Wednesday, June 30, 2010

MUSIM DURIAN..BEST...

Ha, kisah ari nie..untuk entry aku kali nie ade cerita GEMBIRA + SEDIH..
aku ni biasa la ade je cerita yang nak aku kongsi setiap ari.. Ok,cerita gembira dulu..

HAPPY STORY
1)Macam aku cerita semalam, kunci bilik filing hilang daripada poket aku kan n aku dah wat duplicated. Pagi2, letak je beg terus aku gi try kunci tu, nak tengok leh bukak ke tak..ALHAMDULILLAH, BOLEH BUKAK...Yeppi!! Seronok tak terkata beb..aku bersyukur sesangat..kalau leh, tak aman jiwa aku ni asyik pk pasal kunci tu jew..

2) Lunch hour ari ni aku makan.....cube teka? korang musti tak caya. hehee..aku, kak fiza & kak comel gi makan RAJA BUAH iaitu buah DURIAN.. Ha, punye la nak makan durian, kitorang gi cari sampai Taman Melawati.. Aku memang dah lama teringin nak makan durian..ape lagi aku sebat la..nak tau sape belanja? ha, korang nak tau? hehehhe..secret..nanti kalau aku cakap aku kena sembur..so biarla rahsia..cukup la sekadar korang tengok aku makan durian..kuang,kuang,kuang..Tapi aku nak cerita sikit la..Orang yang belanja we all makan durian ni baik ati, selamba, gamble, memang otak sama ngan kitorang..otak giler2..hahha.. seronok sangat..Thank you very much aku ucapkan kat dema2 nie...


YuMmY...

SAD STORY

1) Jumpe hubby before balik umah..offer dia durian..dia tolak..masalahnye depan kawan2 dia..malu la mak..macam mak nie hegeh2..kang tak bagi, dia kata aku makan sorang je tak bagi dia.bile dah bagi tolak cara kasar. Ni sudah lebih..terus mood mak ilang nyah..tensen..abis tu, dia start la bebel tak renti2..  Touching siott..bahasa dia leh tahan gak..bernanah telinga.abis tu meleleh tak berlagu la mak..nanges tak renti2. Dalam train pun nanges lagi. Mak tak leh control..air mata berjujuran..dah la mak berdiri.sit penuh. Dah tu,tengah dok usap2 air mata embun, tetibe pass mak jatuh..bersepah..mak dah angkat.tak lama tu tepon lak jatuh..semua orang dalam train dok usha mak.. malu mak.abis, dah tak leh control nanges. Kepala dah pening..nak naik bas,takut tumbang..terus naik teksi yang sedia menunggu kat taxi stand. Dalam teksi tu baru la reda sket..aircond teksi tu plak kuat..sayu je menampar pipi mak..terus mak stop menangis nok..hehe

2)tak lama lepas tu aku dapat panggilan tepon dari kak comel.dia dalam mslh rumahtangga + kerja..dia lak leh bantai melalak kat aku..wah, aku yang dengar story dia, makin galak la aku join dia..meleleh....sampai aku capai tuala..sebab dah melampau2 air ujan turun..lepas tu aku layan fb jap..tengok2 ada la 2-3 member aku turut melayani perasaan sedih mereka. aku ngat la HARI NIE HARI SEDIH SEDUNIA..betul2 tak tipu..heheeh..

So, sebagai penutup. korang layan la ngok gambar aku nie ngan kekawan..





0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio