Wednesday, June 30, 2010

MUSIM DURIAN..BEST...

Ha, kisah ari nie..untuk entry aku kali nie ade cerita GEMBIRA + SEDIH..
aku ni biasa la ade je cerita yang nak aku kongsi setiap ari.. Ok,cerita gembira dulu..

HAPPY STORY
1)Macam aku cerita semalam, kunci bilik filing hilang daripada poket aku kan n aku dah wat duplicated. Pagi2, letak je beg terus aku gi try kunci tu, nak tengok leh bukak ke tak..ALHAMDULILLAH, BOLEH BUKAK...Yeppi!! Seronok tak terkata beb..aku bersyukur sesangat..kalau leh, tak aman jiwa aku ni asyik pk pasal kunci tu jew..

Tuesday, June 29, 2010

MISSING SOMEWHERE......

Im so sad today..




        Perkara yang tak terduga..setelah sekian lama aku keje kat situ, bahagian admin yang kejenye asyik dok wat filing n maka, jenuh la aku gi wat duplicate..aku pun ngan semangatnyer tempah sampai 2..bila dah siap, aku dengan girang hati balik ke opis..tup,tup,bila aku jolok kunci tu..okay..boleh masuk..masalah nyer TAK BOLEH BUKAKKKKKKK!!!!! Nak menangis aku dow..nasib baik ada kak dora menemani aku..abih tu,dah jadi camtu..we all pun patah balik ke kedai kunci tu..aku ngat dia wat baru..rupenyer dia just repair je kunci tu..dah la kunci tu tak rupe kunci..nak tau nape aku cakap macam tu?? sebab dia dah potong kiri n kanan kunci sampai kunci tu dah bentuk bulat..lantak la kan dia nak rupe petak ke,segitiga tepat etc. aku pun gi la balik opis n try lagi sekali..beb, TAKKKK BOLEEEEHHHHH JUUGAAAKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!! hELPPPPP me.... dah tu aku pun gi la kedai kunci tu balik..nasib baik leh Refund..abis tu aku gi kat kedai lain..jawapan yang dia bagi sama..ngak ada jenis yang aku nak..so,dia bagi brand ape ntah..nsib baik murah..disebabkan ari ni aku dah balik umah awal, so aku just try esok..pagi2 nanti aku gi check..hopefully boleh la bukak..aku dah mati kutu dah..aku takut kak anne tau..bising dow..ntah2leh jadi isu besau kat opis tu..malu beb..aku doa sangat2 boleh la bukak.amin...korang doakan aku ye..sok, aku update lagi..insyAllah..





berulang-alik ke bilik filing kat safety department..ari ni plak, kunci filing room tu missing from my pocket..aku tak tau macamana perkara ini boleh terjadi.. sakit jiwa aku..

Friday, June 25, 2010

MACAM2 KEHIDUPAN AKU HARI INI...

Aku nak citer perkara yg berlaku dalam hidup aku pada hari ini..hari Jumaat

Kisah bermula pada awal pagi..kisahnya, aku ngan kak comel nak gi bkfst kat pantry setelah sekumpulan 'vavi' keluar dari pantry tersebut..tetapi apa kan daya, belum pun sempat aku buat air milo..eh, mereka ini datang balik..macam biasa tabiat lelaki yang tak boleh control..SMOKING..aku memang pantang orang isap 'ganja' nie.even my hubby pun xsmoking.. abis tu, aku pun ckap la dengan nada yang cukup lemah lembut terhadap mereka ini supaya membenarkan kami bkfst jap pagi tu.. Aduh mak, beb..dorang leh xlayan..yang tak tahan tu,masing2 buat pekak.. ketua si 'vavi' ni plak makin galak menghembuskan udara tidak segar tersebut dengan lagaknyer sambil menyelak2 newspaper Star.. setakat selak tapi tak baca isi kandungannye, baik xpayah cik abang oiii... disebabkan teguran aku tu berterbangan bersama asap2 tersebut, maka aku ngan kak comel pun angkat kaki keluar dari daerah itu.

