Wednesday, June 23, 2010

SELASA YG TAK BOLEH BLAH!!

Alkisah..maka tersebut la kisah..hahaha..tu intro jew..

Mak nak citer satu kisah yang berlaku semalam..Semalam kat opis sunyi sepi bak kata kak comel..bosan tahap babun la wa cakap sama lu. mana taknyew, kak fiza gi bercuti ke bali, kak angelina amik E/L. yang ado kat opis tu, aku, kak dora, kak baya n kak comel..masing2 boring yang teramat...disebabkan ramai yang tak ade kitorang pun gi la lepak baca suratkhabar n bkfst kat pantry..macam2 gosip la kuar..gosip pasal artis pun ada do.. yang kelakar tu kak comel nak citer pasal SAZZY FALAK..korang tau ape yg kuar dari mulut dia. lidah dia terbelit do..terus kuar perkataan FAZZY SALAK..dia ngat buah salak ape..kuanagakunaaagkuanag.. mak tak tahan..golak guling2 dow..maaf ye sazzy.. member mak memang cam gitu..suka ati dia ajew.Biasalah tersasul.kita kan manusia biasa.cewah..hahahahaha



ha..time rehat, kak comel aku tu teringin nak gi jalan2 ke Masjid Jamek..Time lunch tu tak makan ape pun.we all bli kopok lekor, air oren n buah untuk lapik perut yang berbunyi dong dang sayang tu..kak dora xmana2 ilang,busy ngan business tudung n kepeknye.. aku pun gi la jalan2 cari pasal.berkenan lak aku tgk tudung syria yang makin mendapat tempat di Malaysia sekarang ni..murah2 gak aku tengok..susah je aku ngn mak aku ikut kakak aku gi uptown sampai pepagi buta..org dah tdo, aku gi merayap cari tudung semata2..hahahaha..



ok,tibe la time balik ke opis..awal giler kitorang masuk opis..1.30thari beb..bukan ape, aku dah meroyan dok lama2 kat masjd jamek tu..al-maklum la ONGKOS nya ngak ada dong..paham2 je la..tgk barang pun, bukan dapat bli. Yang kak comel dok berangin ngan aku..dia susah ati plak tgk aku asyik dok tanye harga barang2 kat peniaga2 situ.dia kata tanya je lebih tapi xbli.. aku cakap la yang aku dok SUrVeY..golak bosar dia kat aku.ceh..tak caya minah nie..hehehe..actually, aku ni jenis saving sket..klu barang tu leh dapat murah baru aku bli..hahahha..skrg time gawat..kena berjimat cermat..huhuhu..



Wokeh, tibe la plak time untuk pulang ke rumah. aku dok tunggu la minah comel nie sampai kul 5.30pm.nak balik sama katanya..tut,tut..dia ajak aku gi amik Rotex Moto..aku ngat kan nak trus balik umah..maklum la, aku nek bas..nanti bas terlepas camno..ngango kang den.. tapi cian lak aku tgk dia dok MERAYU-MERAYAN kat aku..aku pun gi la toman..dah gi toman tu, on d way nak balik dari kedai motor tu.. ewah, kak comel aku dengan senang ati membuang sampah merata-rata.. korang nak tau BUAT KALI PERTAMA AKU TENGOK ORANG BUANG SAMPAH MERATA-RATA DENGAN GAYA YANG CUKUP SOPAN..hahhaahha..golak bosar aku rasa cam nak terguling2 ko..memang sopan,dengan berhati-hati..xtahan aku tgok kakak aku yang sorang nie.. kuikuikuikukkuiiii


P/s:PELIHARALAH ALAM SEKITAR..RAKYAT BERSIH,NEGARA SIHAT..PeAcE kak Comel. :)

3 comment:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

sengal ko bukan puji aku nih hajar ko perli ek..kuang ajar ko mmg nak kena ni

Ct_hAjAr said...

hahaha..dalam bahasa berlapik puji..hehhee.lekla kak.. aduh mak,abis la aku..kena siku nanti..huhuhu

Ct_hAjAr said...

ampun kak..ampun..sumpah mak tak buat lagi..hehehe..sumpah mak akan tulis yang baik2 jew..kuanagakuanag..

 
Blog Template by Delicious Design Studio