Friday, October 29, 2010

‘World’s Coolest Intern‘ Contest by nuffnang

Wow..the contest by nuffnang is coming back.. Before this nuffnang doing a contest for Vaseline..but i forgot la to join in..But i won't miss this new contest..Why i think im cool enough? wut do u think guys?

I should be proud of myself.. Im cool enough coz im independent gurlz.. Why? Coz, every thing dat happen to me i've done my self. Study, working... I walk out tru stress, tears, sweat.. It make me learn how to manage life n to get better life future.. Im still teenangers.. I need to open minded n think beyond mind-box. hahaha... But everything in your life dun forget to who was behind u n who always give support to u. Im proud coz i have my friends, my family, my hubby dat always support me.. n to God dat always hear my prayer.. Thanks to God n all of u guys..n dun forgot to nuffnang dat still continue put advertiser to advertise their product in my blog n my followers..i love you guys...

Look out my coolest pictures..

Cool ha? ngeh :)

Tuesday, October 26, 2010

SORRY...


I want to say SORRY to all my follower..not so many. but still have. hehe(^-^)
it is because my blog got hacked by DOS dat was attacked gengblogger.com site. The site that i always visit. [i tak tau la ape kebendanye binatang tu sehingga meragut blog i] detail check on http://tubeilmu.blogspot.com/search/label/Vulnerable
It make me stressful n sad when my fren told me dat my blog cannot be open n it appears WARNING on d screen page. Sorry for inconvenience caused fren..  so, for ur info exoticlifes.blogspot doesn't exist again. 
I was changed it to indahnyahidupku.blogspot before.. I think the domain address doesn't suitable so i just changed it for last time to lifeissecret.blogspot.com.

Why i call "life is secret"? 
Let me Explain to u guys..

Life is always secret..
NOt everybody knows what happening in our life
TiLL we tell people n share with them
All joy and happiness
All Cry and Sadness
All our life

So, not everyday [hidupku indah]
Sometimes we got tired with our life
Its become us so bored
But, that is life
You guys can't denied it
Coz life is always beautiful
cheerful
From all this combination
Make our life so 
MEANINGFUL...

Thursday, October 21, 2010

iPHONE 4

iPhone 4 iPhone 4
Mesti ramai ternanti-nanti kedatangan gadget terbaru iPhone 4..Gempak sangat ker perisian di dalamnya sehingga ada yang sanggup beratur panjang seawal pagi..I yang tengok mereka ini berasa sungguh terkejut sekali kerana mereka sanggup berdiri terpacak semata2 nak beli telefon yang hangat di pasaran. iPhone Roadshow anjuran Maxis ini bertapak di Suria KLCC, Concourse Level from 19-25 Oct 2010. Rupanya keluaran iPhone ini adalah LIMITED..patutlah panjang bebenor org beratur.
Ha, nak tau perisiannya.. Mari kite tengok..

Antara ciri-ciri yang ada pada iphone:-

Terdapatnya penggunaan "FaceTime" yang mana Video calling adalah real. Membolehkan kita bercakap terus dan melihat secara jelas muka ahli keluarga dan rakan-rakan.. 

Adanya "Retina display". 960 daripada 640 pixels Wow.
Resolusi dalam 3.5-inci skrin, text dan graphic kelihatan sangat tajam dan jelas.
 
 
HD Video Recording. iPhone 4 membolehkan kita  merekod dan mengedit HD video.
   
5-megapixel camera. Kualiti gambar akan kelihatan lebih cantik dengan terbinanya LEd Flash.
 

Friday, October 15, 2010

Secebis Ucapan...


alhamdulillah...segalanyer berjalan dengan lancar dan terurus.. Dengan bantuan rakan-rakan dan hubby serta usaha keras dari ku membuahkan hasil..thanks to Allah n my lovely fren..u are always with me in happy time and hard time..thanks to you all...nama-nama mereka biarlah menjadi rahsia antara kami. Semoga dengan pertolongan hamba semua dirahmati Allah..Amin



Thursday, October 14, 2010

Nadia Lucky Draw kontest

 

Contest nie dicipta oleh rakan blog kite iaitu nadia.
Rajin betul dia buat kontest kan..tak kisah la. yang penting kite support rakan2 kite ini.
But, uols kena jadi follower Nadia dulu..hehe...then u kenalah wat entry macam yang sedang i lakukan ini.
Nak join kontest nie, nadia ade kena beberapa syarat lain seperti mustilah pemaustatin di negara ini.. supaya
kalau menang senang dia nak antar hadiah.. okay lepas wat entry pasal kontest nadia, u all gi la blog nadia n letakkan link blog uols kat komen kontest dia. then, cam biasa letakkan la banner kat sidebar uols.
Thats all..takyah pening kepala.
So, tarikh tutup penyertaan adalah pada
17 OKTOBER 2010.

jOIN la reramai...mana tau menang hadiah berupa 
BANTAL COMEL...

SEMOGA BERJAYA....sekian..

Monday, October 11, 2010

WEDDING OF THE YEAR..10-10-10


Semalam telah selamat berlangsung majlis perkahwinan Sheikh Muzaffar bersama pasangan hati, Dr. Halina. Satu ari i ngadap tv tengok majlis tersebut dengan 'grand'nyer.Siang exclusive di Nona..Malam pulak sesi bersanding..i suke sangat tengok,.cuz very nice wedding + sweet couple + simple + sistematik..mata i nie tak berkedip tengok ratu hati Sheikh Muzaffar, Dr. Halina..memang lawa..even tak make-up pun sangat cantik, putih.suci je muke dia...senyumannyer pulak manis sesangat.. Sama cantik sama padan.. Jemputannyer terdiri daripada 80 orang angkawan seluruh dunia..gilleer la..i pun bila nak kahwin, nak wat macam Sheikh Muzaffar jugak la..sangat simple...but masih mengekalkan adat istiadat Melayu..itu yang penting nokk.. Mereka should be dah kawin dah, disebabkan Sheikh Muzaffar kena pergi ke angkasa lepas, maka ditundakan selama 2 tahun..i respect la ngan Dr. Halina...sanggup tunggu tue..setelah 8 tahun, akhirnye termakbul hajat mereka.

MAJLIS RESEPSI LIVE@TV3(image only)
Mereka ini telah dinikahkan sendiri oleh bapa pengantin perempuan, Lettenan Kolonel (B) Mohd Yunos Mohd Ali dengan bersaksikan Ketua Pendaftar Perkahwinan, Cerai dan Rujuk Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Dato’ Haji Che Mat Che Ali dengan mas kahwin RM80 tunai.. Alhamdulillah, Sheikh Muzaffar dapat melakukannya dengan sekali lafaz sahaja.. Menurut apa yang i dengar kat tv semalam, kain Halina tue di sponsor oleh Jakel. Perkahwinan ala kayangan gitu...class nyah.. Kami di sini mendoakan semoga perkahwinan mereka berkekalan hingga ke anak cucu hendaknya..

SWEET COUPLE..
 
Blog Template by Delicious Design Studio