Tak lama,setelah beberapa minit aku mulakan sarapan pagi dengan WHitE LoAf drp Roti Boy bersama air milo ku untuk kekal cergas..aku disape oleh rakan setugas,satu department..kak baya. Macam yg korang tau, kontrak aku ngan KLCC akan disambung lagi..so, kak baya nie menyapa aku dgn ramahnye..dia kata "seronok la aja,kontrak sambung 1 tahun".aku balas dengan selambanyer "biasa aje,alhamdulillah'..nak tau dia reply ape..ha, part ni korang kena dengar betul2. Kak Baya kata "Rezeki kan, Tuhan yang bagi. tapi walaupun Tuhan yang bagi, semuanya bergantung pada orang jugak sama ada peluang itu ada atau tidak''. Pergh..aku tergamam sekejap mendengar ayat tersebut keluar daripada mulut dia. Aku pun mengiakan saje apa yang dikatakan..malas nak layan.. apa pendapat korang bila dengar ayat tersebut? Mesti korang pun terkejut kan? aku terus la ngadu kat kakak kesayangan aku..kak fiza sama sefahaman dengan aku"seolah-olah kakbaya menidakkan ketentuan Tuhan" manakala kak comel berpendapat "cara ayat tersebut diluahkan,seolah2 kak baya nak aku ucapkan terima kasih kat dia sbb konon dengan jasa baik dia, kontrak aku sambung''..ada betul gak apa yang dikatakan oleh kak comel.. aku just nak share jew ngan korang..bukan la aku nak judge orang sesuke ati.tapi aku xdapat terima dengan kenyataan itu. rasa cam tersentap. iyela, dia pegang jawatan Executive. aku ni sape..kuli batak jew ..Makanyer, aku nak korang sume amik pengajaran..bahawasanya, aku yang kita cakap kita kenalah tilik dulu diri kita..kita ni berada di bumi Allah yang Maha Besar lagi Maha Kuasa..kadang kita di atas,kadang kita di bawah..so,kita ni sama aje di sisi Allah..tak kemana pun klu berlagak semata..itu je la aku nak share pasal sikap akak tu..

So, xlama lepas tu aku diminta oleh kak comel utk menemaninya utk menghadiri interview di sebuah company yang terletak dkt ngan sunway international school..perjalanan tak mengambil masa yang lama.cube tang nak interview tu je ade masalah.. lama siot kitorang tunggu..kak comel dah resah gelisah cz tepon berdering xberenti. last2 dia silent je phone tu..hahaha..ko paham2 je kak comel tu..hati dia xpenah aman dek asyik kena ganggu dengan si 'vavi' tu..sbb tu dia berhajat utk tukar company..dah abis je interbiu,kitorang trus cabut.disebabkan perut dah nyanyi lagi Black Metal, kitorang pun cari la makanan. kebetulan ade jual kat stadium bukit jalil tu.. mak cik gerai tu jual keropok lekor, nuget, pisang goreng, wantan goreng, fishball n etc..aku tak paham ngan makcik gerai tu..orang cakap ngan dia macam cakap ngn tiang.. kebetulan waktu yang sama aku membeli belah tu,datang la seorang wanita nak bli makanan..dia pun bertanya"ni kira camner?''eh,makcik gerai pun wat pekak badak la..cian la aku tgk orang tu..aku pun jawab la bagi pihak si penjual "3pc 1 ringgit,kak"..lepas tu orang tu tanya lagi.."yang ni dik?"..aku pun jawab balik"sama kak".. cube korang lihat situasi tersebut.. apa dah jadi ngan peniaga melayu zaman sekarang nie? nak untung,tapi service macam cibai. Susah2, bagi jew aku ganti tempat makcik tu berniaga..memang xpatut...hmm,lepas dah blah dari bukit jalil, kitorang menuju ke lrt kelana jaya utk ke opis balik..tetibe aku nampak BURGER KING masjid jamek..dan,dan tu aku teringin nak makan BK CHICKEN TENDER. kebetulan lak ade set tu,murah lak tu RM4 lebih..ala,macam set JIMAT KFC tu la..aku bli untuk aku satu..utk kak comel aku belanja dia BK SPICY n CRISP..tapi dah lewat sgt,kitorng belasah makanan tu kat opis je..

