Monday, August 9, 2010

RAMADHAN KEMBALI LAGI..



Tak lama lagi kita bakal menyambut hari yang mulia iaitu bulan ramadhan yang mana umat Islam digalakkan berpuasa pada bulan yang penuh dengan keberkatan ini. Tinggal satu hari lagi je untuk kite melantak puas2..hehhe..Tanggal 11 Ogos 2010 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1431H, hari Rabu, bermula la puasa bagi umat Islam seluruh dunia. Marilah kita menyambut dengan hati yang terbuka. Same2 la kita menyucikan hati kite. Banyak amal ibadah, solat terawih, solat2 sunat, sedekah etc. Tahun nie terasa cepat
betul masa berlalu..pantas meninggalkan waktu dahulu..percaya la puasa kali nie mesti tak terasa sangat. cube u ols tengok kalendar..tup2, dah nak raya. Raya kali ni plak jatuh pada hari Sabtu, 10 September 2010 bersamaan dengan 1 Syawal 1431H. Dah tu, elok la plak budak start sekolah pada hari isnin..dah tu orang dah start kerja takkan u ols nak cuti panjang lak kan..kuang,kuang,kuang..so, raya bagi aku kali nie sempoi jer..ade la aku order 2-3 macam kuih favourite aku kat opis nie. kat opis ni banyak tul supplier kuih termasuklah kak comel. Kak comel buat pertama kalinyer mencube market kuih Tart Nenas kat opis..laku gak la jualannyer..yang bestnyer, hari nie order esok dah delivered. hehehe..express..tempat lain takde. kuih tart dia memang sedap. gebu2 lagi. bile makan, cair di mulut. sedap..tapi, thats not my favourite.so, i tak beli la.kecik ati kak comel aku..sowey ye kak.. :) hehehehe...
so, u ols puasa penuh2 ek..jgn sengaja nak tinggal2..buruk padahnyer..hehehe. bagi kaum hawa, mana yang uzur tu tak mengapa. janji ganti balik.jgn la tak leh pose nak menunjuk2 makanan kat orang yang berpose..tak baik,berdosa..So, Selamat Berpuasa & Selamat Beramal.. :)






0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio