Saturday, July 24, 2010

JOM USHA MAKANAN..




Citer semalam punyer hal..kali ni i nak sentuh pasal bab makan..maklumlah, i kan gi makan..tu yang badan naik menjadi2 tue..hehehe..wokeh, last friday kak fiza,kakcomel ngan aku gi cari makan utk bkfst..disebabkan kami dah kelaparan maka we all malas nak menapak jauh2 ke port gerai yang best @ BSN, we all just gi makan kat kedai MESRA kat concourse..pergh..keluar2 je giler ramai manusia kat kaunter tiket Skybridge..ingat ari jumaat xramai..rupenyer melimpah2..sampaikan sesak nafas we all..nak lalu pun susah..disebabkan lapar punyer pasal, we all sanggup meredah lautan manusia tersebut yang tak terkira jumlahnyer. macam2 orang dari kaum yang berbeza, latar belakang berbeza, negara yang berbeza, bahasa lain2 n etc..ok talk about food, pagi tu aku ngan kak comey makan nasi lemak biasa jew..nasi lemak dia menjadi kegilaan aku n rakan2 lebih2 kak dora yang terpengaruh ngan kata2 ku bahawa nasi lemak mesra memang ade ummpphh! hehehe..nak tau ape yang menyebabkan nasi lemak tersebut lazat? sudah tentu la SAMBAL nyer...sambalnyer  manis..bak kata iklan maggie tu CUKUP RASA...!!!...tak caya? gi la cube beli satu.. kak fiza makan mihun goreng..mihun goreng mesra tu simple gileer..senang kata kosong..tak banyak ingredient yang dema letak..tapi SEDAPPPP wa cakap..bukan setakat tu jer, semua makanan yang dijual LAZAT belaka..nak makan nasi lauk ayam masak rendang ada, ayam masak merah, ikan goreng, laksa penang, laksa johor, soto, mi kari, masak lemak cili api, eh..macam2 la..aku kalau gi MESRA, jadi gileer jap..giler ngan makanan yang ada kat situ..perghhhh!!! hahahahaahah..mesti korang terliur kan..rasakan penangan makanan tradisional negara kite..foreigner pun suke..


NASI LEMAK MESRA..betul2 KAWW!!
POSING SAt..hehe

ramaikan rakyat jelata yang sanggup beratur panjang seawal pagi utk dapatkan tiket skybridge

ha, tu kisah pagi..kisah tengahari..biasa jumaat we all gi jalan2 sampai ke masjid jamek la, pasar seni la..kali nie, we all just jalan2 kat suria klcc..kali nie gi ngan kak ana sekali..kak ana teringin nak minum air  3 LAYER..bunyi macam best kan..hahha,dia air teh susu jew..tapi sedap gakk..rasa dia lain daripada lain..lain daripada kat kedai mamak..kalau nak try gi foodcourt kat level 2, berhadapan ngan kiosk kebab,..cubelah.. kitorang ngat nak minum jew,akan tetapi kak comel aku ajak gi restaurant teppayaki..ha, musti korang ngat restaurant sushi..bukan la..ni restaurant yang menyajikan makanan yang berasaskan nasi.. kak comel aku yang belanja..sedap..thanks kak comel cuz belanja i..licin pinggan beb..so, kalau u all nak bawak i gi makan2, memang tak rugi..for sure makanan tu habis..mak i ajar tak baik membazir..hehehe..
ni akunyer..we all amik set Chicken teppayaki
KAK COMELNYER..nampak tak air 3 layer tu.. sedap..



5 comment:

comel said...

xpe lah nyah mak suka tgk ko..tau mkn je kan..mkn ok je tapi kena kawal ok

Azman Roslan said...

sedapnya...

Ct_hAjAr said...

heheheh..baik! saya makin tak leh kawal bile time bulan pose kak..coz MACAM2 ADA...ehehhe.. insyAllah, saya berazam nak kurangkan lemak2 yang ada..skrang ngah guna krim FIRST GARDEN..melecur kulit kak..huhuhu..

Azman: memang sedap azman..tak tipu.kekekeke

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kongsi pelisssssssssss

Ct_hAjAr said...

kongsi apa miss lolly? kongsi makanan ke kongsi krim tu?kekekeh.. makanan tak leh kongsi..nanti tak cukup..hihihi

 
Blog Template by Delicious Design Studio