Wednesday, June 16, 2010

ASAP TEBAL MELANDA PANTRY P1.....huhu


Pagi tadi sekitar jam 9.00pagi, perut aku jadi lapar plak..al-maklumlah kakak aku "Comel" tak ade selama 5 hari ini cz dia ade pertandingan badminton kat Country Height, Kajang untuk karnival sukan Petronas. Maka dengan itu,takde la geng aku nak gi breakfast. Kebetulan, aku ade simpan roti paratha "Crunchy Chocolate" yang aku beli kat HOt & ROll,Cold Storage. Sedap gilerr..murah plak tu. Kak FiZa lah yang ajar aku makan makanan tu. terus melekat. aku dengan rasa senang ati, nak gi la makan roti paratha tu. Tapi kenalah panaskan dulu..makan panas2, baru sedap.. macam biasa, kak fiza ajak aku gi buat air kat pantry. aku pun bawak sekali roti paratha tu untuk reheat kat dalam oven. disebabkan terlampau canggih sangat oven tu, aku pun mintaklah kak fiza untuk tolong. aku letak makanan tu kat dalam TuPpErWare. aku cakap ngan kak fiza supaya set dahulu timenyer..kak fiza cakap xpayah.biasa 1minit je. COnpiden tul kak fiza. Tengah2 aku syok2 dok kacau air teh,tetibe aku ade terbau roti paratha tu. aku jadi hairan. kenapa plak roti ni bau sedap sangat. tak lama aku dalam kehairanan tu, ade nampak asap berkepul2 keluar dari oven tu.aku pun menjerit la kat kak fiza tanya kenapa. .kelam kabut kami. cepat2 aku keluarkan roti tu.nampak macam leh makan lagi..tapi kembung semacam plak..aku pun dok perati roti tu baik2..tengah aku belek2, rupenyer buntut TuppErWare tu dah TERBAKAR..HAH, ROTI AKU!!!!!!...aku pun buang la dengan perasaan yang berat sekali.tak bleh blah.. Kitorang dah terkekek2 gelak menahan perasaan.. asap plak tebal..bau semerbak sampai ke luar pantry.. Kitorang keluar jer dari bilik pantry..budak2 lelaki dah dapat tangkap dah bau tersebut. Mana taknyer, bau hangit tu dah melekat kat baju kami berdua.. yang kak dora dok tanya kenapa,kenapa..kitorang xleh nak citer,gelak tak henti2..aku sampai terbatuk2..hah, ape lagi kecoh la pagi tersebut..budak2 lelaki yang nak gi smoking terus tak jadi masuk..sampai ke petang nie, aku ngan kak fiza asyik diketawakan.. setepek dorang perli "Wei, roti ko dah terbakar"....aku senyum simpul menahan malu...kihkihkihkikkihkhihikihk... Kak Fiza lak leh wat lawak.dia kata " Dah macam buat kuih raya, sampai meletup microwave tu".hahahaha...pengalaman yang xleh aku lupe..malu siotttttt.... Nasib baik la pagi tu, kak dora ade bli karipap sardin banyak..so dia offer aku..sampai 2ketul aku bantai..lapar gileerrr beb..hahahha...KAK Fiza, Kak fiza....hehheheehe

3 comment:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahahahaha...tulah nyah pandai ngat ko kan..haahahah sama la ngn k.fiza tu hehehehehh...aven kita kena set nyah kalau x terbakar lah lauk pauk yg ko nk panas kan hahahahahahahah

Ct_hAjAr said...

hahaha..mana la tau..i ikut leader..hahahaha

Afiza said...

woiiiiii kutuk aku hampehhhh....selama aku kejer sini n guna microwave tuu takde laa terbakar...alih2 ader si hajar ni hangus lakk...adoiii wat malu company nyahh hehehe

 
Blog Template by Delicious Design Studio