dah masuk opis tu,masing2 wat keje masing2..aku pun buatlah kerja dengan penuh tekunnye..hehheh..punya la tekun,kejap je masa tu dah pukul 5pm. so, aku ngan kak comel nak blah la..tapi before tu, kitorang nak gi usha baju kat AMPANG PARK..baju murah2 jew..macam2 branded..aku ngan kak comel masing2 borong sampai 3 helai..hahaah...almaklumlah, baru dapat gaji.hehehhe..tapi, masa nak meninggalkan opis tu, korang nak tau ape yg terjadi kat aku???????????? jeng,jeng,jeng!!!! citernyew, aku singgah pantry untuk top up air masak dalam botol air..aku pun ngangalah pintu pantry tu besau2..taklama tu aku dengar tapak kaki orang masuk kat belakang aku..aku pun ngat kan KAK COMEL..aku pun cakap la "SEMERBAKNYER KAN"..tetibe, ade suara lagi tegur aku dengan nada yang tinggi, "APA KO CAKAP?????" Eh,macam kenal je suara tu..pergh,sekali aku toleh.bos aku EN. ZUL(senior manager)..dia sound la aku..suka ati ajer mulut tu..lain kali "CAKAP SIANG2, PANDANG-PANDANG.,"..Pergh,,aku tergamam..sempat la aku SAY SORRY, SAYA INGAT..mati sampai situ je kata2 aku..kebetulan ain ade depan pintu pantry tu dkt workstation..dia pun terkejut..Korang nak tau kenapa dia terasa? sebab masa aku toleh tu aku nampak dia letak kotak rokok kat atas meja.konon dia nak smoking la jap sebab tensen ngan keje.bile dengar aku sebut perkataan semerbak tu,terus dia terasa ati.dia angkat balik kotak rokok masuk poket n trus cabut sambil membebel sekuat ati kat dalam opis tu..nasib baik,ramai yang dh balik..malu gak la kau..terus aku jadi macam budak bodo jew..bukan ape,,TERKEJUT + TERPANA + TERSENTAP..Amik ko macam2 perasaan yang menimpa lubuk ati n jantung aku..ain pulak leh kata"ABIS LA KO AJA LEPAS NIE.."sampai saat aku tulis entry ni, suara dia msih terngiang2 kat cuping telinga aku nie..masak la aku lepas ni, ntah2 kontrak aku terus ditamatkan..aku berserah jew kat Tuhan. Redha je la kan...hmmm..
















Wednesday, June 23, 2010

BENCI,BENCI,BENCI!!!!

Korang nak tau tak? Pergh,wa tensen betul la naik bas.. dah la lately,sejak budak2 start sekolah ni, bas T203 selalu lambat..ade satu pagi tu..baru la kes nie..aku punyelah berusaha bangun awal..bajet leh sampai awal la..cam biasa, my dad hantar aku kat bus stop. waktu aku tunggu bas tu dalam kul 6.40am..awal kan? dah cukup awal la tu. tunggu punye tunggu,punye tunggu..tak ade pun 1 bas yg appear..ade pun bas gi KL.aku nak gi nek tren kat terminal putra ke klcc bukan ke KL.tapi, pagi tu bayang bas rapid tu pun tak nampak..agak2 korang smp kul bpe aku tunggu???? korang tau tak,sampai kul 7.30am..wah,melampau tul bas nie..aku masuk keje dah la pukul 8am..lagi setengah jam je tinggal.mana sempat..wah, aku makin bertambah tensen tahap GaBan PerkAsA HiTam..buat aku nak mencarut je pepagi buta kan..Kepala aku dah berasap2..berapi dow...

Tak lama lepas tu, laju jer bas yang aku tunggu2 tu pecut depan aku..aku tahan xnak lak driver tu benti..sebab bas dah penuh ngan passenger..yang aku ni,dok nganga.terkejut tgk bas tu speed..sakit ati aku..aku lak tak pk panjang, aku nampak bas gi KL.aku pun naik la..bukannya aku tak nak nek 'CaB'..paham2 je la dah tengah bulan..kering la..lagi pun aku pakai pass integrasi rapidkl(untuk lrt,monorel & bas). so buat ape aku bazir duit nek cab.. aku pun nek la bas..penuh kesabaran pagi itu..tetibe,bas tu sangkut pulak dalam kesesakan lalu lintas di Sentul..Gilerrrrr la.. aku dah takleh dok diam..tgk jam plak,dah pukul 8am.nak nanges pun ade.tapi aku maintain lagi..aku pun sms la kat kak baya,kak comel n kak dora utk menyatakan kelewatan aku pagi hari tersebut.nasib baik dorang sume cakap OK.lega gak la hati aku ni..klu tak dub,dab,dub,dab jantung aku..resah gelisah melanda diri..huhuh..sabar betul aku..aku tak penah tgk aku sesabar tu.ewah..hehhe..aku pun selamat la sampai kat opis pada pukul 9am.lewat kan..nak wat camner..aku bergantung sepenuhnya kat public transport nie..lesen memandu tak ade lagi..heheehe..tahun depan la aku wat..


Ha,itu kisah ari tu..kisah ari ni plak. aku pulak gatal sangat balik lewat.kul 6pm baru aku gerak keluar dari opis ngan kak comel..saje jew..saje2 aku tu,hambik ko..aku terpaksa tunggu bas dari kul 6.15pm smp kul 7pm..langit pun dah gelap dah..tensen siot..aku tak tau la ape masalah bas T203 ni. tak cukup staff ke,tak banyak bas kew,jem ke..bayang pun tak nampak petang tu..orang makin lama,makin ramai..aku dah macam cacing kepanasan. Mp3 aku berlagu rentak balada plak..POETIc_JusTice..ntahape lagu aku tak tau..aku layan jew dengan penuh rasa bengang. kul 7pm beb..kawasan umah aku tu dah la gelap,tak ade lampu jalan..eh,bas plak suka suke datang lambat.. manusia kat situ termasuk aku,sume dah complain macam2..dorang complain sesama dorang la..nak marah tak leh plak.. yang jadi tanda tanya..nape plak la bas gi UIA tu ade je..padahal bukan la ramai sangat penumpangnya..ramai lagi bas gi gombak tu..disebabkan orang dah beratur terlampau panjang.. makcik driver bas gi UIA tu, tukar haluan ke gombak..maka,dengan itu..berderu2 la para manusia ini ke pintu bas. makcik tu satu..memang dia satu.masalahnya,dia tau ramai orang,dia leh bukak 1 pintu je..sebelah lagi dia tutup..kan ke buat aku sakit jantung tu..aku pun cepat2 la masuk..nasib baik leh masuk lagi..tapi berdiri kat pintu je la..

Beb, dah la aku berdiri.eh, ade sorang mamat India ni suka ati cekak pinggang dia.kalau dia cekak,mana muat orang nak masuk sbb tangan dia menyemak jew..buat lagi sempit ada la..dah tu,aku la yang jadi mangsa..bau jgn kata la..korang paham sendiri la.. dah tu dok tolak2..elok la tu...KIRI aku lelaki india, BELAKANG aku pun lelaki india..wah tensen teramat..hampir 100x aku tarik nafas,hembus.. mak naik lemas nyah..aduhhhh...tak lama lepas tu, orang makin berkurang.aku pun cepat2 la gi belakang bas tu,konon nak melarikan diri daripada mamat tu la..eh,tak rupenye..dia ngekor aku sampai belakang..mak memang tensen..aku nak pegang besi tiang bas tu,dia lak sibuk landingkan badan dia tu..aku memang bengang tul la..apa la nasib..tak lama,dia nak turun.kelam kabut tekan loceng nak turun.padahal kat depan dia jew..sibuk dia gapai yang jauh..lepas tu,baru la aku rasa lega yang teramat. bIKIN aku tensen jew..turun je dari bas..aku boleh2 nak tahan teksi..tak larat aku nak jalan kaki..kawasan umah aku tu jauh tu masuk ke dalam..gelap dah pun..nasib baik ade teksi yang prihatin amik aku kat simpang jalan. sampai2 kat umah,tambang teksi menunjukkan rm3..disebabkan driver tu dah baik ati..aku bagi dia rm3.60. tips utk dia..beria2 driver teksi india tu ucap terima kasih..hahaha..sekali sekala..kalau selalu kopak la duit aku..ahahhahha..


yang pastinya aku BENCI,BENCI & BENCI naik bas. tapi nak wat camno,REDHA je la..kerna sume itu DUGAAN....hehe. Bila lah aku nak ada keta sendiri nie..teringin nak pakai MPV ALZA..besar..puas ati ..hahahahah..


