aku gi lepak kat Ladies..hehehhe..masuk2 opis je dah pukul 2pm. dah tibe separuh hari untuk menghabiskan kerja. sempat la aku borak kosong yang kak fiza sekadar bertegur sapa.. Macam yang aku citer, aku sekarang ini telah memulakan operasi "Zip Your Mouth". Aku baca horoskop pagi tadi..berbunyi " Hide out today -- there's some weird business afoot. Fortunately, it's easy to hide in plain sight, as long as you keep your head down and your mouth shut. Things can get better!"...ha,begitulah bunyinyer..aku taklah percaya sangat dengan horoskop nie..Karut. mungkin sekadar kebetulan..Betul tak? So, dari tadi aku asyik nampak kak comel berborak ngn kak fiza. Jealous gak la aku tengok..tapi aku tak nak la campur..mulut aku nie bukan la jenis lemah lembut bila berbicara.. Kasar n kuang ajor ada lah..dan kadang kala dengan tak sengaja ter'sakitkan' hati orang.. macam falsafah mengatakan "Lidah Manusia Lebih Tajam Dari Mata Pisau". So, aku ambil ikhtibar dari kata-kata tersebut. Tapi yang menjadi masalah sangat ini ialah aku takleh berenggang ngan pc nie..buat kerja takpe..ni ha, aku asyik bukak internet..aku memang suka mengadap pc satu hari sambil surf tenet, upload gambar, edit sana-edit sini, usha blog orang, tinggal jejak, komen entry dorang...memang aku suke. tapi yang jadi problem besar sekarang ini ialah bos gue, Mr Zul asyik dok ke hulu ke hilir dari tadi..aku tak pasti ke mana beliau pergi. mungkin meeting, kadang singgah pantry..lepas tu masuk bilik dia,lepas tu..aku dah tak tau..yang pasti hari ini sahaja hampir lebih kurang 10kali dema dok jengjalan ulang alik..bos den yang second tu pun asyik usha gue jew..abis nak wat camno la kan..meja aku dah clear daripada dokumen2..kalau ade tu nun jauh di bilik stor n bilik filing..kemain malas aku nak menapak ke sana n menghadap segala habuk dan debu..so, baru sat tadi kak comel sangkut kat printer. Dia ada print something..aku yang kebetulan ada di tempat terus sahaja disapanya.. Maka berboraklah kami seperti biasa.. Dia pun menerangkan lah betapa terasanya dia akan kata-kata ku terhadap dirinya baru-baru ini.. itulah sebabnya dia boikot ngan aku, aku pun lebih kurang jo.. dan aktiviti petang tadi, kami beramai2 pergi ke surau, usha baju baru yang dibawa oleh kak ina. Baju lawa2..tapi saiznya bukan saizku..tapi aku ada berkenan satu baju hijau gelap..muat2 ngan badan aku kan..tapi kak ina belum tahu harga lagi..terjebak la aku gamaknya..hehehe..so, nak dijadikan cerita si comel pun bercerita lah kepadaku betapa dirinya dan rakan-rakan MEP yang lain begitu dan amat bosan pada hari nie..smp kak comel sempat mengajakku menghabiskan masa dengan meluncur ski...dia belanja katanya...hahahahahahhaa...betapa, amat dan sangat sesangat bosannya smp facebook pun tak "terhadap" lagi...kesian dia.. sama la dengan aku nie ha.. bosan aku sangat bosan....so friendship gue bersamanya berjalan seperti dahulu kala...ekekeke..jgn amik ati dengan omongan gue ini ya kak comel..maaf andai coretan ini mengganggumu...saje..sebab DAH BORING SANGAT NIE...sekarang jam dinding menunjukkan pukul 4.40pm..15 minit lagi je nak balik..sukanya hati ku ini... my hubby dah menunggu di perkarangan klcc..ntah kemana arah dia merayap..so, ada kemungkinan gue ada chance tengok harry porter..hehehe...actually, i pun tak minat..tapi takpe, layan jer...Sekian.... (*-*)

2 comment:

Mama Zharfan said...

tq sbb singgah kat my blog :)

Ct_hAjAr said...

sama2 kak..saling jenguk menjenguk..

 
Blog Template by Delicious Design Studio