Friday, July 30, 2010

MAGGA AD

musti u all terfikir kenape i letak banner ManggaAd tue..just want to share with u all dat i got an invitation to go to dat event..percaya x? musti u all tak caya..tapi memang betul..mangga ad antar message kat handphone i..mangga ad bagi 1 tiket percuma yang terakhir untuk ke "Asian Bloggers and Social Media Conference 2010". terkejut i bila dapat message yang tak terduga tue..memang tak disangka-sangka..seronok yang teramat beb..tapi disebabkan tarikh tersebut TERKENA tarikh i bekerja, so tak dapat la i poie ha..n tiket tersebut telah diberi kepada orang lain..sedih pun ade tapi ape kan daya..musti seronok kalau dapat gi..hehee..hopefully, ade lagi next time..

to MANGGA AD, thank you..i love mangga ad.. :) ngehngehhngehh...


Wednesday, July 28, 2010

TENSIONNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Pagi2 dah spoil mood aku..cilakak tul.. cam biasa la, bas rapidkl tue memang suke buat aku sakit jantung...punye la awal aku kuar, kul 7.15am baru bas tu gerak..wah, aku dah lambat la disebabkan bas tu suke wat hal. kaki aku melangkah laju..nak tercabut kasut aku nie..aku gagahkan jugak..memang dah berdenyut2 kaki aku.rasa nak tumbang je..

Saturday, July 24, 2010

JOM USHA MAKANAN..




Citer semalam punyer hal..kali ni i nak sentuh pasal bab makan..maklumlah, i kan gi makan..tu yang badan naik menjadi2 tue..hehehe..wokeh, last friday kak fiza,kakcomel ngan aku gi cari makan utk bkfst..disebabkan kami dah kelaparan maka we all malas nak menapak jauh2 ke port gerai yang best @ BSN, we all just gi makan kat kedai MESRA kat concourse..pergh..keluar2 je giler ramai manusia kat kaunter tiket Skybridge..ingat ari jumaat xramai..rupenyer melimpah2..sampaikan sesak nafas we all..nak lalu pun susah..disebabkan lapar punyer pasal, we all sanggup meredah lautan manusia tersebut yang tak terkira jumlahnyer. macam2 orang dari kaum yang berbeza, latar belakang berbeza, negara yang berbeza, bahasa lain2 n etc..ok talk about food, pagi tu aku ngan kak comey makan nasi lemak biasa jew..nasi lemak dia menjadi kegilaan aku n rakan2 lebih2 kak dora yang terpengaruh ngan kata2 ku bahawa nasi lemak mesra memang ade ummpphh! hehehe..nak tau ape yang menyebabkan nasi lemak tersebut lazat? sudah tentu la SAMBAL nyer...sambalnyer  manis..bak kata iklan maggie tu CUKUP RASA...!!!...tak caya? gi la cube beli satu.. kak fiza makan mihun goreng..mihun goreng mesra tu simple gileer..senang kata kosong..tak banyak ingredient yang dema letak..tapi SEDAPPPP wa cakap..bukan setakat tu jer, semua makanan yang dijual LAZAT belaka..nak makan nasi lauk ayam masak rendang ada, ayam masak merah, ikan goreng, laksa penang, laksa johor, soto, mi kari, masak lemak cili api, eh..macam2 la..aku kalau gi MESRA, jadi gileer jap..giler ngan makanan yang ada kat situ..perghhhh!!! hahahahaahah..mesti korang terliur kan..rasakan penangan makanan tradisional negara kite..foreigner pun suke..


NASI LEMAK MESRA..betul2 KAWW!!
POSING SAt..hehe

ramaikan rakyat jelata yang sanggup beratur panjang seawal pagi utk dapatkan tiket skybridge

ha, tu kisah pagi..kisah tengahari..biasa jumaat we all gi jalan2 sampai ke masjid jamek la, pasar seni la..kali nie, we all just jalan2 kat suria klcc..kali nie gi ngan kak ana sekali..kak ana teringin nak minum air  3 LAYER..bunyi macam best kan..hahha,dia air teh susu jew..tapi sedap gakk..rasa dia lain daripada lain..lain daripada kat kedai mamak..kalau nak try gi foodcourt kat level 2, berhadapan ngan kiosk kebab,..cubelah.. kitorang ngat nak minum jew,akan tetapi kak comel aku ajak gi restaurant teppayaki..ha, musti korang ngat restaurant sushi..bukan la..ni restaurant yang menyajikan makanan yang berasaskan nasi.. kak comel aku yang belanja..sedap..thanks kak comel cuz belanja i..licin pinggan beb..so, kalau u all nak bawak i gi makan2, memang tak rugi..for sure makanan tu habis..mak i ajar tak baik membazir..hehehe..
ni akunyer..we all amik set Chicken teppayaki
KAK COMELNYER..nampak tak air 3 layer tu.. sedap..



Sunday, July 18, 2010

AKU TAK TIDO BEB!!!!

adeh..sekarang sudah pukul 5.30 pagi..aku macam tak percaya yang aku tak tido langsung beb..betul ku tak tido langsung do..orang sibuk berdengkur, yang aku plak sibuk menaip assignment..gilerr punyer keje..abis nak wat camner..tugasan kumpulan,.kalau tak buat, nanti orang kata tak commited ngan tugas lak..apa la nasib aku ngan member aku, CiK PAH.. ade member sorang lagi.tapi xleh pakai..

Monday, July 12, 2010

KFC TOASTED POCKETFULL XMEAL - FAVOURITE FOOD!!!!

AKtiviti aku kat tempat keje ari ni..

***sampai  jew kat tempat keje, aku tgk kakak cmel aku takde. baru aku ngat dia cuti la. aku pun terus bkfst..cam biasa, menu aku..NASI LEMAK..favourite tuuuuuu.

***lepas tu, kak fiza sampai je kat opis, aku terus teman dia bkfst kat pantry. aku minum Milo Panas sambil membelek suratkhabar yang bersepah kat atas meja bersama rakan seperjuangan, Usama & Mus..kitorang berempat jew dalam tu..tapi suara macam 10 orang.kikihkihkih..

KONTEST LAGI..2 TIKET WAYANG PERCUMA UNTUK DIMENANGI!!


2 FREE TICKETS TO GIVEAWAY!!!





Ada je kontest kan..macam2..so, yang ni datangnye daripada member blogger kita, Ryehanna ( http://ryehannazz.blogspot.com )
Setiap seorang akan dapat 2 tiket dengan menyertai peraduan nie.


KONTEST LUCKY DRAW!!


MAI,MAI, JOIN..

Ini merupakan kontest Lucky Draw yang dianjurkan oleh rakan blogger kite, SHASHA.http://shashabee.blogspot.com
Hadiah berupa RM50 untuk dimenangi. Dah nama pun Lucky Draw kan, so nasib la. Kalau nasib korang baik, dapat la..hehehe..

Friday, July 9, 2010

DEADLINE ASSIGNMENT....ARGHHHHHH!!!!!

Aiseh men..lagi beberapa ari jew nak dekat last meeting @ tutorial untuk semester 6 pada tahun 2010 nie..macam tak caya..aku rasa baru jew aku daftar masuk awal tahun..kejapnyer nak abis belajar.<--more--> Macam biasa, makin cepat belajar..makin susah lak subjeknyer..Subjek yang paling "tough" bagi aku untuk semester kali ni ialah KAEDAH PENYELIDIKAN DALAM KOMUNIKASI..tinggal subjek nie je yang aku tak wat lagi assignmentnyer for individual n grouping..Susah siot..kepala aku dah sakit.tak leh nak pk.. Malam nie terpaksa la aku berhempas pulas siapkan. Sok, kena jumpe member kat library pepagi subuh...hopefully leh bincang for last time to make it done ontime..arghhh..im so tensen..hopefully leh score subjek nie..

Calon Model Search Estee Lauder

I nak citer cket apa yang berlaku semalam..Semalam ade kontest Model Search Estee Lauder kat KLCC.wah kemain meriah lagi..ramai betul manusia yang join. I pun excited la gak. bukan apa, member i si Comel beria nak masuk lebih2 lagi bile promoter produk tu, Kak Nita kemain seronok promote kat we all.. Sampai dia kata muka i mcm "babyface".wah, gituee..alah,tu sume taktik nak suh i masuk kontest tu..tapi akak Nita tu memang sporting abis. siap bagi kata semangat kat kakak Comel i lagi.. <--more-->
Ni antara shot-shot yang i snap sendiri..i dah macam Phot0Gher dah kat situ..Orang dok pandang2 kat i..peduli hape i..member i masuk kontest tu hapa..so, i kenalah bagi full support..tul x u ols?

MAKE-UP FIRST
Ni step pertama.bersihkan muke..hahha

Friday, July 2, 2010

SINGGAH SEBENTAR TENANGKAN MINDA ANDA @THE BODY SHOP.


Citer bermula bila abis je masa kerja. tepat jew kul 5pm,aku kelam-abut bersiap nak balik..tetibe cik comel kite tahan..dia kata nak usha kasut..disebabkan dah janji,aku pun itot la dia gi cari kasut. Mula we all gi singgah GUESS shop..aku ngat dia nak bli baju..rupenyer gi repair jam dah..masih lagi under warranty..aku pun cuci mata la jap..aku terpandang satu bracelet tu..lawa gilerr..very niece.harganyer RM250.less 10% dapatlah RM239. memang lawa  siott..ok,lepas guess, we all gi usha kasut kat NOSE..eh, tak ada plak yg berkenan di hati.. abis tu kitorang gi la ISETAN sudahnyer..pun sama..dia tak berkenan..dia asyik nampak beg guess jew..<--more--> dah kuar je dari isetan,dia ternampak PDI.makanyer, sangkut la we all kat situ. alih2 tau apa yang dibeli? dia beli baju t-shirt utk bubu dia. sampai 2 pasang tu..abis tu, kasut tak jadi bli la sbb dh bli baju..kuar je dari Pdi,aku ajak la kak comel gi bergambar kat The Body Shop. Mika buat event kat tengah2 bulatan klcc tu.. Laawa giler dia hias.ade tempat istirehat cam kat pantai tu..lawa sesangt..very beautiful like paradise..hehehe..cube tgk gambar di bawah..banyak gambar aku.kak comel bukan nak bgambar sangat.
 
Blog Template by Delicious Design Studio