BEB..KONTRAK SAMBUNG LAGI..yeah!


Ari nie, hati sungguh girang xterkata..bukannya apa, aku memang tak terduga..korang pun tau kan yang aku temporary clerk jew kat klcc tu..aku memang tak jangka depa akan sambung contract aku..aku dah berangan2 nak cari je keje kat tempat lain lepas abis kontrak 3 bulan kat klcc. bukan ape, kita kena ade backup plan. at least kalau kena tendang pun takde tertekan sangat. tapi,tak sangka mak, kak angelina n rakan2 beria2 nak mak sambung keje kat situ.. Before this, i just cover Contract Admin Department (CMD) kan.. la nie, bila sambung kontrak, i kena cover the whole department kat urus harta tu. Berat tugas tu kan? Banyak beb.. kertas bertimbun2.. filing jgn katala..poning klu u all tgk.. yang bestnye kan, kontrak bukan setakat sambung 3 bulan lagi..setahun kalau boleh..ha, dahsyat tu..I'm so surprise la ngan bos tu.. Bos tu lain department..tapi dia memang baik gileerrr.memahami lagi.. xrugi la keje ngan dia.. hopefully aku kekal la keje kat klcc urusharta tu..bukan ape, skrang susah nak cari keje. harap2 aku tahan la ngan si 'vavi2' tu.macam yg kak comel cakap..aku pun kadang terkena tempiasnya..jangan dema sume kacau hidup aku susah..kang terkeluar ayat "THIS IS MY LIFE. NO BODY CAN DESTROY MY LIFE. MY LIFE IS MY OWN.." hahhahaaha...dats my trademark no..

SELASA YG TAK BOLEH BLAH!!

Alkisah..maka tersebut la kisah..hahaha..tu intro jew..

Mak nak citer satu kisah yang berlaku semalam..Semalam kat opis sunyi sepi bak kata kak comel..bosan tahap babun la wa cakap sama lu. mana taknyew, kak fiza gi bercuti ke bali, kak angelina amik E/L. yang ado kat opis tu, aku, kak dora, kak baya n kak comel..masing2 boring yang teramat...disebabkan ramai yang tak ade kitorang pun gi la lepak baca suratkhabar n bkfst kat pantry..macam2 gosip la kuar..gosip pasal artis pun ada do.. yang kelakar tu kak comel nak citer pasal SAZZY FALAK..korang tau ape yg kuar dari mulut dia. lidah dia terbelit do..terus kuar perkataan FAZZY SALAK..dia ngat buah salak ape..kuanagakunaaagkuanag.. mak tak tahan..golak guling2 dow..maaf ye sazzy.. member mak memang cam gitu..suka ati dia ajew.Biasalah tersasul.kita kan manusia biasa.cewah..hahahahaha



ha..time rehat, kak comel aku tu teringin nak gi jalan2 ke Masjid Jamek..Time lunch tu tak makan ape pun.we all bli kopok lekor, air oren n buah untuk lapik perut yang berbunyi dong dang sayang tu..kak dora xmana2 ilang,busy ngan business tudung n kepeknye.. aku pun gi la jalan2 cari pasal.berkenan lak aku tgk tudung syria yang makin mendapat tempat di Malaysia sekarang ni..murah2 gak aku tengok..susah je aku ngn mak aku ikut kakak aku gi uptown sampai pepagi buta..org dah tdo, aku gi merayap cari tudung semata2..hahahaha..



ok,tibe la time balik ke opis..awal giler kitorang masuk opis..1.30thari beb..bukan ape, aku dah meroyan dok lama2 kat masjd jamek tu..al-maklum la ONGKOS nya ngak ada dong..paham2 je la..tgk barang pun, bukan dapat bli. Yang kak comel dok berangin ngan aku..dia susah ati plak tgk aku asyik dok tanye harga barang2 kat peniaga2 situ.dia kata tanya je lebih tapi xbli.. aku cakap la yang aku dok SUrVeY..golak bosar dia kat aku.ceh..tak caya minah nie..hehehe..actually, aku ni jenis saving sket..klu barang tu leh dapat murah baru aku bli..hahahha..skrg time gawat..kena berjimat cermat..huhuhu..



