Monday, July 20, 2009

WANT TO DO KNOW ABOUT ME?

~Nak tahu pasal aku? Nama aku Siti Hajar..nama penuh sekali dengan nama bapak tak perlu la aku bagitau..secret dow..Dulukan, aku kerja kat Courts Mammoth Sdn Bhd, cawangan Selayang..ala dekat ngan Selayang Mall..aku kerja besa-besa je..bahagian Sales..best gak la kerja sana..2 tahun 1/2 aku berkhidmat kat company tu.. kat sana, macam2 pengalaman aku dapat..mula2, aku start keje buat kerja2 office ni. Filling document, masukkan data customer dalam system, jadi cashier dan macam2 lagi la.. tapi aku kat department tu tak lama sebab assistant manager aku offer aku tukar department sales..Assistant manager aku masa tu, En. Shamsul Halim Ahmad Dani. dia garang..tapi hati dia memang baik..pernah sekali tu ari khamis, aku nak kena balik awal nak jumpe hubby aku..tetiba lak, dia tahan tak bagi aku balik..alasannyer sebab promotion start esok, so ari khamis tu kena siapkan semua(buat price, gantung banner, bunting, etc.)Nak menangis aku..yolah,time tu dah la poket aku koring..nak gi mintak la kat hubby aku. abis tu, aku pun merayu la kat dia kata aku nak balik cepat kejar bas. dia suh aku naik teksi. aku cakap la aku tak cukup wuit.. terus dia kasi aku pinjam RM50..terharu aku..tu la kisah ex-ass manager aku.. eh, dh melalut lak aku ni. Ha, kita sambung balik. Ha, dia offer aku turun sales.Gaji lumayan katanyer..aku pun aper lagi x pk panjang terus setuju.tapi sebelum aku betul2 masuk sales department.. Customer service plak kosong..so, disebabkan takde orang nak manage customer complaint, terpaksa la aku jaga.merasa la dok meja sendiri.hhehehehe. lepas beberapa bulan bile dh jumpe calon utk dok kat meja servis tu,aku pun masuk lah ke alam sales..Ya Allah, dugaan besar sekali coz kita akan jumpe mcm2 ragam manusia..pening melayan..tp dh jd tanggungjawab..yang bestnyer, kitorang kerja as a family..gaduh2 tu biasa la..tapi bila dh lama2,bila member aku sorang2 berhenti, aku terus jadi tak rasa seronok lagi nk kerja kat situ.lepas tu timbul mcm2 perkara yg tak diingini.bergaduh ngan member sekerja la..terus aku buat keputusan untuk berhenti kerja..sempat gak la aku wat loan beli phone kat courts. aku utang setahun jer.aku beli NOKIA E71..tp elok jer nak abis loan aku tu, E71 aku ilang..iskh,iskh..sedih gilerr beb..Memory card dh la 2Gb,penuh la gmbr, lagu2 baru, video muzik terbaru..alih2, semuanyer hilang dlm sekelip mata ajer..dh nak wat camner kan. aku pun careless. Phone tu mmg ngah hangat lagi pasaran, lesap la..
kita sambung balik. lepas tu aku pun berhenti la kerja n jadi penganggur terhormat kat umah ngan xde duit nyer..start bulan Januari 2010 smp la bulan Mac..Bulan Jan tu aku senang ati dok umah.Masuk bulan Feb, nasib baik aku ade Final Exam Semester 5. so bulan Feb tu dihabiskan dengan study. masuk Mac aku dh meroyan..aku gi interview merata-rata tempat. aku dh tak larat lg nk cari kerja kat satu2 kedai mcm lepas abis form 5. sekarang zaman it. so, aku just click Jobstreet n apply online.senang,tunggu org panggil untuk interview je.. then tak semena-mena, aku pun dipanggil untuk bekerja sbg kerani.temporary je..ok what? kat KLCC..best..sebab aku kerja bawah tanah..aku ade kawan.Name depa: Kak comel, Elly, Umi, kak Dora, Kak Fiza, Kak Angelina, kak Baya, MR.Erly..ha,tu je la kawan2 aku..tak banyak story leh aku kongsi ngan korang..sebab aku pun baru kat sini..tapi aku ngam ngan kak comel & umi coz dorang baik sangat ngan aku..gi makan sama2,gi shopping sama2..ari ni gi karaoke kat ktv sesame..seronoknyer mika2 ni..huhuhu

Tatata..
Cthajar

0 comment:

 
Blog Template by Delicious Design Studio