Wokeh, tibe la plak time untuk pulang ke rumah. aku dok tunggu la minah comel nie sampai kul 5.30pm.nak balik sama katanya..tut,tut..dia ajak aku gi amik Rotex Moto..aku ngat kan nak trus balik umah..maklum la, aku nek bas..nanti bas terlepas camno..ngango kang den.. tapi cian lak aku tgk dia dok MERAYU-MERAYAN kat aku..aku pun gi la toman..dah gi toman tu, on d way nak balik dari kedai motor tu.. ewah, kak comel aku dengan senang ati membuang sampah merata-rata.. korang nak tau BUAT KALI PERTAMA AKU TENGOK ORANG BUANG SAMPAH MERATA-RATA DENGAN GAYA YANG CUKUP SOPAN..hahhaahha..golak bosar aku rasa cam nak terguling2 ko..memang sopan,dengan berhati-hati..xtahan aku tgok kakak aku yang sorang nie.. kuikuikuikukkuiiii


P/s:PELIHARALAH ALAM SEKITAR..RAKYAT BERSIH,NEGARA SIHAT..PeAcE kak Comel. :)

Wednesday, June 16, 2010

ASAP TEBAL MELANDA PANTRY P1.....huhu


Pagi tadi sekitar jam 9.00pagi, perut aku jadi lapar plak..al-maklumlah kakak aku "Comel" tak ade selama 5 hari ini cz dia ade pertandingan badminton kat Country Height, Kajang untuk karnival sukan Petronas. Maka dengan itu,takde la geng aku nak gi breakfast. Kebetulan, aku ade simpan roti paratha "Crunchy Chocolate" yang aku beli kat HOt & ROll,Cold Storage. Sedap gilerr..murah plak tu. Kak FiZa lah yang ajar aku makan makanan tu. terus melekat. aku dengan rasa senang ati, nak gi la makan roti paratha tu. Tapi kenalah panaskan dulu..makan panas2, baru sedap.. macam biasa, kak fiza ajak aku gi buat air kat pantry. aku pun bawak sekali roti paratha tu untuk reheat kat dalam oven. disebabkan terlampau canggih sangat oven tu, aku pun mintaklah kak fiza untuk tolong. aku letak makanan tu kat dalam TuPpErWare. aku cakap ngan kak fiza supaya set dahulu timenyer..kak fiza cakap xpayah.biasa 1minit je. COnpiden tul kak fiza. Tengah2 aku syok2 dok kacau air teh,tetibe aku ade terbau roti paratha tu. aku jadi hairan. kenapa plak roti ni bau sedap sangat. tak lama aku dalam kehairanan tu, ade nampak asap berkepul2 keluar dari oven tu.aku pun menjerit la kat kak fiza tanya kenapa. .kelam kabut kami. cepat2 aku keluarkan roti tu.nampak macam leh makan lagi..tapi kembung semacam plak..aku pun dok perati roti tu baik2..tengah aku belek2, rupenyer buntut TuppErWare tu dah TERBAKAR..HAH, ROTI AKU!!!!!!...aku pun buang la dengan perasaan yang berat sekali.tak bleh blah.. Kitorang dah terkekek2 gelak menahan perasaan.. asap plak tebal..bau semerbak sampai ke luar pantry.. Kitorang keluar jer dari bilik pantry..budak2 lelaki dah dapat tangkap dah bau tersebut. Mana taknyer, bau hangit tu dah melekat kat baju kami berdua.. yang kak dora dok tanya kenapa,kenapa..kitorang xleh nak citer,gelak tak henti2..aku sampai terbatuk2..hah, ape lagi kecoh la pagi tersebut..budak2 lelaki yang nak gi smoking terus tak jadi masuk..sampai ke petang nie, aku ngan kak fiza asyik diketawakan.. setepek dorang perli "Wei, roti ko dah terbakar"....aku senyum simpul menahan malu...kihkihkihkikkihkhihikihk... Kak Fiza lak leh wat lawak.dia kata " Dah macam buat kuih raya, sampai meletup microwave tu".hahahaha...pengalaman yang xleh aku lupe..malu siotttttt.... Nasib baik la pagi tu, kak dora ade bli karipap sardin banyak..so dia offer aku..sampai 2ketul aku bantai..lapar gileerrr beb..hahahha...KAK Fiza, Kak fiza....hehheheehe

Saturday, June 12, 2010

ADIRA & SHAHIR... enjoy...

Aku tak suke tengok Akademi Fantasia 8,sebab tak best..tapi bile tengok FINAL AF8, pergh gempak gak suara dira ngan Shahir. aku ingat Adira leh menang..tapi rezeki menyebelahi shahir.Dua2 hebat la.. Perdengarkan muzik video mereka untuk tatapan you all..

ADIRA-KU ADA KAMU



SHAHIR-KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN

FIFA WORLD CUP KEMBALI LAGI..!!!!!!



Bermulalah FiFA 2010 yang pertama kali berlangsung di South Africa. Aku pun teruja dengan kedatangan FIFA WORLD CUP pada kali ini. Maka bermulalah pembukaannya pada 10 Jun 2010 dengan menyaksikan pasukan South Afrika vs Mexico..Bayangkan pada separuh masa yang pertama kedua-dua pasukan tidak menjaringkan sebarang gol kemenangan. Tetapi pada separuh masa yang kedua, South Africa berjaya membolos jaring dengan pukulan 1 gol. Walaubagaimana pun, kegembiraan mereka tidak bertahan lama. Ini kerana, Mexico mara dengan pantas lalu menjaringkan 1 gol. Maka dengan itu, kedua2 pasukan SERI(1-1)..(hehehe..dah macam pengulas sukan plak)..aku cerita apa yang aku tengok semalam.

Hari ini aku tak berapa nak menggembirakan lah..hari ini,hari Sabtu.hari yang biasa bagi diriku untuk keluar berjalan2 ngan hubby..korang tau x,aku dah siap2 gosok baju,tinggal nak sarung kat badan jer..tetibe aku dapat message daripada hubby.dia kata hari ni xjadi keluar.dia nak tengok bola.Argentina vs Nigeria..wah,tensen la gue..astrokan live..xmenyempat2..sakit lak ati aku ni..so, terpaksa la aku dok kat umah satu ari ni. Aku plak kalau xkuar satu hari,boleh meroyan.kalau time aku malas,xleh wat ape la.niie,aku dah excited beb..panas jew..sedayyy... Penangan bola kali ini boleh wat aku sakit jiwa.. paham2 la lelaki.kalau bab bola,lajunyer..sampai aweks pun leh lupe..korang setuju x? setuju la..betul apa yang aku cakap nie..aku pun minat bola gak.tapi takla sampai keterlaluan sangat.kalau orang kata obses.Macam trademark Coca-Cola tu
MAKAN BOLA,,TIDUR BOLA, MINUM COCA-COLA..hahahha


Thursday, June 10, 2010

Hari Paling Best..

Kisahnya.. Pagi ini aku terlewat bangun tido..biasala kalau jam berbunyi, asyik snooze memanjang..kul 6.30am baru aku tersedar..apa lagi kelam kabut la bersiap gi kerja. cam biasa la, kak fiza menjalankan tugas rutin yang baru..mekaseh akak.. Peace No War.. Aku pun pergi la kerja dengan hati yang girang walaupun lambat. Pepatah ada mengatakan "BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT"..hehehe.. Malangnyer, semasa di dalam train dekat setiawangsa aku rasa. Tetibe plak ada la sorang minah ni menyelitkan kat bahu aku..aku saje dok dekat pintu train. Bukan ape,sonang den nak turun. Minah ni baru naik tren.dia nak carila tempat berpaut.terkena lak tang aku..aku pun bagi la dia pegang tempatpemegang yang getah tu.aku pun pegang batang besi..eh,xlama tu dia amik kesempatan lak.dia sangkut SIKU KAT ATAS BAHU AKU..wah, bukan main senang ati dia.siap leh wat muka tak bersalah..aku memang bengang..siap dah berasap2 kepala aku ni..huhuu..bagi signal sume tak jalan..tak paham aku..agak2 la, aku dah bagi can jangan la lobih2.. aku berdoa je dalam ati supaya copat sampai. Sampai je kat destinasi aku terus tolak minah tu..hahahaah..padan muka dia rasakan.tak padan ngan kecik..puas gilerr rasa ati..

Abis kisah kat train, bermula la kisah di ofis..dah la datang lambat tetibe plak kak dora ajak aku teman dia bli kuih utk meeting.. aku pun laju la keluar..terserempak plak ngan kak comel yang turut lewat gak pada ari ni. dia pun join skali gi bli kuih..aku ngan kak comel siap bli KFC A.M lagi untuk bkfst pagi ni..ni ha, ade belen lagi..hahahaha..tak lama lepas tu nak dokat kul 10 lobih aku rasa. kak comel aku ajak gi teman dia wat keje"SAFETY WORK"..dia nak naik tingkat 45 & 40, buat inspection.aku dengar je trus nak ikut..aku pun ikut la.. aku ngat dia sorang,rupenyer ramai..ramai budak lelaki..pakcik2 skali..aku pun ngan rasa malunyer terpaksa ikut.dah sampai kan,takkan la aku nak turun.. so, bila ikut dema tu, baru la aku tau macamana dorang wat keje..check sana,check sini, check lampu, check server,etc..layan..best gak la..otak2 mika2 pun gilerrr..layan.. saat yang aku tuinggu..sebelum masuk balik opis.aku ngan kak comel singgah sebentar di SKY BRIGDE. wah, untuk kali kedua aku naik sky bridge..best sangat.. ni antara gambar yang dapat amik..sukkeeeeeeeeeeeeeee sangaaaaaaaaaat.. heheheheh


kat tingkat 40..

SKYBRIDGE TWIN TOWER


nice shot by kak comel..i like!


tengah melayan perasaan..memikirkan masa depan ker nyah oi?



cantiknya...cantik kan? memang cantik..Cantik tul bangunan kat belakang tu..hehehe..



Cuci-cuci Services..wa tgk live beb..



Posing sat..



terpegun sebentar melihat keindahan kota...cantiknya..



wallah wei.. :)

Wednesday, June 9, 2010

SENDA PAGI.. :)

Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah.

Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya bekalan elektrik terputus dan lif tidak berfungsi….

si A : Macamana ni…rumah kita lak atas sekali?

si B : Aduhhhh…bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..?

si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje…kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik

si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak…kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa…biar kita serius dengar cerita.

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60.

si A mula bercerita….

si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku…aku membesar
tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku….bla bla bla bla bla…..Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh…sedar tak sedar mereka dah
sampai kat tingkat 20.

Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata…kemudian mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita….

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibu
bapaku meninggal dalam kemalangan jalanraya…aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik
beradik seramai 4 orang… bla bla bla bla……

Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih….punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi… sambil melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56, si C mula menyampuk

si C : Alaaaaaa…korang punya cerita tak sedih lagi…cerita aku lagi
sedihhhh punya.

si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke…?

si C : emmmm…mungkin hari ini dalam sejarah…

si B : cerita aje le…kita dah tinggal 4 tingkat je lagi

si C : aku sedih kerana…KUNCI RUMAH KITA AKU TERTINGGAL DALAM KERETA….

Tuesday, June 1, 2010




Sometimes in life, you find a special friend;
Someone who changes your life
just by being part of it.
Someone who makes you laugh
until you can't stop;
Someone who makes you believe
that there really is good in the world.
Someone who convinces you
that there really is an unlocked door
just waiting for you to open it.
 
Blog Template by Delicious Design Studio